reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja mam za sobą ciężki dzień. Mam zapalenie oskrzeli, okropnie kaszle i gorączkuję (na szczęście nie jakoś wysoko). Pozostają mi tylko domowe sposoby i odpoczynek. Jeśli nie poprawi się do środy to znów pójdę do lekarza.
Poza tym byłam po nowe skierowanie na usg prenatalne i zaproponowano mi termin na początek stycznia, gdzie byłabym idealnie w 13 tygodniu i 6 dniu. Obawiam się, że w tej sytuacji na wizycie okaże się, że dziecko jest już za duże na badanie. Umówiłam się na zewnątrz i idę w czwartek, będę wtedy w 12 tygodniu. Od razu poproszę tego lekarza o odczytanie testu z krwi, bo rowiez jest na liscie FMF, wiec powinien mieć oprogramowanie do opracowania.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie jakąś radę co zrobić żeby trochę Energi wróciło mimo że mdłości już tak bardzo nie dokuczają czuję się kompletnie bez sił no tragedia normalnie :(

Jestem Dziewczyny. Dzidzia ma się dobrze. Przy Waszych to jeszcze malutka jest bo 2,4 cm. Serduszko ładnie bije. Karta ciąży założona. Następna wizyta za 5 tygodni, a 7 stycznia prenatalne. Jestem przeszczęśliwa :) Mam powoli schodzić z duphastonu.

Dziewczyny które bierzecie duphaston lub luteine, czy też macie w zaleceniu odstawiac powoli? Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży dłużej brałam.

Jestem szczęśliwa. Teraz mogę się cieszyć świętami. Życzę Wam tego samego i dziękuję za kciuki [emoji3590]

Suuuperowe wieści oby tak dalej :) teraz aby do prenatalnych potem jeszcze kilka wizyt i zaraz rodzimy :D

To tylko ja mam prenatalne tak późno? U mnie będzie 13+1...
@slodkatrojeczka spokojnie ja też tak późno 13+2 więc nie jesteś sama ;-) ;) a którego masz badanie ?

Ja mam za sobą ciężki dzień. Mam zapalenie oskrzeli, okropnie kaszle i gorączkuję (na szczęście nie jakoś wysoko). Pozostają mi tylko domowe sposoby i odpoczynek. Jeśli nie poprawi się do środy to znów pójdę do lekarza.
Poza tym byłam po nowe skierowanie na usg prenatalne i zaproponowano mi termin na początek stycznia, gdzie byłabym idealnie w 13 tygodniu i 6 dniu. Obawiam się, że w tej sytuacji na wizycie okaże się, że dziecko jest już za duże na badanie. Umówiłam się na zewnątrz i idę w czwartek, będę wtedy w 12 tygodniu. Od razu poproszę tego lekarza o odczytanie testu z krwi, bo rowiez jest na liscie FMF, wiec powinien mieć oprogramowanie do opracowania.

@natka_z zdrówka dla Was, oj współczuję nie lubię chorować a w ciąży to już masakra nie dość że człowiek prawie nic nie może wziąć to jeszcze martwi i się o fasolkę:no2: Jeszcze raz zdrówka mam nadzieję że szybko przejdzie.

Dziewczyny jestem głodnaaaaaa ciągle głodna aż się boję co będzie z moja wagą :p Myślę tylko co by tu zjeść i na co mam ochotę8-)

reklama
Łoho! Dziewczyny, ja właśnie wróciłam do domu po badaniu. Siedziałam w środku chyba godzinę. Panie z poczekali na mnie bardzo źle patrzyły :) Mąż jednak nie wszedł ze mną, jeszcze się bał, powiedział, że następnym razem już wejdzie. Widziałam dzidzię. Pięknie i żwawo się rusza. Ma tam całkiem niezła dyskotekę. Ciekawe co go tam tak bawiło. Nareszcie mam kartę ciąży. Termin wyznaczył na 7.07. Ciąża mimo, że ma już 12 tygodni ma kilka dni mniej, więc liczona jako 11 tydzień. Prenatalne usg mam na 3 stycznia i będzie to już 13 tydzień, więc dziewczyny nie będziecie same. Z tych emocji zapomniałam ile się czeka na te testy z krwi, żeby mieć już w ręku na badaniu usg. I kojarzycie może ile kosztuje takie badanie z krwi? Jestem strasznie podekscytowana :)

Do góry