reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja mam wózek anex sport , kupiony dla córeczki i teraz czeka na drugie dziecko i jestem z niego zadowolona. Bardzo dobrze się go prowadzi , w porównaniu do spacerówki parasolki to sam jedzie nawet po krzywym chodniku ( to tak na rozpoczęcie wózkowego tematu) .

No ja takiego syndromu nie mam [emoji23]. Bardzo się zdziwiłam pytaniem o temat wózków..... [emoji33]

To chyba inaczej jak już masz dzieci i to kolejna ciąża. Choć pamietam, że w pierwszej długo sobie nie pozwalałam na takie wyprawkowe rozkminy, kupować zaczęłam po 6ms, jak już ciąża była na tyle wysoka, że w miarę bezpieczna. A teraz w sumie zupełnie mi to głowy nie zaprząta i długo pewnie nie będzie, bo wózki mam (z reszta u nas sporadycznie używane), fotelik jest, łóżko, wiaderko do kąpieli, bujak i inne tego typu duperele. A przy pierwszym dziecku nie wiesz nic w sumie, ani co się przyda, ani co jest stratą kasy - u jednych hit, u innych kit i tak prawie ze wszystkim.

Tak, życie weryfikuje co jest potrzebne, co zbędne, inaczej się myśli ;) Wiesz co jest niezbędne, co w stylu życia konkretnej rodziny się przyda, a do tego w naszych czasach wszystko jest na wyciągnięcie ręki i jeszcze do domu przywiozą. Jedyne ograniczenie to ew. konieczność rozłożenia wydatków w czasie.

To chyba inaczej jak już masz dzieci i to kolejna ciąża. Choć pamietam, że w pierwszej długo sobie nie pozwalałam na takie wyprawkowe rozkminy, kupować zaczęłam po 6ms, jak już ciąża była na tyle wysoka, że w miarę bezpieczna. A teraz w sumie zupełnie mi to głowy nie zaprząta i długo pewnie nie będzie, bo wózki mam (z reszta u nas sporadycznie używane), fotelik jest, łóżko, wiaderko do kąpieli, bujak i inne tego typu duperele. A przy pierwszym dziecku nie wiesz nic w sumie, ani co się przyda, ani co jest stratą kasy - u jednych hit, u innych kit i tak prawie ze wszystkim.

Ja mam podobnie :) wszystko mam, zreszta mam rzeczy i dla chłopca i dziewczynki oraz termin identyczny jak z córka, wiec jak teraz tez będzie dziewczynka to zapewne kupię tylko pampersy 1 z wyprawki. powiedzmy sobie szczerze ze połowa tych rzeczy które się kupuje przy 1 dziecku jest totalnie niepotrzebna

Jak Ci się sprawuje to wiaderko? Słyszałam,że genialne! Ale ja kompletnie nie wyobrażam sobie kąpać w nim niemowlaka. Jeśli będzie wszystko ok i powitamy nowego członka rodziny, to pewnie i tak zostanę przy wanience, ale jestem ciekawa opinii w ogóle ;) Co Cię skłoniło do mycia niemowlaka w tym wiaderku?

Mi też tylko kosmetyczne rzeczy zostaną do kupienia ale to na samej końcówce. Ewentualnie jakiś kosz Mojżesza albo łóżko dla starszej :) No i na pewno będę chciała chuste ale to jak dzidziuś się urodzi bo przy córce nie miałam i bardzo żałuję.

Ja mam podobnie :) wszystko mam, zreszta mam rzeczy i dla chłopca i dziewczynki oraz termin identyczny jak z córka, wiec jak teraz tez będzie dziewczynka to zapewne kupię tylko pampersy 1 z wyprawki. powiedzmy sobie szczerze ze połowa tych rzeczy które się kupuje przy 1 dziecku jest totalnie niepotrzebna

Ja też już wszystko mam. Mam chłopca i dziewczynkę też z tego okresu mniej więcej. Kilka rzeczy pewnie będę musiała dokupić, bo jakiś czas temu jak robiłam przegląd, to po kilku latach powylazily plamy. Ale ogólnie, to pojedyncze sztuki będą..

Mi też tylko kosmetyczne rzeczy zostaną do kupienia ale to na samej końcówce. Ewentualnie jakiś kosz Mojżesza albo łóżko dla starszej :) No i na pewno będę chciała chuste ale to jak dzidziuś się urodzi bo przy córce nie miałam i bardzo żałuję.
O to to, ja może zainwestuję w dostawkę, bo łóżeczka raczej nie kupimy póki co ;)

reklama

Ja nie mam nic. Moje dzieciaki mają po 3 i 4 lata. Większość rzeczy z wyprawki dawno temu puściłam dalej w obieg. Chociaż nie - chyba mam łóżeczko ze szczebelkami na strychu ;-). Także kilka rzeczy typu wanienka, wózek, pierwszy fotelik będę musiała dokupić.

Do góry