reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ennis no ja szczupla jestem, bede owijac sie swetrami[emoji6] Odpowiednia pora roku hihi. Niesadzilam ze tak szybko bede rosnac w tej drugiej ciazy. Piersi tez urosly [emoji16] jedrne niczym nastolatka hihi

Zuzzka, ja mam i nie mam. Sennsa jestem, a w nocy bezsennosci i wycieczki na siki co 15min. Mdlosci raz na jakis czas chwilowe a potem ok, piersi urosly ale nie bola jak przy pierwszej ciazy. Moze bardziej tkliwe sa. Zgage mam od samego poczatku a brzuch bolal a teraz juz mniej. A i nos mam ciazowy, wyczuje z odleglosc 2 metrow kawe [emoji16]

reklama
Ennis no ja szczupla jestem, bede owijac sie swetrami[emoji6] Odpowiednia pora roku hihi. Niesadzilam ze tak szybko bede rosnac w tej drugiej ciazy. Piersi tez urosly [emoji16] jedrne niczym nastolatka hihi

Zuzzka, ja mam i nie mam. Sennsa jestem, a w nocy bezsennosci i wycieczki na siki co 15min. Mdlosci raz na jakis czas chwilowe a potem ok, piersi urosly ale nie bola jak przy pierwszej ciazy. Moze bardziej tkliwe sa. Zgage mam od samego poczatku a brzuch bolal a teraz juz mniej. A i nos mam ciazowy, wyczuje z odleglosc 2 metrow kawe [emoji16]
odrzuca cie od kawy? bo ja wlasnie pije i nie wyobrazam sobie zebym nie mogla sie jej napic:-D

Zuzka nie, pije jedna dziennie albo jedna na dwa, trzy dni. Ale jak nie pije to czuje kto ja pil albo pije. W poprzedniej ciazy sama przestalam pic i mnie potem az telepalo jak czulam zapach. W poprzedniej ciazy odrzucilo mnie od miesa, teraz jadlam kielabse az uszy sie trzesly mi. Az do dzisiejszego obiadu, szykowalam wolowine do pieczenia i zemdlilo mnie i juz wiem ze nie rusze miesa przez jakis czas.

@zuzkaaa witaj
Co do objawów to u mnie dalej nic, lajtowo
@netka. Gratuluję:)
@slodkatrojeczka to ja się właśnie cieszę za na lipiec a nie na wrzesień czy październik... Bo to jest dopiero masakra teraz przynajmniej ominie mnie sierpień większa część lipca i początek września. Jedynie czerwiec będzie ciężki no i z majem może być różnie to nigdy nie wiadomo bo albo będzie zima albo już upał:)
W Polsce najgorsze miesiące to właśnie druga połowa lipca i sierpień oczywiście mówię statystycznie bo wiadomo czasem ten najgorętszy miesiąc to może być akurat czerwiec. W tym roku rozgrzało się u mnie już na koniec kwietnia i upał trwał do września włącznie. Październik też cieplutko no i listopad jak na razie jako tako

Cześć! Dawno się nie udzielałam, ale czytam Was na bierząco. Za mną okropne kilka dni. Z wtorku na środę trafiłam z moim synkiem do szpitala z powodu silnych wymiotów i odwodnienia. Na szczęście to nie były rotawirusy. Od piątku jesteśmy w domu i juz jest dobrze z nim. Natomiast wieczorem w piątek ze mną znowu była jazda bo zaczął mnie mega bolec brzuch i miałam biegunkę:-( Podejrzewam że sie tam zaraziłam jakimś gów..m. Sobota wycięta z życiorysu, koszmar. Dzisiaj juz wszystko minęło i czuje sie jak gdyby nigdy nic!
Dzisiaj także zrobiłam test. Myśle sobie co tam, akurat moze coś wyjdzie bo pobolewa mnie podbrzusze jak na @. Dzisiaj jest mój 26dc i 13dpo. Test pokazał 2 kreski - macie go poniżej na fotce. Narazie podchodzę do tego ze spokojem nauczona doświadczeniem ze zeszłego miesiąca gdzie pierwszy test pokazał bladzocha a na następny dzień juz nie było nawet cienia i za 2 dni @. Test powtórzę jutro i jeżeli bedzie druga kreska to pójdę na betę. Okres powinna dostać we wtorek. Powiedzcie czy to nie za wcześnie na taka kreskę dość wyraźna jak na ten dzień cyklu?? Pytam bo w pierwszej ciąży w dniu spodziewanej @ nie było nawet "cienia cienia" dopiero 3 dni pózniej pierwszy bladzioch .
image.jpeg

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 534
Zuzka nie, pije jedna dziennie albo jedna na dwa, trzy dni. Ale jak nie pije to czuje kto ja pil albo pije. W poprzedniej ciazy sama przestalam pic i mnie potem az telepalo jak czulam zapach. W poprzedniej ciazy odrzucilo mnie od miesa, teraz jadlam kielabse az uszy sie trzesly mi. Az do dzisiejszego obiadu, szykowalam wolowine do pieczenia i zemdlilo mnie i juz wiem ze nie rusze miesa przez jakis czas.
Ja jestem wege a ciągnie mnie do mięsa [emoji85] na razie kurczak i indyk poszedł w ruch ale jak widzę steki u mojego chłopa to aż mnie telepie

reklama
OnaZmijeczka, ja tez sie ciesze ze lipiec. Starasza jest z pazdziernika (urodzilam ja w swoje 30 urodziny [emoji16][emoji123]). Okres wakacyjny i opuchniete nogi to byla masakra. Potem powrot z porodowki i ciagle zimno, o pierwszych spacerach nie wspomnie. Wkladalam pieluche tetrowa w stanik jak szlam,.bo tak mi piersi marzly. Licze ze teraz bedzie latwiej[emoji4]

Do góry