reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Czytałam, że w ciąży absolutnie nie można używać szamponów z ftalanami. Nie wiem, jakie oznaczenie może mieć ftalan w składzie...:o Może ktoś z was umie wykluczyć ten składnik w tym produkcie?
Niestety, producenci nie mają obowiązku umieszczania tych substancji na liście składników, dlatego często nie zdajemy sobie sprawy, że dany kosmetyk zawiera ftalany

reklama
Niestety, producenci nie mają obowiązku umieszczania tych substancji na liście składników, dlatego często nie zdajemy sobie sprawy, że dany kosmetyk zawiera ftalany
Zaraz wyzionę ducha przez to wszystko, co można, a czego nie można. Już wkręcam się na potęgę i nie mogę tego zatrzymać :no:

Z kosmetykami ogolnie trzeba uwazac. Ja jakies wiekszej zmiany nie planuje, bo wiekszosc mam mega delikatnych ze wzgledu na azs. Za to ograniczam jednak lakierowanie paznokci i farbowanie wlosow. Wlasnie powinnam odrosty zrobic ale czekam jeszcze.
P.S. cycole mnie swedza!

Jak OnaZmijeczka się zgodzi to napisze na moderatorskim z prośba o uprawnienia :)

Mam straszny spadek mocy, najchętniej bym weszła pod koc i wyszła około marca :/ i w sumie nie wiem czy to wina pogody czy objaw ciąży, ale całe szczęście, że już weekend.

Ja jestem strasznym alergikiem (że o astmie nie wspomnę) i od zawsze używam szarego mydła do mycia [emoji23] bo tylko to mnie nie uczula. Używam dużo kosmetyków do pielęgnacji ciała i włosów z białego jelenia, bo w mojej opinii, mają przyzwoite składy. Także nie planuję nic zmieniać. A jeśli chodzi o kolorówkę - to cóż - przyznaję bez bicia sztuczny syf, ale jest to jedyny podkład, który nie podrażnia mi twarzy, ma dobrą konsystencję, kolor (z rimmela) i również nie planuję go zmieniać.

reklama
Cześć - ujawniam się i ja :) Ciążą zaskoczona nieco, bo o pierwsze dziecko staraliśmy się prawie 4 lata i dopiero z ivf się udało :) Po nowym roku planowaliśmy wrócić po resztę, a tu niespodzianka w postaci naturalsa :) Mam syna, który sprezentował mi się na 8.03.17 :) Jeśli ta ciąża minie tak bezproblemowo jak pierwsza to będę dziko zadowolona :) Dwa testy wysikane, beta rośnie ponad 100%, wiec póki co jest ok. Serduszka będziemy nasłuchiwać 27.11.

Jestem moderatorką mam lutowych i marcowych 2017 (miałam termin na przełomie) to i tu w ramach powinności służbowych będę pilnować porządku i kultury ;) Po zakończonym pierwszym trymestrze, gdy skład grupy się ustabilizuje proponuje przeniesienie się na zamknięte forum - nikt postronny wtedy nie będzie widział naszych zdjęć ani wypocin.

Przewinął się temat rozstępów - smarowałam sumiennie się w poprzedniej ciąży (babydream i oliwka Palmersa) i nie wyskoczył mi nawet jeden prążek, a tendencje mam, bo po okresie dojrzewania nosze nadal na biodrach paski, choć od dawna już jasne i mało widoczne na szczęście.

Syna jeszcze karmię i chętnie służę radą i pomocą w dziedzinie kp za pare miesięcy, bo swoje na początku przeszliśmy. A w życiu nie zakładałam, że będę karmić 20ms dziecko [emoji85][emoji85][emoji85] Jestem też chustoświrką, więc w dziedzinie chust i nosideł też możecie na mnie liczyć.

Zaraz dopisze się do listy :)

ps. Jeśli chodzi o betę to pamiętajcie, że tu kluczowy jest przyrost w ciągu 48h (ewentualnie 72h), a nie samo miano.

Witaj. Serdecznie Ci gratuluję. Niezła niespodzianka :) Ja mam córkę z lutego 2017 więc mamy rówieśników :)

Udało mi się w końcu zrobić betę z krwi. Wynik mam online. Nie podali norm i nie wiem, jak mam go interpretować :(. A każde laboratorium ma chyba własne zakresy, czy się mylę? Dziś mam 29 dzień cyklu, z mojej aplikacji wychodzi 4 t 1 d. Hm.... Zobacz załącznik 917145

Dobry wynik. Jesteśmy na podobnym etapie. W poniedziałek miałam prawie taki sam wynik. Dziś mam 4+3 ale już nie robię bety. Zrobiłam dwa razy i starczy. Przyrost prawidłowy to teraz pozostaje czekać na wizytę.

Dziewczyny, prawdopodobnie będę miała bliźniaki. Za dwa tygodnie mam kolejne usg :) jeszcze z szoku nie wyszlam. W domu mam już 2 dzieci więc będzie co robić [emoji23]

Wow jak fajnie. Gratuluję Co podwójnie :) pewnie jesteś nieźle zaskoczona.

Do góry