reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Byłam u lekarza i teraz czekam na IP na gina. Mocz ok, ciśnienie trochę dziwne 148/50. Cukier 70 a dopiero co piłam Cole [emoji85] no cóż zobaczymy. Sikam jak opętana co 10 minut ale strasznie chce mi się pić. Na razie tyle. Napiszę jak będę coś wiedzieć [emoji3590]

reklama
Ennis???
:confused:

Ja chyba jutro znów zrobię betę....

Trochę jeszcze się tym cukrem martwię. Nie wiem jak mam jeść. Bo wiecie, w ciąży to jest tak,że może wywalać po innych produktach niż w poprzednich ciążach .
Mi mówili że najlepiej dieta z nikim IG, zapisywać co jem i monitorować cukry 7 razy dziennie. Za tydzień mam mieć spotkanie z dietetykiem i diabetologiem i będziemy myśleć

Mi się też strasznie chce pić. Ciągle jestem spragniona. Zaczynam się zastanawiac, czy taki objaw mojej ciąży, czy cukrzyca. Nie miałam wczesniej w żadnej ciąży.
Co do cisnienia to ja mam wiecznie koło 105/70. Za to teść się dziwi czemu ja mam puls az pod 90 ;) No ale nie wie o ciąży to powiedzialam, ze nie wiem :)

Mi mówili że najlepiej dieta z nikim IG, zapisywać co jem i monitorować cukry 7 razy dziennie. Za tydzień mam mieć spotkanie z dietetykiem i diabetologiem i będziemy myśleć

A jesteś już po krzywej cukrowej?
Tak sobie myślę, że jak mi wyjdzie glukoza za wysoka i będą mi kazali to świństwo pić, to ja w obecnym stanie za cholerę nie przełknę.

Mi też od początku ciąży cały czas chce się pić więc wydaje mi się że to raczej normalne. Czuje też że mam wodę zatrzymaną w organiźmie bo palce mam spuchnięte, a nie sądzę żebym miała cukrzycę .

Mi też od początku ciąży cały czas chce się pić więc wydaje mi się że to raczej normalne. Czuje też że mam wodę zatrzymaną w organiźmie bo palce mam spuchnięte, a nie sądzę żebym miała cukrzycę .

Może ja po prostu schizuję, wiem że każda ciąża inna ale to moja trzecia a w życiu nie chciało mi się aż tak pić.

Dziewczęta :)

Myślę,że nagle wszystkie nie mamy cukrzycy a pić się Wam chce od ciąży. Nawet jeśli by coś Wam powychodzilo teraz czy później, to spokojnie. Da się z tym żyć :) Tylko po prostu trzeba się zdrowo odżywiać :) Pijcie na razie ile wlezie. Zimno jest, pewnie suche powietrze macie w domu :)

Ennis...
Czekam na wieści :yes:

Ja też nie myślałam,że to dziadostwo się do mnie przyplacze :rofl: Zero obciążenia rodzinnego, waga niska...dla wszystkich był to szok,na czele z lekarzem. Tzn.nie straszę Cię, na 99% nie masz tego dziadostwa, ale pamiętam,że miałam to samo podejście :biggrin2: Tym.bardzoej,że jak masz wodę zatrzymana, to może organizm sam wola o wodę. Luzik. Będzie dobrze :laugh2:

Ja też nie myślałam,że to dziadostwo się do mnie przyplacze :rofl: Zero obciążenia rodzinnego, waga niska...dla wszystkich był to szok,na czele z lekarzem. Tzn.nie straszę Cię, na 99% nie masz tego dziadostwa, ale pamiętam,że miałam to samo podejście :biggrin2: Tym.bardzoej,że jak masz wodę zatrzymana, to może organizm sam wola o wodę. Luzik. Będzie dobrze :laugh2:
Nie ma co się źle nastrajać :) Co ma być to i tak będzie :)

reklama
Do góry