Aguu
Fanka BB :)
O jak slodko, juz lapki widac Super!U nas jest serduszko tętno 170 i wszystko idealnie .Z USG 8+2Zobacz załącznik 923790
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O jak slodko, juz lapki widac Super!U nas jest serduszko tętno 170 i wszystko idealnie .Z USG 8+2Zobacz załącznik 923790
Popieram. U mnie chłodzi się winko 0% mamy dzisiaj drugą rocznicę ślubu to sobie wypijemy wieczorem [emoji173]️Super! Gratuluję.
Dziewczyny nie ma co popadać w paranoje. Wszystko będzie ok. Nie stresujcie się, bachnijcie piwko 0% (moje się chłodzi) i cieszcie się tym wyjątkowym czasem. Lada chwila będziemy stękać, że jesteśmy grube a na dworze upał... lipcóweczki
Udanego wieczorku
Kurde gdzie kupujesz wino bezalkoholowe?? Dobre?Popieram. U mnie chłodzi się winko 0% mamy dzisiaj drugą rocznicę ślubu to sobie wypijemy wieczorem [emoji173]️
Gratuluję kolejnego serduszka i czekam na następne dobre wiadomości!
Mam już wyniki badań. Wszystko w normie. Ufff tylko pH moczu 8. Może ktoras z Was się orientuję czy przyczyną może być branie nystatyny? I co zrobić żeby zmniejszyć ten wynik?
Udanego wieczorku [emoji8]
Dziś kupiłam w Auchan. Widziałam trzy rodzaje czerwonego. Wreszcie przykleili takie duże naklejki 0% na półkach bo kiedyś szukałam pół godziny i nie znalazłam a teraz widać z daleka. W Carrefour też są. Piłam z nich białe i czerwone natureo. Białe bardziej mi smakowało bo wolę wytrawne a czerwone było bardziej słodkie. Wczoraj zamówiłam sobie przez neta trzy butelki bo nie sądziłam że znajdę w sklepie stacjonarnym a tu dziś niespodzianka zobaczymy co to będzie. Jutro dam Ci znać czy dobreKurde gdzie kupujesz wino bezalkoholowe?? Dobre?
Wszystko w porządku. Serduszko bije, dzieciątko widziałam i w sumie tyle. Nwm jak u Was wyglądała pierwsza wizyta (liczę pierwsza bo jest serduszko) ale ja chyba trochę rozczarowana jestem. Dostałam spis badań które mam zrobić prywatnie, lekarz w tej przychodni gdzie ja chodzę bd dopiero 7 stycznia i mówi do mnie ze dobrze żeby mnie wcześniej zobaczył. Mówił więc żebym probowala się dostać do drugiej przychodni gdzie przyjmuje na 21.12. A jeśli się nie uda to może do jakiegoś innego lekarza żeby mnie zobaczyl za dwa tyg. Karty ciąży nie założył, terminu nie wyliczył, żadnego ważenia mierzenia ciśnienia. Nwm też tak jak pisalam jak to wygląda w Pl na początku bo poprzednio prowadziłam ciąże we Fr.Jak tam wizyta ?
Ja miałam ostatnio ph 8 i ginekolog powiedziała ze trzeba sie postarać " zakwasić mocz", pić wode z cytryna' sok pomidorowy i oczywiscie duuuzo wody. Zalecila mi tez kupić jakies tabletki na bazie żurawiny (mam urinal), tylko ze mi wyszly tez bakterie w moczu. A znowu wysokie ph sprzyja rozwijaniu bakterii wiec trzeba to ph obniżyć.Popieram. U mnie chłodzi się winko 0% mamy dzisiaj drugą rocznicę ślubu to sobie wypijemy wieczorem [emoji173]️
Gratuluję kolejnego serduszka i czekam na następne dobre wiadomości!
Mam już wyniki badań. Wszystko w normie. Ufff tylko pH moczu 8. Może ktoras z Was się orientuję czy przyczyną może być branie nystatyny? I co zrobić żeby zmniejszyć ten wynik?
Udanego wieczorku [emoji8]
Zakwasić mocz najlepiej można pójść sok z zurawiny- taki eko nie z koncentratu, ja dolewam sobie do wody i piję tak cały dzieńJa miałam ostatnio ph 8 i ginekolog powiedziała ze trzeba sie postarać " zakwasić mocz", pić wode z cytryna' sok pomidorowy i oczywiscie duuuzo wody. Zalecila mi tez kupić jakies tabletki na bazie żurawiny (mam urinal), tylko ze mi wyszly tez bakterie w moczu. A znowu wysokie ph sprzyja rozwijaniu bakterii wiec trzeba to ph obniżyć.
Też tak miałam na pierwszej wizycie gdzie bylo serduszko. Dostalam tylko skierowanie na badania krwi i moczu. Powiwdziala ze jest wszystko ok i ze karte ciazy zalozymy na nastepnej wizycie jak bede miala wyniki krwi. Zadnego mierzenia wazenia cisnienia....zobaczymy jak bedzie terazWszystko w porządku. Serduszko bije, dzieciątko widziałam i w sumie tyle. Nwm jak u Was wyglądała pierwsza wizyta (liczę pierwsza bo jest serduszko) ale ja chyba trochę rozczarowana jestem. Dostałam spis badań które mam zrobić prywatnie, lekarz w tej przychodni gdzie ja chodzę bd dopiero 7 stycznia i mówi do mnie ze dobrze żeby mnie wcześniej zobaczył. Mówił więc żebym probowala się dostać do drugiej przychodni gdzie przyjmuje na 21.12. A jeśli się nie uda to może do jakiegoś innego lekarza żeby mnie zobaczyl za dwa tyg. Karty ciąży nie założył, terminu nie wyliczył, żadnego ważenia mierzenia ciśnienia. Nwm też tak jak pisalam jak to wygląda w Pl na początku bo poprzednio prowadziłam ciąże we Fr.