reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
@Betty93

Coś co ciebie zainteresuje ! Piękny ten rose gold
IMG_3378.JPG

Szkoda ze nie mam gdzies Lidla w zasiegu, tam mozna cos fajnego upolować, trzeba tylko o 7.00 rano juz czekać;)No ja tez tak mysle, ze do fotelika to w rozku czy kocyku moze byc ciezko.Ewentualnie w pajacyku i okryć kocykiem.Chyba ze wlasnie taki sweterek uzyc:)

Teraz z Lidla można online zamawiać bez koczowania od rana ;)

Na wyjście planuje w opcji chłodniej w lipcu pajac + kocyk/pielucha, albo body z krótkim i spodenki jeśli upał.

@Betty93

Coś co ciebie zainteresuje ! Piękny ten rose gold Zobacz załącznik 979950

Cudo! [emoji7] Jestem mega zakochana w Cybexach... My mamy zamówiony Rebellious na ramie Rose Gold (i dobrze zrobiliśmy bo dzisiaj w sklepie usłyszałam, że teraz czas oczekiwania na tą ramę to 7 tygodni!).

Niestety jedyne co to musimy zrezygnować z wersji e Priam bo nie będzie jej na czas... Ewentualnie potem zmienimy samą ramę, a tą sprzedamy.

Powiedz mi proszę jaką torbę wybrałaś do wózka? [emoji4] Bo ja mam problem z doborem do Rebelliousa, a tej z kolekcji już nie produkują.

I my witamy sie ze szpitala. Jesteśmy tu od 15 zostajemy na obserwacji. Z małym wszystko ok ma ponad 2kg głowa w dole. Z badań ginekologicznych tez. Ale ktg pokazalo skurcze.

Melduję się po wizycie. :)

Malutki obrócił się główką w dół, waży 2600g, więc przybrał idealnie i w porównaniu do siostry będzie drobniutki. [emoji5]
Jedyne co mnie zaskoczyło to decyzja, żeby starać się rozwiązać ciąże szybciej ze względu na cukrzycę i lekarz chciałby, żebym urodziła w okolicach 17. Czerwca. [emoji33] Do mnie nie dochodzi, że to już jest ten czas... 3 tygodnie!
14 czerwca idę do szpitala na KTG i badanie (rozszerzenie szyjki?) przez mojego lekarza. Dzisiaj też już miałam takie mega bolesne badanie po którym zaczęłam plamić.
Wagowo celujemy w 3200, chyba, że urodzę w 40tc to wtedy 3700.

Tak więc chyba jednak pora wyprać w końcu te ciuszki i wybrać się do sklepu po wózek bo czas mi się kończy. [emoji23]

Btw. Jutro mieliśmy spontanicznie jechać do Gdyni, ale mamy już zakaz bo w każdej chwili może zacząć się akcja porodowa. [emoji85]
wow być może będziesz pierwsza z nas :) ciekawe jak się kolejka ułoży ale najważniejsze żeby wszystko było ok i by na śwecie pojawiły się same zdrowe dzieciaczki :) ja się już trochę nakręcam bo zaraz się zacznie 36 tydzień i czuję już nerwy :( bardzo chciałabym już być z powrotem w domu...

Cudo! [emoji7] Jestem mega zakochana w Cybexach... My mamy zamówiony Rebellious na ramie Rose Gold (i dobrze zrobiliśmy bo dzisiaj w sklepie usłyszałam, że teraz czas oczekiwania na tą ramę to 7 tygodni!).

Niestety jedyne co to musimy zrezygnować z wersji e Priam bo nie będzie jej na czas... Ewentualnie potem zmienimy samą ramę, a tą sprzedamy.

Powiedz mi proszę jaką torbę wybrałaś do wózka? [emoji4] Bo ja mam problem z doborem do Rebelliousa, a tej z kolekcji już nie produkują.

Mój rose gold miał być w 8tyg a przyszedł po 11 tygodniach bo fabryka nawet nie odpisywała już na emaile sklepu i wkońcu musieli tam zadzwonić.

Ohh torba do wózka to ostatnia rzecz na liście wyprawowej bo za bardzo mi się nie podobają standardowe torby dla mam [emoji30] mąż coś mi mówi ze jeśli chce to na urodziny mogę dostać Neverfull z Louis Vuitton [emoji83] ale i tak nie wiem czy będzie mi pasować [emoji849] torba pozostaje tematem tabu [emoji23]

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Wiem że ten temat był już poruszany, ale mogłybyście powiedzieć na jaki laktator ostatecznie się zdecydowałyście? Znajome polecają mi najbardziej dwa: Lovi Expert Elektryczny lub Medela Swing, oba podobnie wychodzą cenowo. Macie jakieś doświadczenie który lepiej kupić? :)

Miłego dnia!

Z wlasnego doswiadczenia polecam Medele Swing. Jak dla mnie jest super. Najbardziej potrzebowalam go na poczatku aby pobudzic laktacje.
Medele maja tez w szpitalach, a tam korzystaja z dobrych i sprawdzonych marek :)

Do góry