reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Jak daleko macie sąsiadów którzy maja dzieci z którymi wasze by mogły się pobawić ?

My mieszkamy troszkę w izolacji , mamy około 1km do najbliższych sąsiadów ale ogólnie to i tak są sami starsi ludzie w około nas. I ostatnio Zaczęłam się Zastanawiać czy nasz maluszek nie będzie samotny przez to ze nie będzie mieć żadnych dzieci wokoło. Ja się wychowałam w bloku może z tad te dziwne rozkminy

W okolicy nie ma nikogo. No chyba, ze sarny, łosie, króliki itp [emoji23] dworek jest w środku lasu a i sam teren ma 8 hektarów, wiec jesteśmy tu sami. Co mnie w ogóle nie martwi, bo sa znajomi z dziećmi, przedszkola... my bardzo dużo podróżujemy wiec dziecko będzie raczej kontaktowe. Ja jestem urodziny mieszczuch, całe życie w centrum stolicy i bardzo się cieszę, ze drugie dziecko nie będzie skazane na przypadkowe znajomosci. No a w szkole to juz bedą zajęcia pozalekcyjne, najlepiej sportowe. Tam będzie mieć swoją paczkę. Mi i mężowi to akurat bardzo odpowiada [emoji4]

Max miał trochę problem, bo ze starego Mokotowa i kamienicy przy starym kinie Moskwa wylądował gdzie wylądował... ale on nie mial na podwórku kolegów, bo po szkole od razu na treningi. Na murawie pierwsze kroki postawił w wieku 3 lat. I tak się to ciągnie. Tam ma swoich przyjaciół a w weekendy często widujemy się z dzieciakami i rodzicami i gdzieś jedziemy. Z reszta, w weekendy tez gra.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. My dziś z małą byłyśmy na szybkich zakupach, później ogarnęłam pomidorowke na obiad. Sąsiadka zrobi mi pizze. Później mała poszła spać a ja razem z nią. Ostatnio to taka nasza rutyna że spimy w południe razem. Jednak mądra ja przed spaniem zjadłam sb 3 małe rogaliki 7days i tym sposobem mecze się z mdlosciami. Ja nwm zły mnie chyba pokusił.

Hej. Byłam dziś na pierwszej wizycie w końcu na nfz w poradni patologii ciąży - 15w3d to mają tempo ;) Od dwóch dni boli mnie podbrzusze i latam sikać co pół godziny no godzinę maks, wczoraj zrobiłam badanie moczu i wyszły liczne bakterie to miałam nadzieję na jakieś zbadanie dziś a lekarz tylko brzuch z wierzchu obmacał i kazał żurawinę trochę pojeść. A następna wizyta dopiero 28 luty... Jeszcze mi na wizycie ciśnienie wyszło o 148/99 to dostałam przykaz mierzyć 4 razy dziennie i jak dalej będzie wysokie to brać leki 3 razy dziennie. Nie wiem czy się do swojego lekarza gdzie chodzę prywatnie nie wybrać wcześniej, żeby to wszystko skontrolował, bo wizytę u niego mam dopiero za tydzień.

Hej. Byłam dziś na pierwszej wizycie w końcu na nfz w poradni patologii ciąży - 15w3d to mają tempo ;) Od dwóch dni boli mnie podbrzusze i latam sikać co pół godziny no godzinę maks, wczoraj zrobiłam badanie moczu i wyszły liczne bakterie to miałam nadzieję na jakieś zbadanie dziś a lekarz tylko brzuch z wierzchu obmacał i kazał żurawinę trochę pojeść. A następna wizyta dopiero 28 luty... Jeszcze mi na wizycie ciśnienie wyszło o 148/99 to dostałam przykaz mierzyć 4 razy dziennie i jak dalej będzie wysokie to brać leki 3 razy dziennie. Nie wiem czy się do swojego lekarza gdzie chodzę prywatnie nie wybrać wcześniej, żeby to wszystko skontrolował, bo wizytę u niego mam dopiero za tydzień.
Zrób posiew moczu, akurat na wizytę będziesz miała

Zrób posiew moczu, akurat na wizytę będziesz miała
Jutro rano zaniosę i mam nadzieję, że nic więcej mi z tego nie wyjdzie. Całą pierwszą ciążę też łapałam co chwilę infekcje i ostatecznie były problemy z łożyskiem i poród w 32tc i dziecko dużo za małe przez to, dlatego dzisiaj tak mnie ruszyło takie olewcze podejście lekarza.

Rety, padam na twarz. Jestem totalnie rozkojarzona, nie mam pojęcia ile dam rade pracować z taką galaretą zamiast mózgu.

Kuwa pasztet mniam [emoji39] a ja sama w domu z młodą ;( znowu coś choruje wrrr ... Albo kanapeczki z boczkiem i musztardą oojezuuu aż głodna jestem ;( muszę wytrzymać do jutra aż stary wróci z pracy ;(

Witam, jesten tu nowa ;)
Dziś nudząc się w domu trafiłam na forum. Termin mamy wedlug mc. Na 16.07 wedlug usg 10.07.
To pierwsza moja ciąża znoszę ją całkiem nieźle poza bezsennoscia w nocy. I od lat mam problemy w kręgosłupem szyjnym więc teraz walczymy z bólem bez używania leków ;)

reklama
Kasa w kopercie? Skoro to chrzest to dałabym pieniądze zdecydowanie. Jeśli koniecznie chcesz cos kupić, to może jakis stolik edukacyjny? Basen z piłeczkami?

Do góry