reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja jestem wege a ciągnie mnie do mięsa [emoji85] na razie kurczak i indyk poszedł w ruch ale jak widzę steki u mojego chłopa to aż mnie telepie
hahahhaha ja to roznie... najgorsze jest przygotowywanie posilkow a nawet sama mysl o tym ze musze isc do kuchni ale jak juz zrobie sobie cos to jem jak szalonaa :) kawa jedna dziennie ale musi byc nie dam rady wszystkiego odstawic palilam papierosy i na moje nieszczescie niestety mnie nie odrzuca... ale walcze ... ostatnio rzucilam wiec teraz tez dam rade :-D

reklama
@renisus hehe z tymi kawami możemy sobie ręce podać ja muszę sobie walnąć 4 dziennie :) i to nie dlatego że mnie pobudzają czy co tylko lubię smak.
No to u mnie z wrzesniowym porodem spoko bo dość ciepły październik i listopad był. Mróz to dopiero w styczniu się zacząl więc ja sporo spacerowałam od razu.
No ale stopy niczym buty emu od maja do wrzesnia to ja już podziękuję i ten spocony brzuch dotykający ud.

hahahhaha ja to roznie... najgorsze jest przygotowywanie posilkow a nawet sama mysl o tym ze musze isc do kuchni ale jak juz zrobie sobie cos to jem jak szalonaa :) kawa jedna dziennie ale musi byc nie dam rady wszystkiego odstawic palilam papierosy i na moje nieszczescie niestety mnie nie odrzuca... ale walcze ... ostatnio rzucilam wiec teraz tez dam rade :-D
Ja rzuciłam palenie jakoś 2 tygodnie przed II kreskami[emoji85] na razie mnie nie ciągnie, wręcz mi śmierdzi. A rzuciłam używając Desmoxanu. Stwierdziliśmy że czas rzucić skoro mamy się starać, odstawiłam też anty ale kto by pomyślał że uda się w pierwszym cyklu[emoji85][emoji85][emoji85]

Cześć! Dawno się nie udzielałam, ale czytam Was na bierząco. Za mną okropne kilka dni. Z wtorku na środę trafiłam z moim synkiem do szpitala z powodu silnych wymiotów i odwodnienia. Na szczęście to nie były rotawirusy. Od piątku jesteśmy w domu i juz jest dobrze z nim. Natomiast wieczorem w piątek ze mną znowu była jazda bo zaczął mnie mega bolec brzuch i miałam biegunkę:-( Podejrzewam że sie tam zaraziłam jakimś gów..m. Sobota wycięta z życiorysu, koszmar. Dzisiaj juz wszystko minęło i czuje sie jak gdyby nigdy nic!
Dzisiaj także zrobiłam test. Myśle sobie co tam, akurat moze coś wyjdzie bo pobolewa mnie podbrzusze jak na @. Dzisiaj jest mój 26dc i 13dpo. Test pokazał 2 kreski - macie go poniżej na fotce. Narazie podchodzę do tego ze spokojem nauczona doświadczeniem ze zeszłego miesiąca gdzie pierwszy test pokazał bladzocha a na następny dzień juz nie było nawet cienia i za 2 dni @. Test powtórzę jutro i jeżeli bedzie druga kreska to pójdę na betę. Okres powinna dostać we wtorek. Powiedzcie czy to nie za wcześnie na taka kreskę dość wyraźna jak na ten dzień cyklu?? Pytam bo w pierwszej ciąży w dniu spodziewanej @ nie było nawet "cienia cienia" dopiero 3 dni pózniej pierwszy bladzioch .Zobacz załącznik 913567

Współczuję przejść ze szpitalem.

Gratuluję dwóch kreseczek! :biggrin2:
Możliwe, to zależy jak wcześnie było zagnieżdżenie. Albo ciąża mnoga. ;)
U mnie okres też miał być poniedziałek, wtorek. Dzisiaj teścik pokazał dwie grube kreski i 13 dpo. Czyli dokładnie jak u ciebie. :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Witam, dołączam się do grona przyszłych Mamusie z terminem na lipiec 2019
:) w piątek na teście były u mnie dwie kreski, co prawda druga slabiutka. Dzisiaj kolejny test i kreska już bardziej widoczna. W zasadzie to dzisiaj mój 27dzien cyklu.
Jestem tu nowa, mam nadzieję że odnajdę się na tym forum, pozdrawiam

Cześć! Dawno się nie udzielałam, ale czytam Was na bierząco. Za mną okropne kilka dni. Z wtorku na środę trafiłam z moim synkiem do szpitala z powodu silnych wymiotów i odwodnienia. Na szczęście to nie były rotawirusy. Od piątku jesteśmy w domu i juz jest dobrze z nim. Natomiast wieczorem w piątek ze mną znowu była jazda bo zaczął mnie mega bolec brzuch i miałam biegunkę:-( Podejrzewam że sie tam zaraziłam jakimś gów..m. Sobota wycięta z życiorysu, koszmar. Dzisiaj juz wszystko minęło i czuje sie jak gdyby nigdy nic!
Dzisiaj także zrobiłam test. Myśle sobie co tam, akurat moze coś wyjdzie bo pobolewa mnie podbrzusze jak na @. Dzisiaj jest mój 26dc i 13dpo. Test pokazał 2 kreski - macie go poniżej na fotce. Narazie podchodzę do tego ze spokojem nauczona doświadczeniem ze zeszłego miesiąca gdzie pierwszy test pokazał bladzocha a na następny dzień juz nie było nawet cienia i za 2 dni @. Test powtórzę jutro i jeżeli bedzie druga kreska to pójdę na betę. Okres powinna dostać we wtorek. Powiedzcie czy to nie za wcześnie na taka kreskę dość wyraźna jak na ten dzień cyklu?? Pytam bo w pierwszej ciąży w dniu spodziewanej @ nie było nawet "cienia cienia" dopiero 3 dni pózniej pierwszy bladzioch .Zobacz załącznik 913567
Mi w 13 dpo po południu też wyszły piękne kreski. Myślę że to nie jest za wcześnie :)
20181023_161025~2.jpg

Załączniki

• 20181023_161025~2.jpg
    20181023_161025~2.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 458
Witam, dołączam się do grona przyszłych Mamusie z terminem na lipiec 2019
:) w piątek na teście były u mnie dwie kreski, co prawda druga slabiutka. Dzisiaj kolejny test i kreska już bardziej widoczna. W zasadzie to dzisiaj mój 27dzien cyklu.
Jestem tu nowa, mam nadzieję że odnajdę się na tym forum, pozdrawiam
Witaj i gratulacje :)

@Netka super wiadomość! Gratulacje :)
A ze mnie schodzi jakoś ta chęć odnośnie szybkiego testowania 10 dpo. Pomyślałam sobie „stara a głupia” ;-) po prostu, jak przy dwóch poprzednich ciążach, poczekam do terminu miesiączki i jak jej nie dostanę to zrobię test.

reklama
@Netka super wiadomość! Gratulacje :)
A ze mnie schodzi jakoś ta chęć odnośnie szybkiego testowania 10 dpo. Pomyślałam sobie „stara a głupia” ;-) po prostu, jak przy dwóch poprzednich ciążach, poczekam do terminu miesiączki i jak jej nie dostanę to zrobię test.
Mi w 10dpo nic nie wyszło a 3 dni później jak wyżej. Trzymam kciuki :)

Do góry