reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W a jadł wcześniej jajka? Bo wymioty.to też objaw alergii - a białko jaja kurzego jest w szczepionce na Odrę świnke i rozyczke więc moznaby odroczyc gdybyś chciała. My będziemy robić priorixa jeśli prowokacja z jajkiem dobrze wyjdzie. Od tygodnia jem i nic się młodej nie dzieje, jutro może dam jej zoltko już chociaż się boje trochę reakcji:p

reklama
Ja to nie bawię się w talerze, ;) jedzonko kładę na tacy krzesełka i mój sam je. Też wkłada do buzi, gryzie, wypluwa, potem znowu wkłada. Potem rozrzuca dookoła, a jak wyjdzie z krzesełka to to zbiera i je ;) ja na razie odpuściłam i podczas jedzenia jest syf. Trudno.

W piątek był jakiś nieswój pod wieczór, ma gorączkę, zielone gluty, leci mu z oczu, a do tego jeszcze ciągle płacze przez zęby... strasznie mi go szkoda. Jutro idziemy do lekarza. A najlepsze że zaraził też mnie i męża. Oprócz kataru boli nas gardło, więc jego pewnie też...

Ola w ja chciałam już szczepić Priorixem ale Młoda miała czerwone gardło.. niestety szczepimy w przychodni do której nie mam zaufania i teraz będziemy przenosić się do innej i mam nadzieję że w tym tygodniu już szczepienie dostanie. Zrobiliśmy wymaz zgardła bo dostałyśmy skierowanie i zobaczymy co to będzie.

Linoone u mnie też syf podczas jedzenia. Taki urok, tylko pies mi tyje..
Czasami to nawet śliniaka nie zakladam bo i tak będzie do przebrania

Ostatnia edycja:
Pumelova jadł. Raz jajecznice i owoce i był w spzitalu. Pozniej po jakimś czasie jajko na twardo (ale tylko troszke) i było ok. No i wczoraj jajecznice z 1 jajka. No i swą razy zwymiotował.
To wlansie podejrzewam...

Ale widzisz np jak je makarony czy dzis np pulpety (1 jajko na 400g mięsa), to w takiej ilosci i formie noc mu nie jest.
Ostatnio dodałam żółtko do zupy i tez ylo ok.

A myslsiz, ze pediatra mi tk odroczy?
Nie aiem czy takie cos wystarczy czy każą mi robic test z krwi.
Juz nie chodzi o to, ze zalezy mi na odroczeniu, bo prawdę mowiac jestem tym tematem juz tak zmęczona, ze chciałabym miec tk juz za soba.
Ale wlansie tez cos mi sie obiło z tym białkiem kurzym i dodaje mi to jeszcze wiecej stresu ;)

Hej, dawno mnie nie było. Najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow, które skończyły już roczek. Gratuluję także postępów rozwojowych. U nas jakoś leci ale też jest bunt i płacz jak czegoś się jej zabrania itp. Ładnie już chodzi. My też mamy sandały befado. Brzydkie ale cenowo ok. Dalej tylko 4 zęby i dupa z jedzeniem. Właśnie przechodzi / przechodziła 3 dniowke bo wyskoczyły krostki, dodatkowo zrobiła jej się plesniawka w buzi zapewne od jedzenia piachu z placu zabaw. Przestawia się powoli na 1 drzemke w ciągu dnia.

Pumelova jadł. Raz jajecznice i owoce i był w spzitalu. Pozniej po jakimś czasie jajko na twardo (ale tylko troszke) i było ok. No i wczoraj jajecznice z 1 jajka. No i swą razy zwymiotował.
To wlansie podejrzewam...

Ale widzisz np jak je makarony czy dzis np pulpety (1 jajko na 400g mięsa), to w takiej ilosci i formie noc mu nie jest.
Ostatnio dodałam żółtko do zupy i tez ylo ok.

A myslsiz, ze pediatra mi tk odroczy?
Nie aiem czy takie cos wystarczy czy każą mi robic test z krwi.
Juz nie chodzi o to, ze zalezy mi na odroczeniu, bo prawdę mowiac jestem tym tematem juz tak zmęczona, ze chciałabym miec tk juz za soba.
Ale wlansie tez cos mi sie obiło z tym białkiem kurzym i dodaje mi to jeszcze wiecej stresu ;)
Zależy od pediatry pewnie. Nie trzeba odraczac, to gdybyś chciała tylko. Ja jeszcze najpierw ospe szczepie i koncze meningo Chyba i dopiero priorix. A potem druga ospa. Iii pneumokoki.

Emol mój też ogląda co je :)
Ola my dopiero we wrześniu szczepimy.
Linoone biedni wy, zdrowia życzę.
Hej bab, buziaki dla małej, szkoda że nie udało się zobaczyć. Następnym razem.
U nas jest problem ze śniadaniem, nie chce mi nic jeść. O 7 pił mleko, teraz 11 chce cos mu dać to nic nie weźmie do buzi. Coraz częściej się zapomina i stoi sam, zrobi też max 2 kroczki. I na kolanka. Ostrożny jest skubaniec. Dziąsła na 4 napuchly , pewnie za miesiac wyjdą.

Ja „chce” w pierwszej połowie sierpni najpozniej, bo od września adaptacja i nie chce wtedy mu ładować szczepien

reklama
Ja chce wszystkie szczepienia zrobić do końca sierpnia i tak jest tez Iga zapisana.
Ostatnio była na szczepieniu wazy 9kg i ma 73cm :)

Emol Iga tez bawi się jedzeniem ale woli jak ja ją karmie niż jak ma sama jeść rękami :) na nóż i widelec Jeszcze jest czas daj mu się pobawic ;)

U nas czwórek nie widzę, narazie druga dwójka wychodzi u góry :)

Do góry