reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Witajcie kobietki!
Witam nowe przyszłe mamy
@OnaZmijeczka bardzo ładny przyrost :tak:
@zuzkaaa będzie dobrze nie martw się na zapas ;)
Kobietki co do suplementów ja brałam Omega med pregna dha bardzo fajne i przyswajalne witaminy brałam jakieś innej firmy i później było mi niedobrze tylko po jakich to było to nie pamiętam ale w każdym razie polecam:tak: (oczywiście wiadomo każda z nas jest inna i ma swoje sprawdzone witaminy ) dziś idę po kwas foliowy i magnez z potas em bo na wynikach badań miałam na granicy więc się zasuplementuje:-D

Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty:yes:

Udanego dnia Kobietki! :)

reklama
Jezu dziewczyny jak u was z wagą? Ja od września przytuliłam 5kg [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] a najbardziej odkąd się dowiedziałam o ciąży [emoji24][emoji24][emoji24] w takim tempie to ja przytyje z 40kg...

@Ennis92 ja od paru ladnych lat nie moge przrkroczyc wagi 53kg przy wzroscie 170cm taka moja natura bo przebadalam sie od stop do glow :p ale od 2 tyg przytylam kg i waze 54kg co jest dla mnie wynikiem prawie nie mozliwym hahahha tez sie boje ze jak sie rozhulam to bede spadc z lozka z obu stron na raz :eek:

@Ennis92 ja od paru ladnych lat nie moge przrkroczyc wagi 53kg przy wzroscie 170cm taka moja natura bo przebadalam sie od stop do glow [emoji14] ale od 2 tyg przytylam kg i waze 54kg co jest dla mnie wynikiem prawie nie mozliwym hahahha tez sie boje ze jak sie rozhulam to bede spadc z lozka z obu stron na raz :eek:
Zazdroszcze wagi[emoji85] ja juz "spadam z łóżka " i nie chce kurde jeszcze bardziej....

ja to bym chciala przytyc ale znajac moje predyspozycje przytyje tyle ile musze :eek: albo prztyje wiecej ale szybko zgubie :-D

reklama
No z wagą to trzeba od razu się pilnować w ciąży potrafi leciec na łeb na szyję a potem ciężko coś już zdzialac. Karmienie wcale nie jest takie że waga spada sama, to u niektórych tylko tak działa choć osobiście nie znam takich przypadków
Także odkładanie na później nie jest zbyt dobrym pomysłem. Chodzi tylko o to żeby się nie przejadać i zdrowo jeść nie robić rozpust ale też nie głodzić się bo to nie czas na diety.
Dla mnie to temat drażliwy bo właśnie po ciąży miałam operacje i nie mogłam za bardzo trenowac. Teraz nie wiem co będzie choć trenuje.
Wtedy zaczynałam z wagą 54 a teraz 56/57 przy wzroście 167. W ciąży przytyłam jakieś 12 kg nie pilnowałam się wcale ale ja byłam samym mięśniem tak że one po prostu zanikły i dlatego ta waga nie wygląda na dużą ale tak na prawdę jest tragedia.
Teraz będę się ostro pilnować bo po ciąży to nie wiadomo jak będzie w moim przypadku. No i. Ja nie jestem osobą zorganizowana i to mi nie ułatwia sprawy. Jak ktoś jest mega zorganizowany to na pewno da radę i trafi na dobry model dziecka i wspierającego partnera:)
@zuzkaaa kciuki zaciśnięte:)

Do góry