reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też jestem niewyspana ale dlatego że ostatnio po karmieniu już nie mogę usnąć.Wtedy kiedy ona ładnie śpi to ja nie mogę:( mam jakąś myślenice, tysiące myśli mi się kłębi w głowie.
Od urodzenia Emilka lubi wszelkie zabiegi higieniczne ale to chyba dlatego że zawsze stroje żarty przy tym.

Zwariuję z tym moim dzieckiem, to jest przyszłe adhd.Tak już pokazuje rogi że szkoda gadać.Ma temperament choleryka bo DWÓCH powtarzam AŻ DWÓCH babciach!Czemu nie mogła wziąć coś z nas się pytam??? A wiecie co?Przed porodem trafiłam na takie zagadnienie jak self reg tzn mniej więcej jak regulować swoje emocje i dziecka i stwierdziłam że może mi się to przydać. I masz co los!

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chybra u mojej koleżanki synek (też lipcowy) do tej pory ani jednego zęba a teraz nagle 6 mu naraz wychodzi. Na szczęście póki co bez większych awantur.

Dziewczyny z tymi specyfikami na ząbkowanie to w naszym wypadku dentinox pomaga tylko.w chwili przebijania się zęba (camilia nie przynosi wtedy żadnego rezultatu) natomiast kiedy ząbek rośnie to camilia sie super sprawdza a dentinox już do niczego.

Nas teraz.mecza dwojki[emoji52]

Młoda nic nie chce pić tego mleka modyfikowanego. Kupiłam inne na próbę, może jej jakieś posmakuje.
Moje cycki po.wczorajszej nocy pogryzione są strasznie przez te zęby [emoji20]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

My dzisiaj byliśmy na wizycie u fizjo. Cwiczyla z nią czworaki, jak tylko do niej podeszła od razu był płacz a później jak wzięłam ją żeby ubrać to się uśmiechala do niej, mała cwaniara kochana.
Jak widzę to teoria naszej fizjo z zakazem stania nie sprawdza się. Każde dziecko ma inną kolejność do czworakow :)
U nas na razie nie jest źle z zabkami,nawet nie wiedziałam kiedy jej się przebił.

Kasia ja w ciąży dużo leżałam ostatnie cztery miesiące i bardzo mało się denerwowalam a moja Zosia jest taka kręćka że na rękach niewiele osób lubi ja nosić. Jak była mniejsza to też niezle z niej ziolko. Moja kuzynka natomiast urodziła w grudniu też dziewczynkę. Jak chodziła w ciąży to tak jej hormony buzowaly że czasem strach było się do niej odezwać bo potrafiła się drzec, trzaskac drzwiami itp. Dziecko spokojne jak aniołek. Dzisiaj byłam u niej to jakby wcale dziecka nie było w domu. Śmiejemy się że chyba wszystkie zle emocje wyrzuciła z siebie w ciąży a nie dusila w sobie bo naprawdę nie zwracała uwagi na towarzystwo ani na miejsce w którym się znajdowała tylko odstawiala cyrki.

Monti podobno Bebiko najbardziej smakuje wszystkim niemowlakom.

U Was też dzisiaj było tak cieplutko?

Monti z mm to kwestia cierpliwości.W końcu jej posmakuje.To tak jak z wodą, młoda nią pluła na początku no bo to nie mleczko i co ty mi tu matka dajesz.Ale przyzwyczaiła się.
Mmag ja też byłam bardzo spokojna w ciąży:)
Nocka ok bez paracetamolu.Młoda znów oststnimi czasy przestawila sobie ranne wstawanie, już nie po 8 tylko 7.30.Ciężko mi się zwlec z łóżka ehh

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chodzę niewyspana. Przez te zęby, ale i tak teraz jest już lepiej. Do tego młody dziś od rana mega marudny. Co wyjdę to jest ryk. Poszłam na spacer na 15 minut, wracam a ten pod drzwiami krzyczy. Mąż mówił że on tak cały czas.. no i cały czas na mnie wisi, wspina się po mnie, jak się oddale to pełza za mną i trzyma za nogi. Zaczepia psy, te szczekają, no dom wariatów! Muszę kupić wreszcie te maści na zęby, ciekawe czy pomogą coś.

Mmag, w Warszawie pogoda piękna, wczoraj siedzieliśmy 3h na spacerze, dziś to samo w planach :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Poranna burza, Monti - u nas osmy w natarciu... I teraz to dopiero bywa ostro [emoji23][emoji33].

Zazdroszcze wszystkim spacerujacym.

U nas nadal temp [emoji37]. Druga doba.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas pięknie, spacerujemy.

Aga_k_m zdrówka , ósmy? !! Wow

Linoone mój Miko tez tak miał ,że nie mogłam się ruszyć, non stop jęki, steki, ryk teraz odpukać [emoji39] wróciliśmy ze świąt to jakiś odmieniony, pięknie się sam bawi, chociaż tak mi wynagradza te tragiczne noce. Myślę, że ta faza i u Ciebie minie

da53e1919455e858f35206c92d6c0d97.jpg

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha - ale slodziak [emoji173]. Oby ta odmiana w Mikim pozostala jak najdluzej.

No osmy [emoji16]. 2 tyg temu wyszly 3 dwojeczki (z dnia na dzien, nie dajac wiekszych oznak) , i czekamy na czwarta (ta daje popalic za wszystkie).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Monti u nas też mm nie pasuje do picia :( a już z butelki .... to nie ma mowy .... dobrze że kaszkę je z mm

Kasia 7.30 ??? to mój wstaje 5 :( dziś łaskawie pospał do 6.30

Linoone mój też tak za mną łazi :( nawet jedzenia sobie nie zrobie bo wisi mi na nodze :( a że staje to boje się że poleci do tyłu na płytki :(

Aga zdrówka :) a jakieś inne objawy ? byłaś u lekarza ? może jutro pójdźcie nie zostawiajacie tak na weekend

Aha słodziak :)

Do góry