reklama
aha83
kwietniówka '09
OlaW odnośnie kąpieli nie doradze n e stety, u mnie Miko uwielbia, gorzej z wychodzeniem z wanny, ale za yo zmiana pampersa równa się zawsze awantura [emoji57]
Pumelova - oby [emoji110]! Aerius? Hmmm.. Muszę poczytać. U nas poprawa, ale nadal cosik na skórze jest. Alergolog kazała przyjąć do wiadomości, że tak jest i już. Jemy znowu wszystko, ale uważam z ilosciami, staram się niczego z niczym nie przedobrzyc. Uważam z mlekiem i jajami.
Ola - u nas odwrotny problem. Kalina uwielbia się kąpać i ciężko ją wyjąć z wanny, a... Nie może się kąpać codziennie ze względu na problemy ze skórą (co 2-3 dni kąpię ją). Dlatego pochowalam jej zabawki do kąpieli, buteleczki też zostawiłam do minimum. Nie mniej gdy dalej mam problem z wyjęciem jej z wanny stawiam w pobliżu żabę, której się boi [emoji23], i wychodzi w trybie pilnym. Może zastosuj odwrotną metodę, wrzuć Mu do kąpieli zabawki które lubi (klocki?).
Abed - zdroweczka!
Ola - u nas odwrotny problem. Kalina uwielbia się kąpać i ciężko ją wyjąć z wanny, a... Nie może się kąpać codziennie ze względu na problemy ze skórą (co 2-3 dni kąpię ją). Dlatego pochowalam jej zabawki do kąpieli, buteleczki też zostawiłam do minimum. Nie mniej gdy dalej mam problem z wyjęciem jej z wanny stawiam w pobliżu żabę, której się boi [emoji23], i wychodzi w trybie pilnym. Może zastosuj odwrotną metodę, wrzuć Mu do kąpieli zabawki które lubi (klocki?).
Abed - zdroweczka!
pumelova
Fanka BB :)
Aga km to jest jakiś syrop który działa na zasadzie długiego podawania, inaczej niż no fenistil. Ale zaleciła to wypróbować pediatra a nie specjalista więc nie jestem go pewna. Zobaczę co o nim powie alergolog. U nas id kilku miesięcy pojawia się wysypka pod kolanami, oczywiście nie wiem po czym. Czym smarujesz wysypki? Nigdy tego nie ruszalam ale dzis posmarowalam fenistilem, nie wiem czy to coś pomoże.
Fenistil działa tylko przeciwswiadowo, alergii nim nie wyleczysz. Do smarowania to ja już niezły asortyment wyprobowalam - emolienty (fajny jest krem z nivea sos emolient) , puder w płynie hasco (fioletowe opakowanie. Działa zasuszajaco, co w efekcie ściera zmiany), zinadermin, kremy robione, maść propolisowa, locoid, laticord, triderm (to już w ostateczności). Ale bywalo, że i zielony linomag pomagał.
Aktualnie lecimy codziennie na syropie clemastinum (lub ketotifen).
Aktualnie lecimy codziennie na syropie clemastinum (lub ketotifen).
Poranna_burza
Pumelova - my uzywamy Aerius. Juz jakis czas. Przy kazdej chorobie, katarze. Teraz przy szczepieniu jako oslone.
reklama
Poranna_burza
Co do kapieli to dzieci tak maja. U nas akurat z kapiela nie ma problemu. OlaW wedlug mnie zaraz mu sie zmieni.
U nas jest inny problem. Wymuszanie, krzyki, histeria.
No i jest przelam. Po 18 miesiacach moje dziecko zaczyna jesc mieso.
U nas jest inny problem. Wymuszanie, krzyki, histeria.
No i jest przelam. Po 18 miesiacach moje dziecko zaczyna jesc mieso.