reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny pomóżcie [emoji120] wiem, ze są wśród Was mamusie chłopców w zbliżonym wieku (12 miesięcy). Zostaliśmy zaproszeni na urodziny połączone z chrztem, a ze kompletnie nie znam się na zainteresowaniach takich młodych kawalerów to nie wiem co mogę mu kupić, żeby nie rzucił tego w kat, a miał trochę radości...a najlepiej to więcej niż trochę [emoji849][emoji849][emoji849] Pomocy [emoji120] Chciałabym przeznaczyć na to tak do 300 zł [emoji849]
U nas akurat miloscia cieszyl sie namiot tipi. Ale to trzeba miec miejsce w domu.

Ja generalnie polecalabym zapytac rodzicow. Serio! Ja na chrzest mialam przygotowana cala liste fantow gdyby jednak ktos sie zapytal[emoji23]

Miałam nic nie robić, bo wysprzatalam
Dziś niemal cały dworek, ale z litości do męża wzięłam się za łeb do kuchni. No i wyszły z tego (a raczej wychodzą, bo pieczenie w toku) faszerowane indykiem i suszonymi pomidorami papryki z pieczonymi batatami. Ale chyba się nie skuszę. Za to opędzlowałam 3 spore naleśniki [emoji55]

@Myslniczek cześć [emoji847]

Zapytałam - tradycyjnie nie chcą nic miejsce maja i tez myślałam o tipi - cieszą oko nie tylko dzieci bo teraz robią takie piękne, ze sama bym w takim zamieszkała na chwile [emoji2] dziękuję [emoji8]
U nas odkad dostal (na roczek) to jest Jego "azyl". Siedzimy tam wieczorem ksiazeczki czytamy. Albo jak zachachmeci cos czego nie powinien to chowa sie z tym w tipi. No u nas jest frajda od ponad pol roku. Co wiecej.. jak sa u nas dzieci. Impreza zawsze konczy sie w tipi.

W okolicy nie ma nikogo. No chyba, ze sarny, łosie, króliki itp [emoji23] dworek jest w środku lasu a i sam teren ma 8 hektarów, wiec jesteśmy tu sami. Co mnie w ogóle nie martwi, bo sa znajomi z dziećmi, przedszkola... my bardzo dużo podróżujemy wiec dziecko będzie raczej kontaktowe. Ja jestem urodziny mieszczuch, całe życie w centrum stolicy i bardzo się cieszę, ze drugie dziecko nie będzie skazane na przypadkowe znajomosci. No a w szkole to juz bedą zajęcia pozalekcyjne, najlepiej sportowe. Tam będzie mieć swoją paczkę. Mi i mężowi to akurat bardzo odpowiada [emoji4]

Max miał trochę problem, bo ze starego Mokotowa i kamienicy przy starym kinie Moskwa wylądował gdzie wylądował... ale on nie mial na podwórku kolegów, bo po szkole od razu na treningi. Na murawie pierwsze kroki postawił w wieku 3 lat. I tak się to ciągnie. Tam ma swoich przyjaciół a w weekendy często widujemy się z dzieciakami i rodzicami i gdzieś jedziemy. Z reszta, w weekendy tez gra.

Super pocieszyłaś mnie :* my oby dwoje w mieście pracujemy wiec pewnie i tam będzie bobas do przedszkola chodził. Przed chwila z pola obok uciekły dwie kozy i mąż je zaganiał dla sąsiada [emoji23] gdzie indziej takie atrakcje

Witam, jesten tu nowa ;)
Dziś nudząc się w domu trafiłam na forum. Termin mamy wedlug mc. Na 16.07 wedlug usg 10.07.
To pierwsza moja ciąża znoszę ją całkiem nieźle poza bezsennoscia w nocy. I od lat mam problemy w kręgosłupem szyjnym więc teraz walczymy z bólem bez używania leków ;)
Cześć, mamy podobny termin i również jestem tu nowa. Niestety również w nocy mam problemy ze snem :( Tak czy siak miło tu na forum także spodoba Ci się ;)

Ja już po wizycie, później pobiegałam trochę po sklepach i udało mi się upolować fajne jeansy ciążowe :-) Niby póki co mam 3 kilo na minusie, ale wszystkie spodnie przestały się dopinać :-)
Maluszek ma 62mm, wszystkie parametry w normie, serduszko 158 uderzeń no i na ten moment wygląda jak dziewczyna [emoji173]
Wyniki pappa do odbioru za tydzień. Termin porodu przesunął się na 21.07.

Super pocieszyłaś mnie :* my oby dwoje w mieście pracujemy wiec pewnie i tam będzie bobas do przedszkola chodził. Przed chwila z pola obok uciekły dwie kozy i mąż je zaganiał dla sąsiada [emoji23] gdzie indziej takie atrakcje

To tez wesoło macie [emoji23] Spójrz na na to jeszcze w ten sposób, ze dzieci na wsi/ w lesie mają czyste powietrze i spacery to będzie sama przyjemność i zdrowie :)

reklama
Ja już po wizycie, później pobiegałam trochę po sklepach i udało mi się upolować fajne jeansy ciążowe :-) Niby póki co mam 3 kilo na minusie, ale wszystkie spodnie przestały się dopinać :-)
Maluszek ma 62mm, wszystkie parametry w normie, serduszko 158 uderzeń no i na ten moment wygląda jak dziewczyna [emoji173]
Wyniki pappa do odbioru za tydzień. Termin porodu przesunął się na 21.07.
Piękne wieści Kochana [emoji3590]

Do góry