reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Prenatalne mam 8 stycznia i to według moich obliczeń powinno być 12+3, w moim przypadku to chyba najlepszy termin bo nie mam 100% pewności co do terminu, dopiero po prenatalnych zostanie mi on wpisane do karty ciąży ;)

Ja też mam apatyt, zero objawów ciążowych, jedynie lekkie zmęczenie które równie dobrze można zwalić na otaczającą nas aurę :D no i mam nadzieję, że tak zostanie bo w sobotę czeka mnie dwudniowa podróż samochodem i wolałabym aby przeżyć to bez dodatkowych atrakcji :D

reklama
Jecie jeszcze mandarynki? Wiecie co, ja przestalam bo nie mialam w domu i dzisiaj po kilku dniach kupilismy i zjadlam dwie. Zmulilo mnie w sekunde i teraz sobie mysle ze moze te mandarynki u mnie takie duze mdlosci powodowaly? Po samej wit C tez mnie mulilo.

Suuuperowe wieści oby tak dalej :) teraz aby do prenatalnych potem jeszcze kilka wizyt i zaraz rodzimy :D

W sylwestra :)
@slodkatrojeczka spokojnie ja też tak późno 13+2 więc nie jesteś sama ;-) ;) a którego masz badanie ?

@natka_z zdrówka dla Was, oj współczuję nie lubię chorować a w ciąży to już masakra nie dość że człowiek prawie nic nie może wziąć to jeszcze martwi i się o fasolkę:no2: Jeszcze raz zdrówka mam nadzieję że szybko przejdzie.

Dziewczyny jestem głodnaaaaaa ciągle głodna aż się boję co będzie z moja wagą :p Myślę tylko co by tu zjeść i na co mam ochotę8-)

Jestem Dziewczyny. Dzidzia ma się dobrze. Przy Waszych to jeszcze malutka jest bo 2,4 cm. Serduszko ładnie bije. Karta ciąży założona. Następna wizyta za 5 tygodni, a 7 stycznia prenatalne. Jestem przeszczęśliwa :) Mam powoli schodzić z duphastonu.

Dziewczyny które bierzecie duphaston lub luteine, czy też macie w zaleceniu odstawiac powoli? Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży dłużej brałam.

Jestem szczęśliwa. Teraz mogę się cieszyć świętami. Życzę Wam tego samego i dziękuję za kciuki [emoji3590]
Też 7 stycznia mam prenatalne usg

Jestem Dziewczyny. Dzidzia ma się dobrze. Przy Waszych to jeszcze malutka jest bo 2,4 cm. Serduszko ładnie bije. Karta ciąży założona. Następna wizyta za 5 tygodni, a 7 stycznia prenatalne. Jestem przeszczęśliwa :) Mam powoli schodzić z duphastonu.

Dziewczyny które bierzecie duphaston lub luteine, czy też macie w zaleceniu odstawiac powoli? Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży dłużej brałam.

Jestem szczęśliwa. Teraz mogę się cieszyć świętami. Życzę Wam tego samego i dziękuję za kciuki [emoji3590]

Super że wszystko u Ciebie w porządku!! :)

Ja też miałam stopniowo zmniejszać dawkę i odstawić luteine.

reklama

Ja odstawialam duphaston od 8 tygodnia. Bralam 3x1 potem kilka dni 2x1 a pozniej 1x1
I od razu po odstawieniu duphastonu poprawilo mi sie samopoczucie :) mniej mdłości i ogólnie jakos lepiej sie czulam. Az zaczynalam sie martwić że coś nie tak ;) ale bylam na wizycie i wszystko jest ok ;)

Do góry