reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
@renisus Tobie mijają a mi dopiero sie zaczną

Ja tam nic nie zmieniam, żadnych nawyków, kosmetyków, diet brrr ☺
Choć tak po prawdzie to nawet bez ciąży warto używać mniej syfiastych.

@besos gratulacje!!
@netka. Teraz na ciebie czekamy bo ja czuję że ty też masz bliźniaki :) serio serio

Moj kolega podróżnik do nas wpadł to troszeczkę mnie nie było a tu się dziejeeeee :) że ho ho

Zacznę od tego że zakładając ten wątek miałam już na niego plan, czy to w postaci tabelki z danymi (okazało się że wiele osób chciało tabelkę wcześniej niż zakładałam) tak że już się tworzy:) czy przejścia na zamknięty. Lecz uważam że z zamkniętym forum jeszcze trochę za wcześnie.
Zrobimy głosowanie kto za kto przeciw. To forum będzie zawsze istniało jako otwarte, można będzie pisać i tu i tu ale z czasem pewnie przejdziemy tylko na zamknięte (jesli będzie taka taką chęć z waszej strony).wygląda to tak że nie można zamknąć tego wątku tylko trzeba założyć nowy do którego będą dostępy miały użytkowniczki które wyraża na to zgodę i zostaną do niego dopisane. Tak to mniej więcej wygląda. A tu z czasem pojawia się pewnie nowe osoby i będą mieć otwarta grupę, jak się zzyja to też będą mogły zrobić sobie zamknięte
Tu z tego co widzę nie wszystkie osoby podają wszystkie dane do tabelki jest to zrozumiałe jak najbardziej, ale myślę że jak już przejdziemy na zamknięty to z czasem będziemy się bardziej otwierać i może nawet te co są z większych miast zrobią jakieś spotkanie. Ja bym była za np w Krakowie:) (tabelka też będzie przeniesiona) więc może i lepiej jak jest mniej danych tu na otwartym

Co do moderatora to hmm jeśli tylko chcecie to mogę być. Tylko czy to już jest ten czas

Hej wieczorową porą :)

O matko ile tu się dzieję A człowiek nie świadomy i ciąża bliźniacze i nową moderatorka ;) niestety takie samo odczucie jak reszta dziewczyn i:tak:
Zdecydowanie mamy prawo głosu i o takich sprawach decydujemy wspólnie :tak:
Właśnie chce bardzo lwa :D jestem strzelec i sie z nimi idealnie dogaduje [emoji6]
Panna moze byc bo lubi czysto tak jak ja [emoji14]
Baran juz minął- kolejny pozytywny dla mojego znak :)
A ty spod jakiego jestes ?

Salsa Pl A powiedz mi jak się mają Bliźnięta z
Rakiem. Ciekawe to co piszecie :-) :)
Dziewczyny, prawdopodobnie będę miała bliźniaki. Za dwa tygodnie mam kolejne usg :) jeszcze z szoku nie wyszlam. W domu mam już 2 dzieci więc będzie co robić [emoji23]

Gratki. Nic tylko się cieszyć ale domyślam się że szok niezły. Ja wczoraj na USG jak już powiedziała że wszystko ok Ty pytam czy ciąża pojedyńcza :tak:

6.12 mam usg plus wizytę w ramach pakietu medycznego. 12.12 mam pierwszą wizytę na NFZ w poradni przyszpitalnej (bez usg).

Ja kolejna wizytę też mam w mikołajki więc razem wizytujemy

Witajcie ☺️
Nareszcie przyszedł weekend, jak dobrze że jutro można pospać chociaż chwilę dłużej i idziemy oglądać dom do kupienia to w ogóle moje podekscytowanie sięga zenitu.

@besos ale nowina!!! Super i niech maluszki rosną zdrowo
z resztą wszystkie co siedzą w naszych brzuszkach niech się dobrze tam mają ❤️ masz zdjęcie z usg?

A ja już zamówiłam sobie olejek do masażu dla ciężarnych Frei, pamietam używałam go w obu ciążach i rozstępy mnie ominęły, chociaż mam skłonność, bo mam ich sporo w różnych miejscach ciała no ale nie typowo ciążowych na brzuchu. Tak więc już uelastyczniamy skórę.
Staniki większe też zakupione i w końcu będzie wygodniej

Muszę przyznać że tez czuję się dobrze, z rana może czasem mam lekkie mdłości ale to bardzo delikatne i trwają chwilkę. W nocy zaczęłam dobrze sypiać. Wszystko jest ok a ochota na przytulanki jakby minimalnie mniejsza, ale myślę nic nam się nie stanie jak raz w tygodniu sobie odpuścimy hihi

Nie pamiętam nicku nowej koleżanki, której post też wywołał u mnie dziwne odczucia. Ktoś wchodzi do grupy gdzie już cześć osób poznała się w jakiś sposób i trzyma razem z tekstem że będzie pilnować porządku

Piszecie tu o kosmetykach jakichś specjalnych i na co uważać, ehhh czyżby były znowu jakieś afery, które mi umknęły?
Wow to naprawdę ciekawy okres przed wami ciąża, kupno nowego domu , super i powodzenia:blink:

U mnie chyba mijaja mdlosci a wlancza sie wieczny glod i zachcianki. W pierwszej ciazy nie mialam zachcianek a tu ogoreczka korniszonka bym pochlonela i sledzika z cebulka[emoji39] A tym czasem jestem w pracy...aby do 3 nad ranem i weekend.

Renisus ja zachcianek nie mam narazie ale głód mnie tak często łapię że po 2 H od obiadu mam wrażenie jak bym cały dzień nie jadła :zawstydzona/y:

Dziewczyny mam pytanie robicie test PAPPA oczywiście pytam te mamusie przed 35 rokiem życia kiedy to nie jest obowiązkowe. Lekarka mnie informowała i kazała się zastanowić. W poprzednich ciążach nawet o tym nie myślałam A teraz sama nie wiem :baffled:

Miłej nocki kobitki ja jeszcze leżę z książka i bardzo lubie nocne czytanie

Hej wieczorową porą :)

O matko ile tu się dzieję A człowiek nie świadomy i ciąża bliźniacze i nową moderatorka ;) niestety takie samo odczucie jak reszta dziewczyn i:tak:
Zdecydowanie mamy prawo głosu i o takich sprawach decydujemy wspólnie :tak:

Salsa Pl A powiedz mi jak się mają Bliźnięta z
Rakiem. Ciekawe to co piszecie :-) :)

Gratki. Nic tylko się cieszyć ale domyślam się że szok niezły. Ja wczoraj na USG jak już powiedziała że wszystko ok Ty pytam czy ciąża pojedyńcza :tak:

Ja kolejna wizytę też mam w mikołajki więc razem wizytujemy

Wow to naprawdę ciekawy okres przed wami ciąża, kupno nowego domu , super i powodzenia:blink:

Renisus ja zachcianek nie mam narazie ale głód mnie tak często łapię że po 2 H od obiadu mam wrażenie jak bym cały dzień nie jadła :zawstydzona/y:

Dziewczyny mam pytanie robicie test PAPPA oczywiście pytam te mamusie przed 35 rokiem życia kiedy to nie jest obowiązkowe. Lekarka mnie informowała i kazała się zastanowić. W poprzednich ciążach nawet o tym nie myślałam A teraz sama nie wiem :baffled:

Miłej nocki kobitki ja jeszcze leżę z książka i bardzo lubie nocne czytanie
Ja myślę że będę robić Pappa tutaj chyba jest robiony każdemu, [emoji848]

Współczuję AZS.. :unsure: moja młodsze dziecko ma ciężki przypadek AZS a najmłodsze ma już od 4 miesiąca życia na szczęście nie taki jak średniej... :unsure:
U mnie nie ma tragedii, najgorzej o tej porze roku. Za to sprzedalam niestety to najstarszej corce,.teraz juz w miare ogarniete i najmlodszemu synowi, aktualnie walczymy ....

reklama
Do góry