reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone najpierw usiadł potem stawał. Ale czworaki, siad i stawanie mogą róznie po sobie występować. Od siadu do stania u nas minęło 12 dni ale miałam wrażenie że dłużej to trwało

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

reklama
Linoone moj najpierw stawał przy meblch, potem czworakowal, a na koncu usiadł
Ale co ile trwało nie pamietam. Pamietam tylko, ze raczkował dwa dni i to ledwo co, a potem z dnia na dzien czworaki i to przed skończeniem 6miesiaca.

Ale podobno jesli o to chodzi, to kolejność nie jest wazna. Kolejność sie liczy jesli chodzi o chodzenie. Ze np lepiej zeby dziecko nie czworakowalo w ogole niz najpierw zaczęło chodzic, a potem czworakowac.
No i jak juz czworakuje to im dluzej tym lepiej (zwłaszcza w przypadku dzieci z problemami z napięciem i asymetria). Ale yo sa info z internetu, wiec nie odpowiadam za ich słuszność :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone moje @ też są bezbolesne a zawsze musiałam grać ibuprom bo miałam straszne bóle krzyżowe.

Emili chyba znów zęby idą, ciężki dzień... idę się z nią zdrzemnąć chyba bo ostatni tydzień prawie nie spałam

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, bo już się zastanawiałam czy z nim wszystko ok ;)

Ola tak, o kolejność mi chodzi. On na czworakach się buja, więc może niedługo ruszy. Mam nadzieję, że zrobi to zanim ogarnie równowagę na nogach.
No i usiadł jakiś tydzień temu raz, i w sumie tego nie powtórzył, więc nie wiem co o tym myśleć ;)
Chciałabym żeby zaczął latać na czworakach, bo już nie mam siły do tego pełzania, wszystkie koszulki brudne i w psich kłakach :/

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatni goscie wyjechali ok.godziny temu, wiec powoli wracamy do rzeczywistosci.

Chybra - kurcze... Ale przeciez wszystko z L okej, wiec olej te pytania. Odpowiadaj, ze taka jegp wyjatkowa uroda, albo udaj przerazenie, na zasadzie "serio...???" i zacznij sie smiac dorzucajac, ze wszystko w porzadku.
Ciesze sie, ze mielas tak udane swieta [emoji5]. Ja jestem nimi umordowana.

Pumelova - ja tez bez @, ale czasami odczuwam jakies dziwne spiny i hustawke nastrojow.
No i ja od poczatku bylam bez tabsow (Chybra) [emoji6]

Ewella, Emol - ale fajne wyjazdowe swieta mialyscie. Kurcze... Ja tez chce takie u kogos, i jedynie cos swojego z soba zabrac.
Emol - super, ze wujek takie zainteresowanie wykazal, to dobrze wrozy.

Ola, Kasia - ubilabym za takie odpowiadanie za mnie [emoji36].

Kasia - dzieki za przepisy. Coz za madra ksiezke posiadasz? Fajnie z tymi pampkami [emoji4]
U nas tez akcja zabek, popoludniu juz temp. rosla, viburcol nie pomogl, wiec po godzinie nurofen poszedl w ruch, i teraz juz spi.

Misia - u nas tez jest fascynacja starszymi dziewczynkami (Jagoda i 8-letnia Kuzynka Agata [emoji6], ktorej imie dzisiaj 5 razy przypadkiem udalo sie Kalinie wypowiedziec)

Linoone - u nas bujanie na czworakach bylo od ponad 2 miesiecy, siad nas totalnie zaskoczyl i kilka dni probowalismy podpatrzec jak to robi (bo robila totalnie znienacka), a ruszyla tydzien temu. Za to sama wstaje jedynie na kolanach, przy calkowitym pionowaniu potrzebuje pomocy (dosc dlugo sie utrzymuje), o dreptaniu poki co nie ma mowy.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone mój najpierw pelzanie, wstawanie, czworakowanie i siadanie

Dziewczyny mój Miko nocami to jakiś diabelek nie dziecko, daje mi tak czadu, oby to zęby, chociaż nic na horyzoncie nie widzę [emoji21][emoji21] wczoraj aż zaslablam ze zmęczenia [emoji25][emoji31][emoji43]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Biedna :( moE faktycznie zeby?
Ja czytalM, ze najbardziej bolą wlasnie jak nie bardzo widac. Ale nie wiem. Ja - odpukać - jesli chodzi o noce to mam anioła. Zeby, nie zeby śpi. Ze dwa razy sie delikatnie wybudzi i placE, ze nie ma smoczka. Ale jemu akrualnie ida 4 zeby.. jeden sie wybił, drugi juz prawie, a pozostałe dwa delikatnie cos tam widac, ale kiedy sie wybija niewiadomo.
Moze sprobuj krople camilia? To homeopatia. Nie zaszkodzą, a przynajmniej zobaczysz czy sie uspokaja.

Idziesz za tydz na gordonki?
Dzisiaj było o niebo lepiej :) czujny, zdezorientowany, cichu, ale nie płakał :) Takze jest progres!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha - bidulko Ty [emoji37]. Bierze Cie Syn na wytrzymalosc. Sil i poprawy dla Was oboje [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry