reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Haha, ja mam tak samo [emoji16]
Próbowalam sobie wczoraj przypomnieć ale coś mi brakuje: mocz, morfologia, TSH, cukier, WR, Toxo IGM (IGG nie będę robić)... i pustka - w drugiej ciąży wiem,ze robiłam HIV bo dziewczyny z forum pisały że robią :) mian przeciwróżyczkowych i na cytomegalię mój gin mi nie zlecał ani w 1 ani w 2 ciąży....
a wy jakie robicie jeszcze badania?

reklama
Próbowalam sobie wczoraj przypomnieć ale coś mi brakuje: mocz, morfologia, TSH, cukier, WR, Toxo IGM (IGG nie będę robić)... i pustka - w drugiej ciąży wiem,ze robiłam HIV bo dziewczyny z forum pisały że robią :) mian przeciwróżyczkowych i na cytomegalię mój gin mi nie zlecał ani w 1 ani w 2 ciąży....

Moja pamięć kiepska, ale tu fajna lista Link do: Kalendarz badań w ciąży + PDF do wydruku choć nie wiem na ile aktualna :rofl::rofl2::rofl2: trochę inaczej chyba miałam.

Ja też próbuję sobie przypomnieć i pierwszy zestaw to było chyba: morfologia, mocz, OB, CRP, TSH, Glukoza, żelazo, hcv, hiv, toksoplazmoza, rozyczka, cytomegalie robilam dodatkowo odplatnie. Ja bym chetnie jeszcze skontrolowala cholesterol i watrobowe ALT, AST. Moze jeszcze sod i potas.

Ja kosza tym razem nie kupuje, moja corcia spala moze tydzien w nim a potem bylo jej za ciasno. Tym razem na dole bede miec na poczatek pudelko, takie z materyckiem (w pl chyba jeszcze nie sa popularne).
Wlasnie mamy z UK, jest taka strona interentowa gdzie oglada sie filmiki a potem rozwiazuje sie test. Za to dostaje sie ten caly baby box plus jakies inne pierdolki za darmo. Placi sie za koszt przesylki, lub obiera sie w sklepie. Wiem ze niektore szpitale daja to juz jako wyprawke. Jak ktoras chce linka, to dajcie znac.
O fajne nie wiedziałam. Poproszę o link

Ja też próbuję sobie przypomnieć i pierwszy zestaw to było chyba: morfologia, mocz, OB, CRP, TSH, Glukoza, żelazo, hcv, hiv, toksoplazmoza, rozyczka, cytomegalie robilam dodatkowo odplatnie. Ja bym chetnie jeszcze skontrolowala cholesterol i watrobowe ALT, AST. Moze jeszcze sod i potas.
oo już wiem - jeszcze hcv :) dzięki

To wyobraź sobie ze moja ma 16 mcy i dwa razy dziennie są potężne wymioty (od urodzenia). Ale nie takie ze raz rzygnie, tylko na kilka razy fontanna. Ostatnio trafiła w zasłonę. Pralka średnio dwa razy dziennie idzie, jak są ręczniki i pościele to i 5 razy. Będziemy w czerwcu kupować druga bo nie ogarnę tego jedna pralka.

:(:( współczuję..

Dziewczyny :/
Ja oszaleje. Jak to jest z tą betą? Kiedy wolniej przyrasta? :/ Dwa dni temu miałam 1410 a dziś 2150. Oczywiście glupia otworzyłam doktora Google i niby jest napisane,że po 1200 powinna się zwiększyć 2x w ciągu 96h...wiec by wychodzilo,ze ok,a siedzę i dostałam migreny od tego myślenia... :baffled:

reklama
Dziewczyny :/
Ja oszaleje. Jak to jest z tą betą? Kiedy wolniej przyrasta? :/ Dwa dni temu miałam 1410 a dziś 2150. Oczywiście glupia otworzyłam doktora Google i niby jest napisane,że po 1200 powinna się zwiększyć 2x w ciągu 96h...wiec by wychodzilo,ze ok,a siedzę i dostałam migreny od tego myślenia... :baffled:

https://******************/kalkulator-hcg.html ja korzystalam z tego kalkulatora. Ale w Internecie jest sporo kalkulator bhcg. Mozna sobie wyliczyc :)

Do góry