reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Linoone gratulacje :) jak się czujesz ? Daj znać ja wrócisz do domu jak L zareagował ? Trzymaj się.

Ola w u nas tak bylo :) po jakimś czasie minęło i już znowu chętnie się kąpie

My chorzy w domu

Abed co tam tym razem? U nas odpukac jakoś spokojniej z chorobami, we wtorek mamy w końcu alergologa pierwszy raz :) od miesiąca podaje aerius, to jest na alergie i chyba mniej choruje. Albo wyczerpalismy limit katarow na ten sezon.

Ola W Szymi też wcześniej lubił. Pozniej mu się odmieniło bez żadnego powodu. No i teraz już jakiś czas znów lubi.

Pumelova oby juz limit chorowania został wyczerpany. Sama też na to liczę [emoji6]

Pumelova - oby [emoji110]! Aerius? Hmmm.. Muszę poczytać. U nas poprawa, ale nadal cosik na skórze jest. Alergolog kazała przyjąć do wiadomości, że tak jest i już. Jemy znowu wszystko, ale uważam z ilosciami, staram się niczego z niczym nie przedobrzyc. Uważam z mlekiem i jajami.

Ola - u nas odwrotny problem. Kalina uwielbia się kąpać i ciężko ją wyjąć z wanny, a... Nie może się kąpać codziennie ze względu na problemy ze skórą (co 2-3 dni kąpię ją). Dlatego pochowalam jej zabawki do kąpieli, buteleczki też zostawiłam do minimum. Nie mniej gdy dalej mam problem z wyjęciem jej z wanny stawiam w pobliżu żabę, której się boi [emoji23], i wychodzi w trybie pilnym. Może zastosuj odwrotną metodę, wrzuć Mu do kąpieli zabawki które lubi (klocki?).

Abed - zdroweczka!

Aga km to jest jakiś syrop który działa na zasadzie długiego podawania, inaczej niż no fenistil. Ale zaleciła to wypróbować pediatra a nie specjalista więc nie jestem go pewna. Zobaczę co o nim powie alergolog. U nas id kilku miesięcy pojawia się wysypka pod kolanami, oczywiście nie wiem po czym. Czym smarujesz wysypki? Nigdy tego nie ruszalam ale dzis posmarowalam fenistilem, nie wiem czy to coś pomoże.

Fenistil działa tylko przeciwswiadowo, alergii nim nie wyleczysz. Do smarowania to ja już niezły asortyment wyprobowalam - emolienty (fajny jest krem z nivea sos emolient) , puder w płynie hasco (fioletowe opakowanie. Działa zasuszajaco, co w efekcie ściera zmiany), zinadermin, kremy robione, maść propolisowa, locoid, laticord, triderm (to już w ostateczności). Ale bywalo, że i zielony linomag pomagał.

Aktualnie lecimy codziennie na syropie clemastinum (lub ketotifen).

reklama
Do góry