reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny, a orientujecie się, kiedy najwcześniej można zrobić betę z krwi? Bo ja myślę, czy nie olać testu sikanego i od razu iść na badanie krwi? W pierwszej i drugiej ciąży robiłam test sikany po terminie spodziewanej miesiączki. A tym razem jestem tak strasznie ciekawa, czy wyszła kontrolowana wpadka. Wogóle jestem tak podekscytowana planami na kolejną ciążę. Chciałabym ją tak na serio przeżyć, nacieszyć się nią. Pierwsza ciąża - wiadomo wszystko nowe, druga ciąża bliźniacza, więc więcej stresu niż radości. Dlatego trzecią bym się chciała tak prawdziwie porozkoszować. Szczególnie, że raczej będzie ostatnią ;-).

Moja ginekolog na wizycie kontrolnej w tamtym roku powiedziała mi, żeby właśnie następnym razem jak będę planować ciąże to właśnie olać testy i iść prosto na betę.

reklama
Dziewczyny, a orientujecie się, kiedy najwcześniej można zrobić betę z krwi? Bo ja myślę, czy nie olać testu sikanego i od razu iść na badanie krwi? W pierwszej i drugiej ciąży robiłam test sikany po terminie spodziewanej miesiączki. A tym razem jestem tak strasznie ciekawa, czy wyszła kontrolowana wpadka. Wogóle jestem tak podekscytowana planami na kolejną ciążę. Chciałabym ją tak na serio przeżyć, nacieszyć się nią. Pierwsza ciąża - wiadomo wszystko nowe, druga ciąża bliźniacza, więc więcej stresu niż radości. Dlatego trzecią bym się chciała tak prawdziwie porozkoszować. Szczególnie, że raczej będzie ostatnią ;-).

To tak jak u mnie. :biggrin2: Identyko prawie... I te bliźniaki :biggrin2:
Zaczynam rozkoszować się od jutra, robię testowanko. To nic, że to dopiero 9 dzień po owu. :biggrin2:

@Ennis92 u mnie nic nie ma takiego wogole żadnych objawów nie ma
@ladyk24na7 no tak każda kolejna ciąża to taka świadoma ciąża i jest łatwiej na psychice na pewno. A co jak masz znowu blizniaki?:)
Jak liczylam plusy ciąży to dopisałam sobie tą świadoma ciążę
@bloomka a czemu kazała olać testy? U mnie na szczęście nigdy się nie pomyliły i nie widziałam nigdy sensu chodzenia na betę tylko czekałam po teście do USG. Choć teraz zrobiłam wyjątek i zrobiłam betę w tamtym tyg i było 390 więc pozbyłam się złudzeń bo sobie wmawiałam że tym razem test się myli

To tak jak u mnie. :biggrin2: Identyko prawie... I te bliźniaki :biggrin2:
Zaczynam rozkoszować się od jutra, robię testowanko. To nic, że to dopiero 9 dzień po owu. :biggrin2:

To trzymam kciuki za pozytywny test :-)). Ja do testu jeszcze muszę trochę poczekać. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie. Dotychczas nie miałam problemów z zajściem w ciąże. Pierwsza w 1 cs, a 2 bliźniacza to mega wpadka. Pamiętam, jak dziś - córka miała 9 miesięcy, a to był jedyny seks w tym cyklu w 19 dniu i niespodzianka podwójna :). Teraz jednak jestem starsza, więc tak łatwo może nie być ;).

@ladyk24na7 no tak każda kolejna ciąża to taka świadoma ciąża i jest łatwiej na psychice na pewno. A co jak masz znowu blizniaki?:)
@bloomka a czemu kazała olać testy? U mnie na szczęście nigdy się nie pomyliły i nie widziałam nigdy sensu chodzenia na betę tylko czekałam po teście do USG. Choć teraz zrobiłam wyjątek i zrobiłam betę w tamtym tyg i było 390 więc pozbyłam się złudzeń bo sobie wmawiałam że tym razem test się myli

Liczę się z taką sytuacją ;). Znam nawet jedną mamę, która tak ma. Najpierw miała syna, po dwóch latach bliźnięta i po czterech latach od bliźniąt kolejne bliźnięta. Biorę to na klatę ;). Mało co chyba jest mnie w stanie zdziwić - no może czworaczki...

Pewnie dlatego, że beta jest już na 100% potwierdzeniem. Może miała jakieś przypadki z fałszywymi testami, nie wiem. Ja i tak zrobiłam już cztery testy [emoji23]

Pewnie dlatego, że beta jest już na 100% potwierdzeniem. Może miała jakieś przypadki z fałszywymi testami, nie wiem. Ja i tak zrobiłam już cztery testy [emoji23]
Ja bym chciała się na bete wybrać ale nie mam gdzie :( a testów to już chyba z 10 zrobiłam od ostatniego wtorku [emoji23][emoji23] nawet dziś jeden.... dalej jakoś nie mogę uwierzyć

Witam dziewczyny myślałam że do was dołączę ostatnia @ 27 września cykle regularne 26 dniowe tydzień temu dzień po terminie @ robiłam test wyszła bladziocha miałam powtarzać w sobotę ale w piątek wstałam z lekkim krwawieniem pojechałam do gina zbadał ale nic nie widział kazał zrobić betę i odpoczywać beta wyszła 6 od soboty już bez plamienia miałam iść na betę wczoraj ale tak mnie grypa poskladała że leżę i ledwo żyje dzisiaj zrobiłam test i biało jutro mam już wczesniej umowioną wizytę u swojego gina zobaczymy narazie tkwie w próżni coś było skoro była krecha na tescie i beta ale czy sie utrzyma .... Pozdrawiam wszystkie testujące i trzymam kciuki
Witaj! Trzymam kciuki ✊ u mnie beta dzisiaj wyszło ponad 19 ale z testu nic nie wynika.. W poniedziałek idę robić kolejne badanie . . Mam nadzieję że będzie ładnie rosła

reklama
Do góry