reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol - moj lwa potrafi, ale nie zrobi go przy lekarzu. Trzeba zdobyc u niego zaufanie.

Pumelova - bardzo chcialam drugie od razu, ale przeszlo mi....gdy zobaczylam, ze moj syn zachowuje sie w taki sposob. Nie planuje wiecej dzieci :D a chcialam trojke :D zycie weryfikuje plany. Chce w koncu przespac cala noc. Nie mam sil pakowac sie w to od nowa.

Co do dzieci rok po roku, moja mama miala blizniaki i mowi ze mniej sie nameczyla niz teraz. Bo blizniaki sa w tym samym wieku, jedno drugiemu krzywdy duzej nie zrobi nieumyslnie np. Chcac sie przytulic. A tutaj to nawet calus czy przytulenie na razie wiąże sie z ryzykiem i trzeba miec oczy nawet w d...
Liwcie bolal brzuszek po kropelkach, godzine pozniej zrobila kupke, zdjadla cos wiecej niz 15 ml (60) i zasnela. W ciagu dnia kupy nie robi ale wlasnie na wieczor i w nocy jak wstaje musze patrzec czy nie narobila, ostatnio jakos jej sie to rozregulowalo.

Kupilam juz pierwsze prezenty na swieta, bo wiem ze z czasem bedzie kiepsko wiec juz zaczelam.

Gdyby mój mały był bardzo problemowy, to myślę że i tak zdecydowałam się na rodzeństwo dla niego. Bo ten etap minie (potem będzie jeszcze gorzej ;) ) a przynajmniej nie będzie się wychowywał sam. W moim światopoglądzie rodzeństwo to takie must have. :)

W ogóle oprócz krost od 2 dni młody ma gorączkę, ale dużo śpi na szczęście. Myślałam że będzie gorzej, ale jakiś dajemy radę. :)

Emol o już pierwsze prezenty, ja zaczęłam robić listę prezentów i listę rzeczy do zrobienia czy posorzątania przed Świętami, nie lubię czegokolwiek robić ba ostatnią chwilę.

Kasia A chodzicie z córką na jakieś rehabilitacje? Czy planujesz? Po poprzednich ładnie ruszyła. A i u L bardzo pomogły, na tyle, że teraz cały dzień chodzi, choć jeszcze tak trochę jak kaczka, ale uwielbia chodzić:) No i musimy uważać na K ,bo ten lata jak burza, a L jest delikatny.

Poranna burza no egzemplarz masz po prostu czadowy, na prawdę mi to K przypomina. Ale szczerze muszę przyznać, że teraz z dwójką o wiele lepiej wszystko ogarniam i jestem spokojniejsza i bardziej wyspana. Ale na K w stosunku do L musimy cały czas uważać, bo jest okropny dla Niego i myślę, że zazdrosny. No ale trudno, to jest do przeżycia ,nie moja wina , że z L wszystko jest o wiele łatwiejsze niż z K:p

Wczoraj wróciliśmy do spacerów ,na reszcie chłopaki skończyli antybiotyki, ale od wt K wraca do przedszkola więc pewnie z tydz pochodzi i znowu coś przywlecze:p Dziś i jutro też połazimy no i dziś obiad u rodziców, jutro u teściów. Baaardzo się cieszę z tego pon wolnego:)
Miłego dnia !

Chybra my w planir mamy dla kazdego kalendarz i u mojego meza w rodzinie kazdemu robi sie prezent ale drobny , a u mnie bylo losowanie i ja robie prezent dziewczynie brata (beda to pierwsze swieta jej u nas) i dla mojej siostry bo ja wylosowal moj maz. Na razie 3 prezenty kupilam dla kobiet u kuby w rodzinie. :) ja posprzatam tak jak zawsze (okna mam pomyte na szczescie juz i raczej przed swietami ich znowu mnie bede myla) ale u mnie swiat nie bedzie, wszedzie bedziemy jezdzic.

Dziewczyny czy to Wam wyglada na ospę?

IMG_0767.JPG

Załączniki

• IMG_0767.JPG
    IMG_0767.JPG
    237,4 KB · Wyświetleń: 887
reklama
Do góry