reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie Dziewczynki,

Przedswiateczne, i swiateczne zabieganie + problemy z telefonem wylaczyly mnie z bb-obiegu, ale mysle o Was caly czas! [emoji173]

Zdrowych, wesolych, pogodnych (wiem, wiem... Z tym trzeba powalczyc, ale kto jak nie My? wytoczymy kontre pogodzie i wygramy w tym starciu [emoji6]) Swiat Wielkanocnych [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola ja też tego nienawidziłam aż moja matula w końcu zrozumiała o co chodzi. Z resztą gdy mój rodzice chcą przycwaniakować i np za mnie zadecydują czy czymś mnie wkurzą to ja ograniczam Im kontakt z dziećmi, więc no :p

Wieczorem byliśmy u moich, dziadka jeszcze przywiozłam i odwiozłam, w ogóle byłam wczoraj kierowcą. Ogólnie spoko było, ale dziadek 83 lata i tak nie do końca kojarzy dlaczego L nie karmię piersią czy o co chodzi z tym obniżonym napięciemm, pytał co z L nie tak, a ja nie lubię takiej reakcji ludzi :( Wytłumaczyłam o co z tym chodzi i z rehabilitacjami i ogólnie L już skradł serca wszystkich gdy zaczął się uśmiechać i gadać:) Ale no, mam stresa zw z jechaniem gdzieś z L, bo ludzie się pytają czy jest coś z Nim nie tak , pewnie przez te Jego obniżone powieki. Nic no, zawsze będzie mnie to stresować. A no i jeszcze@ dostałam...

L śpi, z K oglądam Puchatka, robot posprzątał, pranie zrobiłam, chłopaków zmoczyłam:) Jeszcze jedno pranie puszczę gdy L wstanie i Go wykąpię. Wiecie, dla mnie to jest normalny wolny dzień, muszę trochę dziś zrobić to jutro i pojutrze będę miała spokój. Raczej nigdzie dziś nie wyjdziemy, bo wieje( w nocy mega stresa miałam przez to) i sypie :/

Aa no ale teraz przez 3 dni zrobiłam L przerwe z ćw i od 2 dni wchodzi w pozycję czworaczą :szok: czy to możliwe aby ta przerwa temu się przysłużyła?
A i chcę L wprowadzić kolejny posiłek, chyba coś z owocami, tylko zastanawiam się co. Co Wy dajecie bobom oprócz obiadku i kaszki i mleka do jedzenia? L nie ma zębów więc jakoś trzeba to obmyśleć.

Ostatnia edycja:
Chybra ja tez od rana juz 2 prania wstawilam, zrobilam porządek w ciuchach 2 worki poszły do kosza, poodkurzalam :D miałam czas bo do teściów dopiero na 15 idziemy :)
Wczoraj u rodziców byliśmy od śniadania do 18 bardzo fajnie było :)
U nas tez bardzo wieje ze spaceru nici, a jutro podobno 17st ! Oby :D

Wesołego i zdrowego Dyngusa Wam życzę ☺️
U mnie Zosia już siada sama. Nie wiem tylko jak powinien wyglądać prawidłowy siad czy obie nogi wyprostowane czy mogą być zgiete? Częściej siedzi z jedną zgieta. Musimy koniecznie kupić jakieś dywany bo mata słabo zdaje egzamin. Wychodzi nam pierwszy ząbek, czuję delikatny kiełek pod palcem.

A ja dzisiaj dalej świętuję, wczoraj tylko wieczorem po gościach zamiotlam i podłogi umylam. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców więc nic nie robię

Ola przypomniała mi się moja mama, która odpowiadała na pytania dot mojego porodu:) tylko jej przy tym nie było [emoji16]
Chybra hihi ale szantaż hehe No ale racja, niech Ci dziadkowie liczą się z naszym zdaniem a nie zgrywają wszystkowiedzących cwaniaków. Chybra odpowiadaj że z L jest wszystko TAK, po prostu.A może kisiel?Podam przepis z mojej magicznej książki hihi
My dziś zrobiliśmy pampersowe zakupy bo były po 3,75 no to ok 17zł za paczkę także wzięłam 6 hehe

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj 2 przepisuy, jest ich więcej ale to bardziej na lato jak zaczną wchodzić owoce sezonowe
db5319bc140f74ccb02bf5f891678921.jpg
c8180555f6e72b350bb50e69134eed6b.jpg

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję że wasze dzieciaczki pozwoliły wam spokojnie w rodzinnym gronie spędzić drugi dzien świat [emoji16]
My wracamy, dziś miała lepszy humor i nawet pierwszy raz gaworzyla przy obcych[emoji16]

Czy ktoś jeszcze nie dostał okresu?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry