reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Co do książek to ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" i ta książka Kaz Cooke "Ciężarówka przez 9 miesięcy". Ale powiem Wam dla mnie to jest w nich napisane niemalże tyle samo co w aplikacjach ciazowych, które mam na telefonie. A i zamówiłam również segregator od Mamyginekolog.

Odnośnie kawy, lekarz też mówił że śmiało można pić 1, max. 2 dziennie. Ale ja mam non stop takie mdłości że i tak nie pije bo mi nie podchodzi :(

reklama
Ale powiem Wam dla mnie to jest w nich napisane niemalże tyle samo co w aplikacjach ciazowych, które mam na telefonie.

Dokładnie. Dla mnie fajnym pomysłem na ciążę jest za to jakiś fajny pamiętnik. Zaznaczanie ważnych dat, przemyśleń ect. Jeszcze Księga ciąży Searsów jest ok ;)
No i to dobry czas na czytanie książek "na później". Potem przy noworodku trudniej. No chyba, że dzieć leży i ssie, to można czytać ;)

A w ogóle dziś doznałam szoku. Ostatnio ważąc się miałam 69kg, więc myślałam, że ponad 70 to już mam. A tu... 63 :errr::errr::errr: (nie żebym miała coś przeciwko hehehe, bo to moja waga idealna)

Ostatnia edycja:
Dokładnie. Dla mnie fajnym pomysłem na ciążę jest za to jakiś fajny pamiętnik. Zaznaczanie ważnych dat, przemyśleń ect. Jeszcze Księga ciąży Searsów jest ok ;)
No i to dobry czas na czytanie książek "na później". Potem przy noworodku trudniej. No chyba, że dzieć leży i ssie, to można czytać ;)

A w ogóle dziś doznałam szoku. Ostatnio ważąc się miałam 69kg, więc myślałam, że ponad 70 to już mam. A tu... 63 :errr::errr::errr: (nie żebym miała coś przeciwko hehehe, bo to moja waga idealna)
Zazdroszczę ja ważyłam 67 a tu ostatnio na wadze 72 :D ale co się dziwic non stop cos jem :( moja idealna waga to 62 :D ale od czsow liceum ciężko ją osiągnąć :)

Dziewczyny co jest w tym segregatorze od mamaginekolog? Może się skuszę.

Wcześniej mialam w prenumeracie mamo to ja i Mam Dziecko - uzbieralo sie tego bo prenumeratę mialam jakieś 4 lata - no ale później sprzedałam :)

Książek nie kupowałam w poprzedniej, teraz tez nie planuje. Raczej najbardziej aktualna wiedza w necie z dobrych źródeł. Raczej polecałabym książki jak już dziecko jest na świecie - tzn dotyczące tego okresu. Kaz Cooke ciężarówkę miałam faktycznie od siostry, ale nic tam odkrywczego. Polecić mogę książkę Segritty na czas ciąży, zwłaszcza pierwszej „Złe matki są najlepsze” - dobrze robi na głowę, a przy tym jest lekko napisana, połknęłam w jedno popołudnie.

Taki fajny pamiętnik jest na bellybestfriend

reklama
Do góry