reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja kupiłam w biedrze na promocji na meble co była stolik i dwa krzesełka za...59zł :-) co prawda był tylko dziewczęcy i mamy różowe nogi i motylki na blacie :p ale planuję kiedyś przemalować, natomiast użytkownik bardzo zadowolony, ale i krzesełka i stolik są niższe niż np z serii sundvik z ikea, biedrowe ma w salonie w kojcu a w pokoju właśnie z tamtej serii i sundvik jest sporo wyższy, ale że jego pokój narazie pełni tylko funkcję reprezentacyjną to może być i za duże :p.
Co do prezentu, to u mnie w pracy dają dzieciakom co roku prezenty, rodzice sami wybierają przez platformę i my wybraliśmy jakiś duży piętrowy garaż wadera z 7m trasami do jazdy samochodzikami. Ponieważ nasz salon już wygląda jak przedszkole, my więcej nic nie kupujemy. Moja mama chciała kolejkę drewnianą z torami kupić, ale wybiłm jej z głowy, bo niedługo serio się nie rusze, a już mnie trafia jak odkurzam przewalanie codziennie tych szpargałów. Ale wczoraj na empiku wypatrzyłam farmę z duplo, a Kuba uwielbia figurki zwierzaków, więc może to mamie podrzuce. Do pomysłów dla rodziny mam jeszcze 3 część Pucia, Jano i Wito jakoś się u nas nie przyjął, choć ogólnie jest szał na książki i pokazywanie co i gdzie. Ogólnie chyba Kuby największym marzeniem jest posiadanie kurnika z kurami :p ale na to się nie piszę :p ogląda u sąsiada przez siatkę i tak stoi godzinę i do nich gada "ko ko ko" :p

reklama
Emol zdrówka dla mamy, super pomysły na prezent.
U nas jest stolik i przynim wszystko od zabawy po jedzenie. Jak wsadzam do kraeseła to afera niemiłosierna i musimy się przenieść do stoliczka. Mamy mamuta z ikea ktorym zastapilismy nasz stolik kawowy bo stanowyl mega zagrozenie i mnie strsował tak więc umeblowanie mamy iście dziecięce [emoji85] biały stolik i rózowe krzesełko do tego .
A podpowiedzcie jakie te rowerki biegowe chcecie kupic? Macie typy?

Emol, trzymam kciuki za mamę

Mój ma tego skoczka konika, uwielbia go. Ma też taką stacje stolik z lejkami itp do wanny, też polecam. ;) Rowerek biegowy chce kupić na wiosnę. A teraz planuje książeczki w dużej ilości, takie duże samochody np. wywrotke, straż, Duplo, klocki drewniane z alfabetem, takie układanki sześcienne, puzzle czuczu, znikopis, od babci ma dostać tego robota bebo. Ogólnie nie mam pomysłu na nic konkretnego..

Ja mam po starszej córce rowerk Kido. Też mogę polecić.. Ale on z tych trochę droższych.

Ja mam już sporo rzeczy po starszej córce.. tzn zabawek..Ale fajny pomysł drewnianymi klockami. Będę szukać.

Emol duzo zrowia dla Twojej mamy!

Z prezentow moge polecic i u nas sie sprawdza bardzo mata sodna (my mamy aquadoodle), Oliwka maluje sobie i obywa sie bez zniszczen;)
Na pilke do skakania sa chyba za male, chcemy dokupic taka krowke so skakania jak Ewella, lego duplo farma (to jest pomysl od naszej starszej cory), mamy cala serie czeresniowa i u nas chyba za wczesnie ba to, natomiast pucui robi furore;) dla coreczek polecam wozeczki dla lalek, u nas Pliwka wozi sobie lale i misie:) mamy tez taka kuchenke do zabawy z garnkami, patelniami itp., tez bardzo lubi sie nia bawic:)
Jeszcze myslalam o przebijance.

reklama
Krzesełko i stolik odradzam dzieciom nadmiernie ruchliwym. My już mamy problem bo młody się wspina dosłownie po wszystkim. Jakiś miesiąc temu spadł w żłobku z parapetu. U nas przenosi niższe rzeczy pod wyższe i wychodzi na stoły, szafy... A od tego tylko krok od już groźnego wypadku...

Do góry