reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Prenatalne mam 8 stycznia i to według moich obliczeń powinno być 12+3, w moim przypadku to chyba najlepszy termin bo nie mam 100% pewności co do terminu, dopiero po prenatalnych zostanie mi on wpisane do karty ciąży ;)

Ja też mam apatyt, zero objawów ciążowych, jedynie lekkie zmęczenie które równie dobrze można zwalić na otaczającą nas aurę :D no i mam nadzieję, że tak zostanie bo w sobotę czeka mnie dwudniowa podróż samochodem i wolałabym aby przeżyć to bez dodatkowych atrakcji :D

reklama
Jecie jeszcze mandarynki? Wiecie co, ja przestalam bo nie mialam w domu i dzisiaj po kilku dniach kupilismy i zjadlam dwie. Zmulilo mnie w sekunde i teraz sobie mysle ze moze te mandarynki u mnie takie duze mdlosci powodowaly? Po samej wit C tez mnie mulilo.

Suuuperowe wieści oby tak dalej :) teraz aby do prenatalnych potem jeszcze kilka wizyt i zaraz rodzimy :D

W sylwestra :)
@slodkatrojeczka spokojnie ja też tak późno 13+2 więc nie jesteś sama ;-) ;) a którego masz badanie ?

@natka_z zdrówka dla Was, oj współczuję nie lubię chorować a w ciąży to już masakra nie dość że człowiek prawie nic nie może wziąć to jeszcze martwi i się o fasolkę:no2: Jeszcze raz zdrówka mam nadzieję że szybko przejdzie.

Dziewczyny jestem głodnaaaaaa ciągle głodna aż się boję co będzie z moja wagą :p Myślę tylko co by tu zjeść i na co mam ochotę8-)

Jestem Dziewczyny. Dzidzia ma się dobrze. Przy Waszych to jeszcze malutka jest bo 2,4 cm. Serduszko ładnie bije. Karta ciąży założona. Następna wizyta za 5 tygodni, a 7 stycznia prenatalne. Jestem przeszczęśliwa :) Mam powoli schodzić z duphastonu.

Dziewczyny które bierzecie duphaston lub luteine, czy też macie w zaleceniu odstawiac powoli? Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży dłużej brałam.

Jestem szczęśliwa. Teraz mogę się cieszyć świętami. Życzę Wam tego samego i dziękuję za kciuki [emoji3590]
Też 7 stycznia mam prenatalne usg

Jestem Dziewczyny. Dzidzia ma się dobrze. Przy Waszych to jeszcze malutka jest bo 2,4 cm. Serduszko ładnie bije. Karta ciąży założona. Następna wizyta za 5 tygodni, a 7 stycznia prenatalne. Jestem przeszczęśliwa :) Mam powoli schodzić z duphastonu.

Dziewczyny które bierzecie duphaston lub luteine, czy też macie w zaleceniu odstawiac powoli? Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży dłużej brałam.

Jestem szczęśliwa. Teraz mogę się cieszyć świętami. Życzę Wam tego samego i dziękuję za kciuki [emoji3590]

Super że wszystko u Ciebie w porządku!! :)

Ja też miałam stopniowo zmniejszać dawkę i odstawić luteine.

reklama

Ja odstawialam duphaston od 8 tygodnia. Bralam 3x1 potem kilka dni 2x1 a pozniej 1x1
I od razu po odstawieniu duphastonu poprawilo mi sie samopoczucie :) mniej mdłości i ogólnie jakos lepiej sie czulam. Az zaczynalam sie martwić że coś nie tak ;) ale bylam na wizycie i wszystko jest ok ;)

Do góry