reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka,
Ja już na Mazurach, dziś przyjechaliśmy do rodziców. Przyjechala też moja siostra z dziećmi z Wiednia, wiec pełna chata. Dwa dni miałam starszaka w domu, bo przeziebiony.

Aniek wow ile już ząbków, gratuluję . Ja tez chyba przymierze Mikiego do kolejnego fotelika i może ze świąt juz wróci w innej pozycji [emoji6]

Abed współczuję marudki, ach te zęby

Beatka u mnie Miki dziś 3,5 h jazdy przespal, ale on to ma tak różnie, że dziś podróż ok a innym razem drze się całą drogę.
Miki jest najstarszym chłopcem z forum, 22 czerwca i czworakuje ,a od około tygodnia sam siada.

Pumelova samych radości Agatce [emoji7][emoji9]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Beatka - mój synek czworakuje, pełza, siedzi sam ale nie ma wyprostowanych pleców, wstaje przy meblach. U nas jest obniżone napięcie i rehabilitujemy się odkąd młody ma 2,5 miesiaca

Abed no z tymi marudami tak masz. Ja tylko sprzątam to co na bierząco, a i to nie zawsze. Dziś jakieś zakupy z dwójka dzieci muszę zrobić.

Misia mamy fotelik coto baby solario. Fajny bo można go na bazie obrócić 360°, tak że i tyłem i przodem do kierunku może jechać. Joie mają fajne wózeczki, napisz jakie wrażenia z jazdy?
Gratulujemy wampirkowych zębów.

Aha ale fajnie Wam na tych mazurach...
Gratulujemy umiejętności..
Maja niby mogła w tym pierwszym foteliku jeszcze jeździć, ale widziałam że jej niewygodnie w tej pozycji i się wkurzała. Teraz jest zachwycona.

Idę jeszcze kimać, bo noc ciężka była.

Aniek myślę że Maja zaraz ruszy.

Beatka Artur siada, czworakuje i stoi przy meblach. Ale trzeba mieć oczy dookoła głowy. My jechaliśmy jak Artur miał miesiąc w podróż 2,5h przespal, jak 3,5 miesiąca 5,5h spał i jadł, był spokojny. Jak mial 6 i 8 miesięcy ponad 6h i był spokojny ale pod koniec zniecierpliwiony.

Pumelova Agatko najlepszego! Jaka drobinka. :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Kuba na gordonkch git. Troche pojekiwal/poplakiwal (jako jedyny [emoji19]) ale PoA tym było apoko. Bez afer ;)

Pumelova najlepszego dla Was!!! Ale z tej Agatki drobinka [emoji7] ale spoko - kręgosłup Jej podziękuje ;)

U nas Kuba 8kg

Beatka Kuba w zasadzie jesCZe tylko nie chodzi (chociaz przy meblach stawia kroki w bok). I w dalszym ciagu z brzucha na plecy przewraca sie tylko w łóżeczku. Na brzuchu w ogole prawie juz nie przebywa. Ciagle w ruchu. Wiec w zasadzie robi wszystko.
Ale za to w kontaktach z ludzmi jest ostrożny i spięty. Co mnie martwi. Ale nic No, zobaczymy.

Aniek ja tez mysle, ze Maja zaraz
Dostanie speeda ;)

Ja dzis musze posprzątać, a Kuba wlansie odmawia pierwszej drzemki ‍♀️ ale długo podpal, bo do 8:20z ale mimo to widze ze oczy ku sie zamykają. A ja MUSZE troche ogarnac!!!!

Mamy dzis rocznice slubu ;) z tej okazji przychodzi do nas świadkowa [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Beatka ja się nie udzielałam przez pierwszy miesiąc po porodzie bo wtedy był kompletny chaos, zero rutyny i nie potrafiłam znaleźć czasu na forum.Ale później jak już zaczęłam wprowadzać plan dnia to było lepiej:) Wchodzę na bb jak młoda sama się bawi albo śpi 2 razy dziennie.Teraz się bawi w drugim pokoju a ja w ukryciu tu jestem hehe bo ona nie lubi jak trzymam tel w dłoni, wkurza się strasznie.

Chybra masz rację.Żale żalami ale to ich wnuk.My np już nie mamy zaufania do mamy R i wiemy że byśmy Emilki z nią nie zostawili ale tu nie chodzi o to że skoro my się już nie lubimy to i dziecku ograniczymy kontakt.My staraliśmy się dziecka nie mieszać w nasze spory, to ona wybrała brak kontaktu tylko dlatego że wyżej sra niż dupe ma.

Moja siedzi z moją pomocą.

Ola może Kuba ma taki charakter, nie każde dziecko będzie lgnęło do ludzi:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Poranna burza Twój ma takie dokonania z obniżonym? Wow! A tak na marginesie wiesz skąd u Niego onm? U mnie mówili, że mogło to być spowodowane jakąś infekcją w ciąży lub wyłamaniem barku przy porodzie, ale nie da się tego z całą pewnością stwierdzić, takie durne gadanie...

Ola ja staram się zmusić do jakichkolwiek porządków, ale za cholerę mi się nie chce.

Aniek u mnie to zdecydowanie kwestia organizacji i planu dnia. U K przez pierwsze 7 m-cy chyba nie ogarniałam mojego życia, a teraz z 2 wydaje mi się to wszystko łatwiejsze, ale to dlatego, że L jest po prostu grzeczniutki i Mąż mi ogromnie pomaga.

L dziś będzie na szczepieniu ważony, podejrzewam 10 kg. A fotelik? Hymmm no nie wiem kiedy zmienimy, bo L jest wiotki i jeszcze chyba długo się to nie zmieni.
Aaaa zrobiłam mu dziś pierwszą moją domową zupkę na rosołku, z marchewką, pasternakiem i dynią, no zobaczymy czy mu podejdzie, pachnie cudownie:)

Gdzieś czytałam że na wywarze od 8 miesiąca można. Ja jeszcze mięsko osobno robię, bo za kilka dni skończymy 8 miesięcy. Za to wczoraj kupiłam rybki: pstrąga i łososia, poporcjowałam i będę tylko wyciągać żeby ugotować. Tak to kupowałam gerberki z rybką, ale tam jej ryby to ma 8%.
Dawałyście już może makaron?
Chybra moja pewnie już ponad 10 waży. Całe szczęście kolejne szczepienie jak skończy rok, więc chyba się umówie na taką kontrolną wizytę.
Poranna burza to zdolniacha z Twojego dziecka :)

reklama
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Chodzimy na rehabilitację 2-3 razy w tygodniu. Codziennie z nim ćwiczę. Od początku pielęgnacja wg Ntd- Bobath. Kosztowalo nas to wiele łez. Synek płakał ciągle na rehabilitacji. Nawet nie chce wracać do tych wspomnień.

Chybra - nie wiadomo. Syna urodziłam naturalnie 4 dni po terminie. Wody płodowe były zielone. Miał robiona gazometrie i ok. Usg przezciemiaczkowe też ok. Ja ogólnie nie pije alkoholu, nie pale, nawet kawy nie piłam. W ciąży ani razu nie brałam nospy. Moje wyniki badań książkowe. Usg też o k. Wychodziło, że syn ma niepropoprcjona głową w porównaniu do ciałka. Urodził się rzeczywiście z dużą głową i bardzo szczupły. Sporo o tym czytałam i może znieczulenie wewnatrzoponowe. Miałam ich 4 podczas porodu. Nie wiem.

Do góry