reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Haha, ja mam tak samo [emoji16]
Próbowalam sobie wczoraj przypomnieć ale coś mi brakuje: mocz, morfologia, TSH, cukier, WR, Toxo IGM (IGG nie będę robić)... i pustka - w drugiej ciąży wiem,ze robiłam HIV bo dziewczyny z forum pisały że robią :) mian przeciwróżyczkowych i na cytomegalię mój gin mi nie zlecał ani w 1 ani w 2 ciąży....
a wy jakie robicie jeszcze badania?

reklama
Próbowalam sobie wczoraj przypomnieć ale coś mi brakuje: mocz, morfologia, TSH, cukier, WR, Toxo IGM (IGG nie będę robić)... i pustka - w drugiej ciąży wiem,ze robiłam HIV bo dziewczyny z forum pisały że robią :) mian przeciwróżyczkowych i na cytomegalię mój gin mi nie zlecał ani w 1 ani w 2 ciąży....

Moja pamięć kiepska, ale tu fajna lista Link do: Kalendarz badań w ciąży + PDF do wydruku choć nie wiem na ile aktualna :rofl::rofl2::rofl2: trochę inaczej chyba miałam.

Ja też próbuję sobie przypomnieć i pierwszy zestaw to było chyba: morfologia, mocz, OB, CRP, TSH, Glukoza, żelazo, hcv, hiv, toksoplazmoza, rozyczka, cytomegalie robilam dodatkowo odplatnie. Ja bym chetnie jeszcze skontrolowala cholesterol i watrobowe ALT, AST. Moze jeszcze sod i potas.

Ja kosza tym razem nie kupuje, moja corcia spala moze tydzien w nim a potem bylo jej za ciasno. Tym razem na dole bede miec na poczatek pudelko, takie z materyckiem (w pl chyba jeszcze nie sa popularne).
Wlasnie mamy z UK, jest taka strona interentowa gdzie oglada sie filmiki a potem rozwiazuje sie test. Za to dostaje sie ten caly baby box plus jakies inne pierdolki za darmo. Placi sie za koszt przesylki, lub obiera sie w sklepie. Wiem ze niektore szpitale daja to juz jako wyprawke. Jak ktoras chce linka, to dajcie znac.
O fajne nie wiedziałam. Poproszę o link

Ja też próbuję sobie przypomnieć i pierwszy zestaw to było chyba: morfologia, mocz, OB, CRP, TSH, Glukoza, żelazo, hcv, hiv, toksoplazmoza, rozyczka, cytomegalie robilam dodatkowo odplatnie. Ja bym chetnie jeszcze skontrolowala cholesterol i watrobowe ALT, AST. Moze jeszcze sod i potas.
oo już wiem - jeszcze hcv :) dzięki

To wyobraź sobie ze moja ma 16 mcy i dwa razy dziennie są potężne wymioty (od urodzenia). Ale nie takie ze raz rzygnie, tylko na kilka razy fontanna. Ostatnio trafiła w zasłonę. Pralka średnio dwa razy dziennie idzie, jak są ręczniki i pościele to i 5 razy. Będziemy w czerwcu kupować druga bo nie ogarnę tego jedna pralka.

:(:( współczuję..

Dziewczyny :/
Ja oszaleje. Jak to jest z tą betą? Kiedy wolniej przyrasta? :/ Dwa dni temu miałam 1410 a dziś 2150. Oczywiście glupia otworzyłam doktora Google i niby jest napisane,że po 1200 powinna się zwiększyć 2x w ciągu 96h...wiec by wychodzilo,ze ok,a siedzę i dostałam migreny od tego myślenia... :baffled:

reklama
Dziewczyny :/
Ja oszaleje. Jak to jest z tą betą? Kiedy wolniej przyrasta? :/ Dwa dni temu miałam 1410 a dziś 2150. Oczywiście glupia otworzyłam doktora Google i niby jest napisane,że po 1200 powinna się zwiększyć 2x w ciągu 96h...wiec by wychodzilo,ze ok,a siedzę i dostałam migreny od tego myślenia... :baffled:

https://******************/kalkulator-hcg.html ja korzystalam z tego kalkulatora. Ale w Internecie jest sporo kalkulator bhcg. Mozna sobie wyliczyc :)

Do góry