reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie Dziewczynki,

Przedswiateczne, i swiateczne zabieganie + problemy z telefonem wylaczyly mnie z bb-obiegu, ale mysle o Was caly czas! [emoji173]

Zdrowych, wesolych, pogodnych (wiem, wiem... Z tym trzeba powalczyc, ale kto jak nie My? wytoczymy kontre pogodzie i wygramy w tym starciu [emoji6]) Swiat Wielkanocnych [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola ja też tego nienawidziłam aż moja matula w końcu zrozumiała o co chodzi. Z resztą gdy mój rodzice chcą przycwaniakować i np za mnie zadecydują czy czymś mnie wkurzą to ja ograniczam Im kontakt z dziećmi, więc no :p

Wieczorem byliśmy u moich, dziadka jeszcze przywiozłam i odwiozłam, w ogóle byłam wczoraj kierowcą. Ogólnie spoko było, ale dziadek 83 lata i tak nie do końca kojarzy dlaczego L nie karmię piersią czy o co chodzi z tym obniżonym napięciemm, pytał co z L nie tak, a ja nie lubię takiej reakcji ludzi :( Wytłumaczyłam o co z tym chodzi i z rehabilitacjami i ogólnie L już skradł serca wszystkich gdy zaczął się uśmiechać i gadać:) Ale no, mam stresa zw z jechaniem gdzieś z L, bo ludzie się pytają czy jest coś z Nim nie tak , pewnie przez te Jego obniżone powieki. Nic no, zawsze będzie mnie to stresować. A no i jeszcze@ dostałam...

L śpi, z K oglądam Puchatka, robot posprzątał, pranie zrobiłam, chłopaków zmoczyłam:) Jeszcze jedno pranie puszczę gdy L wstanie i Go wykąpię. Wiecie, dla mnie to jest normalny wolny dzień, muszę trochę dziś zrobić to jutro i pojutrze będę miała spokój. Raczej nigdzie dziś nie wyjdziemy, bo wieje( w nocy mega stresa miałam przez to) i sypie :/

Aa no ale teraz przez 3 dni zrobiłam L przerwe z ćw i od 2 dni wchodzi w pozycję czworaczą :szok: czy to możliwe aby ta przerwa temu się przysłużyła?
A i chcę L wprowadzić kolejny posiłek, chyba coś z owocami, tylko zastanawiam się co. Co Wy dajecie bobom oprócz obiadku i kaszki i mleka do jedzenia? L nie ma zębów więc jakoś trzeba to obmyśleć.

Ostatnia edycja:
Chybra ja tez od rana juz 2 prania wstawilam, zrobilam porządek w ciuchach 2 worki poszły do kosza, poodkurzalam :D miałam czas bo do teściów dopiero na 15 idziemy :)
Wczoraj u rodziców byliśmy od śniadania do 18 bardzo fajnie było :)
U nas tez bardzo wieje ze spaceru nici, a jutro podobno 17st ! Oby :D

Wesołego i zdrowego Dyngusa Wam życzę ☺️
U mnie Zosia już siada sama. Nie wiem tylko jak powinien wyglądać prawidłowy siad czy obie nogi wyprostowane czy mogą być zgiete? Częściej siedzi z jedną zgieta. Musimy koniecznie kupić jakieś dywany bo mata słabo zdaje egzamin. Wychodzi nam pierwszy ząbek, czuję delikatny kiełek pod palcem.

A ja dzisiaj dalej świętuję, wczoraj tylko wieczorem po gościach zamiotlam i podłogi umylam. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców więc nic nie robię

Ola przypomniała mi się moja mama, która odpowiadała na pytania dot mojego porodu:) tylko jej przy tym nie było [emoji16]
Chybra hihi ale szantaż hehe No ale racja, niech Ci dziadkowie liczą się z naszym zdaniem a nie zgrywają wszystkowiedzących cwaniaków. Chybra odpowiadaj że z L jest wszystko TAK, po prostu.A może kisiel?Podam przepis z mojej magicznej książki hihi
My dziś zrobiliśmy pampersowe zakupy bo były po 3,75 no to ok 17zł za paczkę także wzięłam 6 hehe

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj 2 przepisuy, jest ich więcej ale to bardziej na lato jak zaczną wchodzić owoce sezonowe
db5319bc140f74ccb02bf5f891678921.jpg
c8180555f6e72b350bb50e69134eed6b.jpg

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję że wasze dzieciaczki pozwoliły wam spokojnie w rodzinnym gronie spędzić drugi dzien świat [emoji16]
My wracamy, dziś miała lepszy humor i nawet pierwszy raz gaworzyla przy obcych[emoji16]

Czy ktoś jeszcze nie dostał okresu?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry