reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja kupuję tylko na już ;) czyli 56-62.
Resztę będę kupować na bieżąco ew z małym wyprzedzeniem.

reklama
@Miiodzio @Justella Muszę w weekend spisać ile i jakich ciuszków mam na 56 bo w tym mogą być braki. :) Jeszcze tylko muszę złożyć jedno zamówienie (kokon, rożek, itp.), dokupić wanienkę na stelaż, torbę do wózka, no i wózek + fotelik. :D
Potem mogę rodzić. :p
Co do mojego strachu przed porodem, to jest on właśnie dlatego, że wiem co mnie czeka. :o Ja miałam bardzo ciężki poród i jeszcze cięższy połóg - przez 3 tyg. nie potrafiłam normalnie wstawać czy chodzić.
Ja dzisiaj kazalam podrukowac mezowi listy w pracy na papierze i zaczynam w weekend odhaczanie.Musze te ciuszki tez przepatrzec bo duzo mam na 62, a moze byc tak ze 56 bedzie za duze skoro jest raczej z tych mniejszych..Malo mam śpiochow, tych na ramionach.Strasznie z Pinokia mi sie podobaja, ale ceny za jeden ponad 40 zl to juz konkret;) Musze laktator w weekend kupic, kosmetyki malemu, pieluszki,jedno jeszcze przescieradelko na zmiane i jeszcze jedna koszule dla siebie.Kupilam ten szlafrok i kosxule do porodu i super stanik do karmienia( nie maja go na stronie) w granatovo:) Faktycznie milusie rzeczy.Co ciekawe okazalo sie ze sklrp stacjonarny maja na ulicy, na ktorej poprzednio mieszkalam;) Maja piekne pajacyki dla maluszkow.Widzialam na zywo:)

Kochana, ja bym naszej Nelce to nakupiła całą garderobę. Uwielbiam ciuszki z H&M i Reserved. Ale mój małż mnie ostro hamuje, bo powtarza, że zanim się obejrzę, to Mała wyrośnie i wiem, że ma rację. Dokończę zakupy na 56 i zacznę się rozglądać za 68 cieplejszymi.
Nela, u mnie tak miało być przy dziewczynce ale będzie chłopak :D
Mój tez już mówi ze dosyć małych bo troszkę się tego uzbierało ale jak gdzieś jesteśmy i widzę przecenę to zawsze coś wybiorę, na 68 ma 4 pary bodów a resztę będę kupować w sierpniu

Ja dzisiaj kazalam podrukowac mezowi listy w pracy na papierze i zaczynam w weekend odhaczanie.Musze te ciuszki tez przepatrzec bo duzo mam na 62, a moze byc tak ze 56 bedzie za duze skoro jest raczejbz tych mniejszych..Malo mam śpiochow, tych na ramionach.Strasznie z Pinokia mi sie podobaja, ale ceny za jeden ponad 40 zl to juz konkret;) Musze laktator w weekend kupic, kosmetyki malemu, pieluszki,jedno jeszcze przescieradelko na zmiane i jeszcze jedna koszule dla siebie.Kupilam ten szlafrok i kosxule do porodu i super stanik do karmienia( nie maja go na stronie) w granatovo:) Faktycznie milusie rzeczy.Co ciekawe okazalo sie ze sklrp stacjonarny maja na ulicy, na ktorej poprzednio mieszkalam;) Maja piekne pajacyki dla maluszkow.Widzialam na zywo:)

A śpioszki są praktyczne przy dzidzi? Bo tak się właśnie zastanawiam i mam tylko 3 pary bo wydawało mi się to niewygodne przy przebieraniu :/ Inni znowu mówią ze to super sprawa

A śpioszki są praktyczne przy dzidzi? Bo tak się właśnie zastanawiam i mam tylko 3 pary bo wydawało mi się to niewygodne przy przebieraniu :/ Inni znowu mówią ze to super sprawa
Ja przy moich poprzednich maluszkach uzywalam czesto na body dlugi rekaw.Teraz mozemy np na krotki nakladać.Pajacyk to juz chyba sam na pieluszke w lipcu, ale to dl.rekaw.Pozostaja jeszcze rampersy, a tego mam tylko 2 szt:/

Ja dzisiaj kazalam podrukowac mezowi listy w pracy na papierze i zaczynam w weekend odhaczanie.Musze te ciuszki tez przepatrzec bo duzo mam na 62, a moze byc tak ze 56 bedzie za duze skoro jest raczej z tych mniejszych..Malo mam śpiochow, tych na ramionach.Strasznie z Pinokia mi sie podobaja, ale ceny za jeden ponad 40 zl to juz konkret;) Musze laktator w weekend kupic, kosmetyki malemu, pieluszki,jedno jeszcze przescieradelko na zmiane i jeszcze jedna koszule dla siebie.Kupilam ten szlafrok i kosxule do porodu i super stanik do karmienia( nie maja go na stronie) w granatovo:) Faktycznie milusie rzeczy.Co ciekawe okazalo sie ze sklrp stacjonarny maja na ulicy, na ktorej poprzednio mieszkalam;) Maja piekne pajacyki dla maluszkow.Widzialam na zywo:)

Super! Zakupy stacjonarnie są bez porównania do internetowych, bo można przymierzyć, pomacać, a nie tyle co na zdjęciach. :) Jaki kolor szlafroka wybrałaś? :)

Co do ciuszków z Pinokia to mam kilka sztuk, a tak to miks z różnych sklepów. Śpioszków samych nie kupuję bo dla mnie zawsze były niepraktyczne i wolę pajace. :)
Teraz szukam jakiegoś fajnego sweterka na 56 bo nie mam żadnego, a muszę mieć ze dwie sztuki na długi rękaw. :)

Super! Zakupy stacjonarnie są bez porównania do internetowych, bo można przymierzyć, pomacać, a nie tyle co na zdjęciach. :) Jaki kolor szlafroka wybrałaś? :)

Co do ciuszków z Pinokia to mam kilka sztuk, a tak to miks z różnych sklepów. Śpioszków samych nie kupuję bo dla mnie zawsze były niepraktyczne i wolę pajace. :)
Teraz szukam jakiegoś fajnego sweterka na 56 bo nie mam żadnego, a muszę mieć ze dwie sztuki na długi rękaw. :)
W koncu wybralam szary:) Pewnie bym wziela pudrowy roz ale byl tylko L/XL.
Pajacy chyba tez mam nie za dużo..Kurde a czego ja mam wlasciwie najwiecej...chyba czapek:biggrin2::rofl2: Jeśli chodzi o sweterki to mam chyba ze 3, jeden szary z uszkami z F&F, drugi taki mietowy ze Smyka , a trzeci z H& M szałwiowy.Tylko teraz sobie uświadomilam ze dwa sa na 62, a trzeci 68.. A w czym tu ze szpitala go przywieźć:o

W koncu wybralam szary:) Pewnie bym wziela pudrowy roz ale byl tylko L/XL.
Pajacy chyba tez mam nie za dużo..Kurde a czego ja mam wlasciwie najwiecej...chyba czapek:biggrin2::rofl2: Jeśli chodzi o sweterki to mam chyba ze 3, jeden szary z uszkami z F&F, drugi taki mietowy ze Smyka , a trzeci z H& M szałwiowy.Tylko teraz sobie uświadomilam ze dwa sa na 62, a trzeci 68.. A w czym tu ze szpitala go przywieźć:o

Mężu wyczaił na dniach sweterki z lidla 50/56. Takie niebieskie z kapturem z uszkami- bo wszystkie inne swetry które mamy to 62/68
Nie myślałam o tym, żeby ze szpitala w sweterku dzieci brać ale może faktycznie dopakuję do walizki (chciałam tylko kocyk).

Mężu wyczaił na dniach sweterki z lidla 50/56. Takie niebieskie z kapturem z uszkami- bo wszystkie inne swetry które mamy to 62/68
Nie myślałam o tym, żeby ze szpitala w sweterku dzieci brać ale może faktycznie dopakuję do walizki (chciałam tylko kocyk).
Szkoda ze nie mam gdzies Lidla w zasiegu, tam mozna cos fajnego upolować, trzeba tylko o 7.00 rano juz czekać;)No ja tez tak mysle, ze do fotelika to w rozku czy kocyku moze byc ciezko.Ewentualnie w pajacyku i okryć kocykiem.Chyba ze wlasnie taki sweterek uzyc:)

reklama
Ja nadal naiwnie liczę, że będzie ciepło ;) A nawet jeśli nie będzie upałów to pajac plus kocyk powinno wystarczyć. Zimą ubierałam w pajac plus kombinezon więc teraz musi być lżej :p

Do góry