reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Poranna burza to Iga ma na górnej jedynce juz żółte przebarwienie i powiedziała zd jeszcze z tym nie trzeba nic robić hmm...

Przyszła Mamusia powodzenia ja tez od dzisiaj próbuje odstawić juz nocne karmienie :) mam w planach założyć ciasną koszule długą która prawie nie ma dekoltu jest pod szyje :D wiem, że będzie płacz ale mąż mi pomoże i będzie tez do niej wstawać :)

reklama
Powiem wam że jak na razie idzie świetnie, ostatni raz karmiona cycem o 12 w nocy. A zawsze w dzień jadła 2-3 razy i po drzemce południowej chciała, a dzisiaj po drzemce wymyśliłam sobie taki patent otworzyłam soczek malutki zwykły w kartonie, bo umie pić przez rurkę i dałam, piła zadowolona a później powiedziałam choć do mamy się przytul, to przyszła i oczywiście bluzkę podciąga i cyci a ja na to duże dzieci piją soczek a cyci nie ma, poszły. A ona na to cyci papa.
Zobaczymy jak pójdzie usypianie no i najważniejsze jak w nocy będzie.

Przyszła mamusia powodzenia! Daj znać jak poszlo:) płacz i krzyk będzie na pewno, ale za kilka dni przejdzie :) najważniejsze to być konsekwentnym bo inaczej będzie wiedzieć że się ugniesz tak czy siak

Ewella_90 - no to nam powiedziala, ze jak zacznie sie robic zolte to trzeba lapisowac. Byly biale, a i tak sie zdecydowala. Wiesz moze chodzi tez o estetyke. Zeby wygladaja strasznie takie czarne, ale lepsze takie niz dziurawe. No imoja dentystka tez powiedziala, ze nie trzeba. Natomiast dentystka meza kazala interweniowac.

Ewella Grześ ma biała plamkę i też jeszcze nie kazała. Położyła mu jakiś fluor czy coś i teraz idziemy w grudniu. Na NFZ :) kazała przychodzić co 3 miesiące. No i żeby często myć. Teraz gorzej bo chyba idą kły.
Poranna_burza to tak jak u nas na siłę.

Dziewczynki powiedzcie proszę jak wyglada taka wizyta u dentysty jak ja znoszą dzieciaki. Bo Kuba jakoś niechętnie otwiera buzie do sprawdzenia gardła o nie widzę tego u dentysty [emoji23]

Zmagamy się z woskowina... dzisiaj miał próbę czyszczenia jednego ucha, ale tak twarde to jest, ze naruszenie troszkę coś uszkodziło i pojawiła się odrobina krwi.... wiec dał krople na zmiękczenie i za tydzień będzie płukanie. Masakra. Jak zobaczyłam metalowy cienki przyrząd to myślałam, ze tam zejdę. A jak usłyszałam o krwi to już w ogóle!

Ola W- no przebiega tak, ze ja trzymam dziecko na sile. On zaciska zeby wiec dentystka i pomoc otwieraja mu na sile buzie. On sie wyrywa, krzyczy. No, ale trzeba. Moze sa dzieci, ktore otworza buzie same, jak ktos ma takie to szczerze zazdroszcze:D z moim jest o wszystko walka, u kazdego lekarza jest placz, przy dobieraniu butow histeria, przy ubieraniu na dwor awantura, w wozku placz, w nosidle wignanie sie do tylu. Ostatnio nawet w sklepie jest histeria bo on chce jedzenie. Przy kazdym placu zabaw wrzaski, ze on chce tam isc. Awantura jest nawet o to, ze nie ma psa za oknem, a u sasiadow cos spadnie. Lata i przezywa, krzyczy... Dzieki takiemu dziecku odechciewa sie kolejnego :D

Ola u nas nie krzyczy ale dentystka starala sie rozsmieszyc artura, jak zaczynal sie smiac to palec wkladala aby paszczy nie zamknal i zerkala jak tam wyglada. Artur siedzial mi na kolanach. Powiedziala dentystka aby nauczyc robic lwa to duzo podobno im ulatwia. Wiec nauczylismy lwa. W grudniu mamy teraz kontrole.

reklama
Poranna burza haha a to nie planowalas od razu drugiego?[emoji23][emoji23][emoji23] moja jest taka sama! Awantura o wszystko a jak już nie ma o co to z nudów.

Ola ja byłam z moja w wakacje, to jej tam szybciutko zajrzała, idziemy za tydzień na kontrolę bo je sporo słodkiego więc chce mieć to na uwadze. Ale jak trzeba będzie możemy się silowac, żadna nowość, jak przy przebieraniu pampka[emoji23]

Do góry