reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@Margo25 ja też miałam wiaderko i totalnie się nie sprawdziło pomimo instruktażu jak kąpać w czymś takim na szkole rodzenia. A wydawało się genialnym wynalazkiem.
Szybko kupiłam zwykła wanienkę która używam do dziś :)

A z rzeczy niepotrzebnych jakie nakupowalam przy pierwszej ciąży to 4 maty do przewijania, wystarczyłyby 2 kupiłam też takie piankowe co po 3 miesiącach się rozleciały i siki przesiakaly
Tona ciuszkow na 62 moje dziecko urodziło się 63 cm i polezalo w tych ciuszkach może z tydzień, większość była taka na styk
Hmm co tam jeszcze...
Mama kupiła mi butelki jak kategorycznie mówiłam że w życiu żadnej butelki nie podam dziecku... To też leży i zalega w szafie. Dostawaliśmy w ilości hurtowej pieluchy tetrowe.... Wystarczyłyby spokojnie 4 sztuki :) a mam chyba 40
Oprócz ubranek które miałam totalnie bezsensownie i nieprzemyślane kupione to chyba wszystko :)

Kosmetyków miałam bardzo mało bo tylko emolient do kąpieli, linomag, bepanthen i octanisept wszystko mam do dziś tzn zużyłam tylko emolient :) a resztę dalej kończę

reklama
No właśnie to bardzo dużo zależy od dziecka też, u mnie córka mocno ulewała i miałam 40 pieluch tetrowych i nie nadążałam ich prać. Więc u mnie bardzo się przydały.

Mi sie nawet myslec niechce co mam a czego nie mam. Za wozkami teoretycznie sprawdzalismy cene, bo chcialabym do biegania i zeby ogarnac to 3w1. Sprzedac stary i kupic nowy, no ale to blizej porodu.
Siedze i zbieram sie w sobie zeby isc umyc zeby. Chyba zrobie to nad kibelkiem zeby nie wymiotowac do umywalki znowu.

No właśnie to bardzo dużo zależy od dziecka też, u mnie córka mocno ulewała i miałam 40 pieluch tetrowych i nie nadążałam ich prać. Więc u mnie bardzo się przydały.

Oo tak racja przy rzygajacym dziecku to i tona ubranek by się przydała:)
Moja nie ulewala nic nawet po jedzeniu ja na brzuch czasem kładłam i jedyne co wylatywało to ślina czasem :p

Nom, z tym ulewaniem to masakra i u nas jeszcze do 8 miesiąca to trwało. Mam nadzieję, że drugie dziecko mi się trafi ze sprawniejszym przełykiem

Ja mam łóżeczko, wózek i fotelik. I tyle. Z racji, że sypialnię mam na górze i tam też stanie łóżeczko, mam w planie zakup kosza Mojżesza lub kołyski na dół. I cała wyprawka oprócz tego. Ciuszki, pościele, wszystko. Laktator przede wszystkim. Ale o rozkładaniu zakupów na raty zacznę myśleć po 20 tygodniu.

Co do samopoczucia to u mnie bez zmian. Po każdym jedzeniu cudem utrzymuje to w sobie... No i żyję już poniedziałkową wizytą, a jutro zaczynam 9 tydzień :)

Ojej strasznie długo, no wyobrażam sobie jakie musiało być to uciążliwe

To wyobraź sobie ze moja ma 16 mcy i dwa razy dziennie są potężne wymioty (od urodzenia). Ale nie takie ze raz rzygnie, tylko na kilka razy fontanna. Ostatnio trafiła w zasłonę. Pralka średnio dwa razy dziennie idzie, jak są ręczniki i pościele to i 5 razy. Będziemy w czerwcu kupować druga bo nie ogarnę tego jedna pralka.

reklama
Do góry