reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Dziewczyny, czy będziecie w ciąży podcinać albo farbować włosy?
Tak będę farbować i podcinać. Póki co farby nie potrzebuje bo nie mam odrostu ale mam nadzieję że uda się wybrać do fryzjera i podciąć jakoś na dniach. Nie wierzę w żadne przesądy o obcinaniu dziecku rozumu, dla mnie to głupie. W poprzedniej ciąży obcinałam i teraz też będę

reklama
Kiedyś nawet słyszałam aby w ciąży nie nosić nic na szyi, bo inaczej dziecko urodzi się owinięte pępowiną 😱 masakra
Hahaha ale ludzie wymyślają głupoty, ja kiedyś widziałam u pewnej ginekolog na instagramie, że lepiej po prostu dać sobie spokój w pierwszym trymestrze, polecam profil Estera doktor kobiet, dużo fajnych informacji, na pewno ma rolkę o farbowaniu włosów

Dziewczyny piszecie ze ciagle musicie cos podjadać ja mam to samo ze ciagle musze miec cos na żaładku bo inaczej to jest mi bardzo niedobrze :( jem malymi porcjami ale często. W nocy tez musze cos skubnac ja przytyje chyba sto kilo jak tak dalej bedzie.
W poprzedniej ciazy dostalam czopki przeciwwymiotne i w miare pomogły ale wtedy na rynku jeszcze nie było tej xonvei. Czy ktoras z was stosuje i pomaga na mdlosci ?
stosowałam w 1 ciąży i faktycznie było po nich lepiej, aktualnie u mnie też się rozkręcają mdłości i wymioty, na wizycie poprosze o receptę bo chyba w tej ciąży mnie to nie ominie też

Udało mi się złapać termin na jutro z samego rana, będzie 6+1 więc liczę na serduszko 🥹
Ja też jutro mam wizytę i 6+1 😁 odgrzebałam swoj pamietnik z czasow 1 ciazy i bylam u lekarza 6+0 to nie bylo jeszcze zarodka a potem bylam 6+5 to juz byl zarodek i serduszko.

reklama
Ja też jutro mam wizytę i 6+1 😁 odgrzebałam swoj pamietnik z czasow 1 ciazy i bylam u lekarza 6+0 to nie bylo jeszcze zarodka a potem bylam 6+5 to juz byl zarodek i serduszko.
Ja byłam na wizycie w zeszły czwartek to miałam już zarodek i miałam za tydzień wrócić właśnie po serce,minęło 6 dni ale terminy zawalone więc może akurat ten jeden dzień nie zrobi aż takiej różnicy :)

Do góry