reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol - moj lwa potrafi, ale nie zrobi go przy lekarzu. Trzeba zdobyc u niego zaufanie.

Pumelova - bardzo chcialam drugie od razu, ale przeszlo mi....gdy zobaczylam, ze moj syn zachowuje sie w taki sposob. Nie planuje wiecej dzieci :D a chcialam trojke :D zycie weryfikuje plany. Chce w koncu przespac cala noc. Nie mam sil pakowac sie w to od nowa.

Co do dzieci rok po roku, moja mama miala blizniaki i mowi ze mniej sie nameczyla niz teraz. Bo blizniaki sa w tym samym wieku, jedno drugiemu krzywdy duzej nie zrobi nieumyslnie np. Chcac sie przytulic. A tutaj to nawet calus czy przytulenie na razie wiąże sie z ryzykiem i trzeba miec oczy nawet w d...
Liwcie bolal brzuszek po kropelkach, godzine pozniej zrobila kupke, zdjadla cos wiecej niz 15 ml (60) i zasnela. W ciagu dnia kupy nie robi ale wlasnie na wieczor i w nocy jak wstaje musze patrzec czy nie narobila, ostatnio jakos jej sie to rozregulowalo.

Kupilam juz pierwsze prezenty na swieta, bo wiem ze z czasem bedzie kiepsko wiec juz zaczelam.

Gdyby mój mały był bardzo problemowy, to myślę że i tak zdecydowałam się na rodzeństwo dla niego. Bo ten etap minie (potem będzie jeszcze gorzej ;) ) a przynajmniej nie będzie się wychowywał sam. W moim światopoglądzie rodzeństwo to takie must have. :)

W ogóle oprócz krost od 2 dni młody ma gorączkę, ale dużo śpi na szczęście. Myślałam że będzie gorzej, ale jakiś dajemy radę. :)

Emol o już pierwsze prezenty, ja zaczęłam robić listę prezentów i listę rzeczy do zrobienia czy posorzątania przed Świętami, nie lubię czegokolwiek robić ba ostatnią chwilę.

Kasia A chodzicie z córką na jakieś rehabilitacje? Czy planujesz? Po poprzednich ładnie ruszyła. A i u L bardzo pomogły, na tyle, że teraz cały dzień chodzi, choć jeszcze tak trochę jak kaczka, ale uwielbia chodzić:) No i musimy uważać na K ,bo ten lata jak burza, a L jest delikatny.

Poranna burza no egzemplarz masz po prostu czadowy, na prawdę mi to K przypomina. Ale szczerze muszę przyznać, że teraz z dwójką o wiele lepiej wszystko ogarniam i jestem spokojniejsza i bardziej wyspana. Ale na K w stosunku do L musimy cały czas uważać, bo jest okropny dla Niego i myślę, że zazdrosny. No ale trudno, to jest do przeżycia ,nie moja wina , że z L wszystko jest o wiele łatwiejsze niż z K:p

Wczoraj wróciliśmy do spacerów ,na reszcie chłopaki skończyli antybiotyki, ale od wt K wraca do przedszkola więc pewnie z tydz pochodzi i znowu coś przywlecze:p Dziś i jutro też połazimy no i dziś obiad u rodziców, jutro u teściów. Baaardzo się cieszę z tego pon wolnego:)
Miłego dnia !

Chybra my w planir mamy dla kazdego kalendarz i u mojego meza w rodzinie kazdemu robi sie prezent ale drobny , a u mnie bylo losowanie i ja robie prezent dziewczynie brata (beda to pierwsze swieta jej u nas) i dla mojej siostry bo ja wylosowal moj maz. Na razie 3 prezenty kupilam dla kobiet u kuby w rodzinie. :) ja posprzatam tak jak zawsze (okna mam pomyte na szczescie juz i raczej przed swietami ich znowu mnie bede myla) ale u mnie swiat nie bedzie, wszedzie bedziemy jezdzic.

Dziewczyny czy to Wam wyglada na ospę?

IMG_0767.JPG

Załączniki

• IMG_0767.JPG
    IMG_0767.JPG
    237,4 KB · Wyświetleń: 893
reklama
Do góry