reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dobra schodzi mu. Zostały blade grudki. Nie wiem co to i czy iść do lekarza czy olać. Czuwam, bo u niego w żłobku jest ospa, a on nie był szczepiony. Ale tez mi to na ospę nie wygladalo

No to mija nam 3 dzień bez cycusia. I powiem wam, że mojemu dziecku nie brakuje. Zasypia bez problemu, w dzień w ogóle nie pamięta o cycu, no a w nocy na razie budzi się jak budziła, ale wody nie chce pić, pomarudzi chwilę i śpi dalej. Także radykalne odcięcie od cycka było dobrą decyzją. Gorzej z moimi piersiami, bo po 36 h nie karmienia były tak pełne, wielkie i bolące że odciągnęłam trochę laktatorem i nawet dałam córce w butli to nie chciała nawet pić. Później po 24 hhściągnęłam, nie chce pobudzać laktacji ale też nie chce dostać jakiegoś zapalenia piersi jak czuję że są twarde i bolą. i tu się sprawdza, że traktowała tego cycka jako takie przytulenie i uspokojenie a nie jedzenie.
Szczerze? Jest mi mega smutno i nawet czasem mam chęć ja przystawić, ale koniec z cycusiem tak jak postanowiłam, ale troszkę tak dziwnie. Mam nadzieję że w końcu przestanie budzić się w nocy.

Przyszla_mamusia - no to super. U nas dzisiaj w ciagu dnia tylko 3 karmienia wiec tez jakis sukces. Normalnie bylo jeszcze z 10 razy. Zjadl nawet caly jogurt, troche jejecznicy, zupe i kasze z miesem. Dodatkowo bulke i owoce. Jak na mojego syna to bardzo duzo.

Pumelova- niestety. Naprawde chcialabym juz normalnie zaczac zyc :D

Aim a masz pomysł co mogłoby to być? Nie ma żadnych innych objawów. Tzn ma katar i od kataru kaszel (nie daje sobie odciągać), ale w płucach i oskrzelach czysto, bo był niedawno osłuchiwany. A idą mu górne zeby. Dziś te krostki są jedynie delikatnie wypukłe i blade. Nic go nie swędzi, nie jest marudny (bardziej niż zwykle ;p), temp normalna

Przyszła mamusia gratuluje bezproblemowego odstawienia:-) i szacun za tyle miesiecy:) pij dużo szałwii i odciagaj do ulgi tylko.

Poranna burza moja dopiero zaczęła jesc jak odstawiłam, nie wierzyłam że tak będzie ale cóż- musiała w końcu zglodniec:D
W końcu będzie normalnie:* nasze dzieci coraz dłużej potrafią się same bawić, zobaczysz lada moment Ci się będzie nudziło:p

reklama
Jak nie w/w to może być alergiczne albo ugryzienie. Generalnie obserwuj, jak się zmniejsza to super, znaczy że nic poważnego jak w takim tempie ustępuje i nie ma więcej. Zobacz skórę głowy też w razie czego.

Do góry