reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone najpierw usiadł potem stawał. Ale czworaki, siad i stawanie mogą róznie po sobie występować. Od siadu do stania u nas minęło 12 dni ale miałam wrażenie że dłużej to trwało

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

reklama
Linoone moj najpierw stawał przy meblch, potem czworakowal, a na koncu usiadł
Ale co ile trwało nie pamietam. Pamietam tylko, ze raczkował dwa dni i to ledwo co, a potem z dnia na dzien czworaki i to przed skończeniem 6miesiaca.

Ale podobno jesli o to chodzi, to kolejność nie jest wazna. Kolejność sie liczy jesli chodzi o chodzenie. Ze np lepiej zeby dziecko nie czworakowalo w ogole niz najpierw zaczęło chodzic, a potem czworakowac.
No i jak juz czworakuje to im dluzej tym lepiej (zwłaszcza w przypadku dzieci z problemami z napięciem i asymetria). Ale yo sa info z internetu, wiec nie odpowiadam za ich słuszność :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone moje @ też są bezbolesne a zawsze musiałam grać ibuprom bo miałam straszne bóle krzyżowe.

Emili chyba znów zęby idą, ciężki dzień... idę się z nią zdrzemnąć chyba bo ostatni tydzień prawie nie spałam

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, bo już się zastanawiałam czy z nim wszystko ok ;)

Ola tak, o kolejność mi chodzi. On na czworakach się buja, więc może niedługo ruszy. Mam nadzieję, że zrobi to zanim ogarnie równowagę na nogach.
No i usiadł jakiś tydzień temu raz, i w sumie tego nie powtórzył, więc nie wiem co o tym myśleć ;)
Chciałabym żeby zaczął latać na czworakach, bo już nie mam siły do tego pełzania, wszystkie koszulki brudne i w psich kłakach :/

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatni goscie wyjechali ok.godziny temu, wiec powoli wracamy do rzeczywistosci.

Chybra - kurcze... Ale przeciez wszystko z L okej, wiec olej te pytania. Odpowiadaj, ze taka jegp wyjatkowa uroda, albo udaj przerazenie, na zasadzie "serio...???" i zacznij sie smiac dorzucajac, ze wszystko w porzadku.
Ciesze sie, ze mielas tak udane swieta [emoji5]. Ja jestem nimi umordowana.

Pumelova - ja tez bez @, ale czasami odczuwam jakies dziwne spiny i hustawke nastrojow.
No i ja od poczatku bylam bez tabsow (Chybra) [emoji6]

Ewella, Emol - ale fajne wyjazdowe swieta mialyscie. Kurcze... Ja tez chce takie u kogos, i jedynie cos swojego z soba zabrac.
Emol - super, ze wujek takie zainteresowanie wykazal, to dobrze wrozy.

Ola, Kasia - ubilabym za takie odpowiadanie za mnie [emoji36].

Kasia - dzieki za przepisy. Coz za madra ksiezke posiadasz? Fajnie z tymi pampkami [emoji4]
U nas tez akcja zabek, popoludniu juz temp. rosla, viburcol nie pomogl, wiec po godzinie nurofen poszedl w ruch, i teraz juz spi.

Misia - u nas tez jest fascynacja starszymi dziewczynkami (Jagoda i 8-letnia Kuzynka Agata [emoji6], ktorej imie dzisiaj 5 razy przypadkiem udalo sie Kalinie wypowiedziec)

Linoone - u nas bujanie na czworakach bylo od ponad 2 miesiecy, siad nas totalnie zaskoczyl i kilka dni probowalismy podpatrzec jak to robi (bo robila totalnie znienacka), a ruszyla tydzien temu. Za to sama wstaje jedynie na kolanach, przy calkowitym pionowaniu potrzebuje pomocy (dosc dlugo sie utrzymuje), o dreptaniu poki co nie ma mowy.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone mój najpierw pelzanie, wstawanie, czworakowanie i siadanie

Dziewczyny mój Miko nocami to jakiś diabelek nie dziecko, daje mi tak czadu, oby to zęby, chociaż nic na horyzoncie nie widzę [emoji21][emoji21] wczoraj aż zaslablam ze zmęczenia [emoji25][emoji31][emoji43]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Biedna :( moE faktycznie zeby?
Ja czytalM, ze najbardziej bolą wlasnie jak nie bardzo widac. Ale nie wiem. Ja - odpukać - jesli chodzi o noce to mam anioła. Zeby, nie zeby śpi. Ze dwa razy sie delikatnie wybudzi i placE, ze nie ma smoczka. Ale jemu akrualnie ida 4 zeby.. jeden sie wybił, drugi juz prawie, a pozostałe dwa delikatnie cos tam widac, ale kiedy sie wybija niewiadomo.
Moze sprobuj krople camilia? To homeopatia. Nie zaszkodzą, a przynajmniej zobaczysz czy sie uspokaja.

Idziesz za tydz na gordonki?
Dzisiaj było o niebo lepiej :) czujny, zdezorientowany, cichu, ale nie płakał :) Takze jest progres!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha - bidulko Ty [emoji37]. Bierze Cie Syn na wytrzymalosc. Sil i poprawy dla Was oboje [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry