reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja dzis byłam z Kuba na bilansie. 9,7kg, 76cm.

Szczepiony bedzie priorixem, ale nie był dzis. Babka pow, ze jej zdaniem on moze dostac mimo Ew alergii ja jajko, ale dla mojego spokoju zaleca konsultacje alergologa-byc moze ten zleci badania albo szczepienie w szpitalu pod okiem spacjalsitycznego wyposażenia itd. Ale ze nie sądzi, bo po tej jajecznicy dramatu nie było.
Ale dobrze wyszło, bo co prawda w badaniu jest z nim ok, ale jednak rano zaczal pokasływać. Pewnie bardziej od sliny, ale jednak.

Czwórka cześciowo juz wybita (tak jakby połowa jej sie wybiła). Znowu pcha wszystko do buzi, wiec niewykluczone, ze zaraz bedzie kolejna. Ale znosi mega dobrze (odpukać!)

Tak wiec dzis alergilog

reklama
Ola gratulacje dla Kuby! Teraz pojdzie jak burza:)

U nas Oliwka tez juz zaczela chodzic z koncem czerwca, jedzenie chce jesc tylko sama, wkurza sie jak jej nie dam lyzki;) jemy wiec zupki na dwie lyzki, troche je sama, troche ja daje, a wszystkie produkty stale, drugie dania, nawet pomidora itp je sama. Pomimo sliniaka-fartuszka cala zwykle do przebrania jest po jedzeniu:)

W sobote Oliwka skonczyla rok:) jejciu jak ten czas szybko leci...

Tez chcialabym teraz poki lato zaszczepic Oliwke na co sie da, ale czekamy na wynik eeg czy jest ok (zrobilismy bo zalaczal nam sie alarm w monitorze oddechu m in. Po szczepieniu) i troche boje sie szczepic ze wzgledu na te alarmy z monitora..

Ola oby coś znaleźli, bo wówczas wiadomo jak zadziałac. U nas nic nie wyszło z testów z krwi, leki kliniczne fajnie działaly wiosna, a teraz skóra masakra... Możliwe, że i szczepionka coś podrażnila, bo fakt faktem zaostrzyly się plamki od 3 dni.

Pola - o mammooo, to straszne co przezywacie słysząc alarm z łóżeczka [emoji20]. Dobrze, że idziecie porobić badania, oby coś się wyjaśnilo... Zyczę aby wszystko bylo dobrze.
Sto lat dla Oliwci [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Pola najlepszego!
Po jakiej szczepionce jej sie tak zrobiło? I matko masakra, Padlabym ze stresu!
Oby wszystko było ok. A jest szansa, ze po prosru monitor nawala?
Ja juz sie go pozbyłam...

Aga No wlansie skora jest super. Ma
Pogorszenie wokół buzi ale naprawde za każdym razem przy zębach. Teraz ma
Lepiej, zaraz pewnie znowu sie pogorszy. Wewnętrznie czuje, ze alergilog pozwoli szczepić bez żadnych badan i szczepienia pod kontrola w szpitalu.
I szczerze? Na ta jego buzie próbowałam wszystkiego.... i JEYNE co mu naprawde pomaga to bephanten sensiderm. Żadne wit e, żadne apteczne wynalazki, maść z wit a. Nic. A bephanten kilka dni i jest ok :)

Pola - o mammooo, to straszne co przezywacie słysząc alarm z łóżeczka [emoji20]. Dobrze, że idziecie porobić badania, oby coś się wyjaśnilo... Zyczę aby wszystko bylo dobrze.
Sto lat dla Oliwci [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Dziekujemy Aga:)
Tak, te alarmy lozeczkowe to wielki stres dla nas, na szczescie nie jest to czeste, bo bysmy chyba na zawal zeszli. przez to nawet na wakacje, gdzie lecielismy samolotem bralismy monitor oddechu heh:)

Pola najlepszego!
Po jakiej szczepionce jej sie tak zrobiło? I matko masakra, Padlabym ze stresu!
Oby wszystko było ok. A jest szansa, ze po prosru monitor nawala?
Ja juz sie go pozbyłam...

Aga No wlansie skora jest super. Ma
Pogorszenie wokół buzi ale naprawde za każdym razem przy zębach. Teraz ma
Lepiej, zaraz pewnie znowu sie pogorszy. Wewnętrznie czuje, ze alergilog pozwoli szczepić bez żadnych badan i szczepienia pod kontrola w szpitalu.
I szczerze? Na ta jego buzie próbowałam wszystkiego.... i JEYNE co mu naprawde pomaga to bephanten sensiderm. Żadne wit e, żadne apteczne wynalazki, maść z wit a. Nic. A bephanten kilka dni i jest ok :)
Po 6w1 monitor zalaczal sie w nocy tak po ok 2-3 × przez 3 noce, oprocz tego 2x jak dalam dentinox na zeby (chybz przez to?), tak na przestrzeni roku zalaczyl sie chyba z 10, max 15x, ale pp tym szczepienou to bylo dla mbie ewidentne. Choc wolalabym zeby to monitor nawalal. Dlatego teraz musze ostroznie szczepic, choc oczywiscie chce Oliwke zaszczepic na wszystkie szczepienia podstawowe.

Oby alelergolog Wam pomogl z tymi problemami i madrze doradzil ze szczepoeniami!

Kurczę Pola to współczuję! Nam się włączył ze 3 razy, ale jak sprawdzalismy to oddychala- ale to mega dawno. Dopiero przestaliśmy używać w tym tygodniu bo pozyczamy przyjaciołom. Wydaje mi się że.jest mega czuły i po prostu Agatka miała.plytki oddech ale lepiej w ta stronę niech działa niż jakby miał coś przegapić, w końcu po to to jest.

reklama
Swoją drogą od pół roku większość czasu Agatka śpi z nami więc nawet by nie zadziałał. Wiec podziwiam tymbardziej bo jakbym do teraz odkladala ja do łóżeczka i karmiła na siedząco to bym już była zombie

Do góry