reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U nas zawsze w niedziele zamknięte. W sumie to się już przyzwyczaiłam do tego, ale sporo to utrudnia. My oboje w tygodniu pracujemy dużo plus dojazdy, często gęsto tez w sobotę w pracy i o ile spożywcze rzeczy da się załatwić w tygodniu to zakupy np. wyprawkowe to było małe wyzwanie.

Ja o przemeblowaniu jeszcze nie myśle. Mieszkanie mamy teoretycznie duże ale jak to tutaj w zwyczaju dużo przestrzeni przeznaczono na salon a pokoje takie sobie. Na razie maluch będzie z nami w dostawce a potem chyba dołożę łóżeczko do pokoju córki i jakoś będzie. Mamy co prawda jeszcze jeden pokój tzw. gościnny ale po pierwsze często nam się przydaje bo przez to ze mieszkamy zagranica często wpada ktoś z rodziny w odwiedziny, po drugie dopiero co ten pokój urządzałam[emoji19]. Tak sobie myśle, że z dwa/trzy lata pomieszkają razem w jednym pokoju a potem się będziemy zastanawiać. Muszę tylko zaplanować gdzie jakaś dodatkowa komoda na ciuchy. Moja jedyna obawa jest taka czy naucza się obie zasypiać wspólnie w jednym pokoju, w sensie jak to technicznie rozwiąże bo różnica to będzie niecałe dwa lata. Po przejściach z pierwsza trochę się boje, że druga tez będzie kiepsko spac[emoji20]

reklama
[emoji23] ja właśnie obżarta ciastem od mamy wróciłam z całym pudłem słoików ogórków. A ogórkowa jutro [emoji23] To chyba jakaś telepatia [emoji848]

A ja mam za to przez was ochotę na kapustę kiszoną[emoji44] trzeba będzie jutro skoczyć do sklepu [emoji23]

Wiecie,że nigdy w źyciu nie kupowałam ogórków w słoiku w sklepie, nie mam pojęcia nawet jak smakuja

Dziewczyny dostałam zgłoszenia od następujących osób: AsiaGJ, renisus, o.nasia, PaskuPaska, Paula03, Never_Give_Up, .Mon., findmysky, Justys9031, Martkaaa5, karolaaa93, lady24na7, paulina_aa, Janka86, D1407, HaTo, Wyjątkowa Marta, natka_z, Ons, kasiaaa_k89, *PaMinka, plastulinka, AjahiS, Aguu, marta86(koniczynka), Lovz, wszystkozajete, ada1989, Karolina.DE, Misty29, Ennis92, Dorka88, Traszka07, Althea, myslniczek, Papaulina, julianign, XjagodaX, slodkatrojeczka, malina2312, .jagódka. Jeśli ktoś jeszcze ma zamiar się zgłosić to proszę max do 21. Potem wysyłam wiadomość do Administracji.

reklama
Anemia? Jak wyniki krwi ostatnie? Ciśnienie w normie masz?

Mam to samo. Ani reklamy z bobaskami ani nic w ten deseń mnie nie rusza.

Ennis w PL niedziele niehandlowe, a protestantów jak na lekarstwo ;)
Gdyby była nie handlowa to spoko. Ale jest jak jest bo protestanci sobie wymyślili że w niedzielę to do kościoła a nie do sklepu i ma byz zakaz dla wszystkich [emoji849] gdyby to było na innym tle niż religijnym to ludzie by to przyjęli.

Do góry