reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ewella ale Iga miala wczoraj dobry :D szybciutko zasnęła to najważniejsze. Ja właśnie usypiam młoda i chyba też idę spać bo bez życia jestem.

A to spoko nie jestem sama z tym okresem [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia dziękuję! Słyszałam o takim kiślu, na pewno wypróbuję.

Serio? Tyle czasu nie macie@? A bierzecie jakieś tabsy czy tak po prostu macie?

My mieliśmy właściwie super święta, dzieciaki i Mąż, uwielbiam ten nasz wspólny czas :) Ale od jutra wszystko wraca do normy , rodzice oczywiście wpadną. Ale cieplej ma być więc wieczorami spacerki wrócą:)

Nic wczoraj nie pisałam bo od rana do teściowej a o 13 do teścia. Brat męża będzie miał bobasa pod koniec kwietnia lub początek maja i tak się bawił z Arturem. Zaczepial, śmiał się, chodził przy meblach i za rączkę. I potem padl u wujka na kolanach i tak spał. Chcieliśmy go przełożyć ale "chce się nacieszyc". Mąż poszedł potem pampersa wymienić to jego brat z nim przyjrzeć się :) ale jak Artur był mniejszy to była lekka przepaść a teraz super. :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

A I Mi się śniło ze z wielkim brzuchem brałam ślub kościelny z mężem (mamy tylko cywilny) a potem ze zaczęłam rodzic i polozna była siostra mojej dawnej przyjaciółki. I w innym szpitalu bo się przeprowadziliśmy do miasta na litere P. Bo przecież do Warszawy jechać nie będę. Masakra. A potem już spać nie mogłam. Czułam się ciężka i obolala przejedzona ale czułam się głodna. Dziwne uczucie.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Emol, ale sen! Fajnie, że brat się wkręcił w opiekę :)
My byliśmy u rodziny w niedzielę i wszyscy zachwyceni młodym, też każdy chciał się zajmować, a mnie cholera brała ;) tak był wykończony że mi na rękach usnął.
No i idzie mu kolejny ząb, niespokojnie śpi, wciąż się wierci i jęczy. kiedy to się skończy..

Czy wasze dzieci najpierw usiadły, a potem stawały? Bo mój nie siada i nie raczkuje, ale za to staje przy meblach i próbuje stawiać kroczki. A usiąść nie umie ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone mój ostatnio zapomniał jak się siada. Nadal nie raczkuje tylko pełza, ale na podłodze stoi na czworaka. Za to staje, choć zupełnie nie kuma, że może upaść i się nie trzyma. W święta był grzeczny, ale u teściow trochę się bał, bo tam dzieciaki głośne bardzo. Podobała mu się moja chrzesnica, ma 6 lat i jest spokojna, to jak mu śpiewała to do niej gugał :) przynosiła mu misie do glaskania.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze ale macie fajnie z tym brakiem okresu. Ja pierwszy dostałam już w listopadzie.
Linoone moja Zosia coraz częściej chce stawać na nogach. Od kilku dni dopiero siedzi ale już śmiało pełza na podłodze. Jutro kupujemy dywan żeby uczyć ja raczkowac. Nasza fizjo zabroniła pozwalać jej stawać na nogach. Twierdzi że jak poczuje że ma stopy to w ogóle nie będzie chciała raczkowac. A jak nie będzie raczkowac tylko od razu ustanie to będzie, jej się pupa kołysac, nie będzie stać stabilnie. Trudne to jest bo ona już podpelza np. do krzesła i się dźwiga żeby stanąć więc nie można spuścił już z niej oka.

No mój też staje na czworaka i pełza. I podpełzuje do krzeseł czy kanapy i wstaje. Ale do siedzenia myślę że jeszcze u nas daleko.. do raczkowania pewnie też. Ale nie chce znowu z nim iść do fizjo

Ja okres miałam na razie 2 razy.. o dziwo totalnie niebolący i bez pms :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry