reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny, a orientujecie się, kiedy najwcześniej można zrobić betę z krwi? Bo ja myślę, czy nie olać testu sikanego i od razu iść na badanie krwi? W pierwszej i drugiej ciąży robiłam test sikany po terminie spodziewanej miesiączki. A tym razem jestem tak strasznie ciekawa, czy wyszła kontrolowana wpadka. Wogóle jestem tak podekscytowana planami na kolejną ciążę. Chciałabym ją tak na serio przeżyć, nacieszyć się nią. Pierwsza ciąża - wiadomo wszystko nowe, druga ciąża bliźniacza, więc więcej stresu niż radości. Dlatego trzecią bym się chciała tak prawdziwie porozkoszować. Szczególnie, że raczej będzie ostatnią ;-).

Moja ginekolog na wizycie kontrolnej w tamtym roku powiedziała mi, żeby właśnie następnym razem jak będę planować ciąże to właśnie olać testy i iść prosto na betę.

reklama
Dziewczyny, a orientujecie się, kiedy najwcześniej można zrobić betę z krwi? Bo ja myślę, czy nie olać testu sikanego i od razu iść na badanie krwi? W pierwszej i drugiej ciąży robiłam test sikany po terminie spodziewanej miesiączki. A tym razem jestem tak strasznie ciekawa, czy wyszła kontrolowana wpadka. Wogóle jestem tak podekscytowana planami na kolejną ciążę. Chciałabym ją tak na serio przeżyć, nacieszyć się nią. Pierwsza ciąża - wiadomo wszystko nowe, druga ciąża bliźniacza, więc więcej stresu niż radości. Dlatego trzecią bym się chciała tak prawdziwie porozkoszować. Szczególnie, że raczej będzie ostatnią ;-).

To tak jak u mnie. :biggrin2: Identyko prawie... I te bliźniaki :biggrin2:
Zaczynam rozkoszować się od jutra, robię testowanko. To nic, że to dopiero 9 dzień po owu. :biggrin2:

@Ennis92 u mnie nic nie ma takiego wogole żadnych objawów nie ma
@ladyk24na7 no tak każda kolejna ciąża to taka świadoma ciąża i jest łatwiej na psychice na pewno. A co jak masz znowu blizniaki?:)
Jak liczylam plusy ciąży to dopisałam sobie tą świadoma ciążę
@bloomka a czemu kazała olać testy? U mnie na szczęście nigdy się nie pomyliły i nie widziałam nigdy sensu chodzenia na betę tylko czekałam po teście do USG. Choć teraz zrobiłam wyjątek i zrobiłam betę w tamtym tyg i było 390 więc pozbyłam się złudzeń bo sobie wmawiałam że tym razem test się myli

To tak jak u mnie. :biggrin2: Identyko prawie... I te bliźniaki :biggrin2:
Zaczynam rozkoszować się od jutra, robię testowanko. To nic, że to dopiero 9 dzień po owu. :biggrin2:

To trzymam kciuki za pozytywny test :-)). Ja do testu jeszcze muszę trochę poczekać. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie. Dotychczas nie miałam problemów z zajściem w ciąże. Pierwsza w 1 cs, a 2 bliźniacza to mega wpadka. Pamiętam, jak dziś - córka miała 9 miesięcy, a to był jedyny seks w tym cyklu w 19 dniu i niespodzianka podwójna :). Teraz jednak jestem starsza, więc tak łatwo może nie być ;).

@ladyk24na7 no tak każda kolejna ciąża to taka świadoma ciąża i jest łatwiej na psychice na pewno. A co jak masz znowu blizniaki?:)
@bloomka a czemu kazała olać testy? U mnie na szczęście nigdy się nie pomyliły i nie widziałam nigdy sensu chodzenia na betę tylko czekałam po teście do USG. Choć teraz zrobiłam wyjątek i zrobiłam betę w tamtym tyg i było 390 więc pozbyłam się złudzeń bo sobie wmawiałam że tym razem test się myli

Liczę się z taką sytuacją ;). Znam nawet jedną mamę, która tak ma. Najpierw miała syna, po dwóch latach bliźnięta i po czterech latach od bliźniąt kolejne bliźnięta. Biorę to na klatę ;). Mało co chyba jest mnie w stanie zdziwić - no może czworaczki...

Pewnie dlatego, że beta jest już na 100% potwierdzeniem. Może miała jakieś przypadki z fałszywymi testami, nie wiem. Ja i tak zrobiłam już cztery testy [emoji23]

Pewnie dlatego, że beta jest już na 100% potwierdzeniem. Może miała jakieś przypadki z fałszywymi testami, nie wiem. Ja i tak zrobiłam już cztery testy [emoji23]
Ja bym chciała się na bete wybrać ale nie mam gdzie :( a testów to już chyba z 10 zrobiłam od ostatniego wtorku [emoji23][emoji23] nawet dziś jeden.... dalej jakoś nie mogę uwierzyć

Witam dziewczyny myślałam że do was dołączę ostatnia @ 27 września cykle regularne 26 dniowe tydzień temu dzień po terminie @ robiłam test wyszła bladziocha miałam powtarzać w sobotę ale w piątek wstałam z lekkim krwawieniem pojechałam do gina zbadał ale nic nie widział kazał zrobić betę i odpoczywać beta wyszła 6 od soboty już bez plamienia miałam iść na betę wczoraj ale tak mnie grypa poskladała że leżę i ledwo żyje dzisiaj zrobiłam test i biało jutro mam już wczesniej umowioną wizytę u swojego gina zobaczymy narazie tkwie w próżni coś było skoro była krecha na tescie i beta ale czy sie utrzyma .... Pozdrawiam wszystkie testujące i trzymam kciuki
Witaj! Trzymam kciuki ✊ u mnie beta dzisiaj wyszło ponad 19 ale z testu nic nie wynika.. W poniedziałek idę robić kolejne badanie . . Mam nadzieję że będzie ładnie rosła

reklama
Do góry