reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Monti mój też nie chce ostatnio, właśnie wczoraj myślałam, że to ja go zmuszam do karmienia bo przystawiam jak jest śpiący :( on nie traktuje cyccka jak jedzenia, w dzień nie weźmie, w nocy też już nie. Karmimy sie tylko o 19 przed spaniem juz na śpiocha i o 10 rano jak się usypiamy. tak właściwie zastanawiam się czy on w ogóle coś ciągnie czy jak smoczka traktuje... więc u nas chyba już koniec karmienia... Jak wam poszło mm ?

Maziajka zaraziła się od Piotrka ;)

Czy Wam też się nie chce tak szykować nic na święta ? A ja jeszcze muszę urodziny mojemu starszemu zrobić... i w niedzielę musieliśmy teściów zaprosić a tak mi się nie chce...

reklama
Kurczę L już86 rozm :p

Mi też jakoś nie chce się szykować tych świąt, atmosfery nie ma, pogoda do dupy.

Poćwiczone, dziś nogi z Rebeccą, ćw z L, robot posprzątał, obiad w sumie prawie gotowy i zaraz kumpela ma przyjechać, w ciąży jest pierwszej, tzn pierwsza była usunięta, bo pozamaciczna, ta idzie zgodnie z planem, będzie o czym gadać. Później ojciec wpadnie.

No miłego deszczowego dnia!

Abed chyba cos w powietezu bylo bo duzo dzieciakow teraz mialo 3dnoowke ale ciesze sie ze juz to przeszla ..

U nas chyba cos jeszcze cyca ale tez szalu nie ma.Za tydzien w sb mnie nie bedzie kilkanascie godzin ciekawe jak mi cycki wytrzymają;D bo o Jagode sie nie boje ona zje wszystko albo mm wypije.

Napisane na LG-M160 w aplikacji Forum BabyBoom

Monti gratuluję że tak długo karmisz :) Ja karmiłam 2 miesiące i się zmuszałam do tego, to nie dla mnie. Potem odciągałam no i w 3 mi się skończyło. Jakoś nie czułam tego, zresztą Zuzia musiała pić z kapturków i to była męczarnia, może dlatego. Jak teraz wprowadzisz mm to nikt nic złego nie powinien Ci powiedzieć. Ja w ciągu dnia daje po 180ml a w nocy 150 i wystarcza.

Ewella a makaron miksujesz na gładko czy widelcem gnieciesz?

Wczoraj poszłam do spowiedzi, byłam 25 w kolejce, a ze z dwóch stron ksiądz słuchał to 50. Jestem już sobie druga a tu nagle ksiądz wstaje i mówi że reszta po mszy....wyobraźcie sobie moje wk.... Więc wróciłam do domu, bo męża nie ma, a młodą trzeba było wykąpać i położyć spać. Została ze szwagierką, ale ona nie umie jej ogarnąć. No nic w piątek jest podobno noc konfesjonałów, podejście nr 2.

Kurcze, a mój to cyca chce co 3h, czasem co 4.. nie wiem jak go odzwyczaję od tego. Ale mamy jeszcze trochę czasu :) Mój jedzenia nie traktuje jeszcze jak jedzenie, zawsze po albo przed musi być cycek.

Mój też uwielbia się bawić makaronem spaghetti ;)

Ja na święta tylko lekko ogarniam mieszkanie. Siedzę w domu, to jest ciagle czysto, ciągle sprzątam ;) Tylko okna brudne, ale nie będę myć jak śnieg pada [emoji14] My w niedzielę idziemy do teściowej, w pon jeszcze nie wiem, może po prostu pójdziemy do restauracji, zobaczymy.

Aha, ale wam zazdroszczę wyjazdu :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella moja rybki jeszcze nie dostała tzn raz kupiłam łososia ale zepsuł mi się po 2 dniach. Kupię dziś i jutro jej zrobię.

Maziajka no to piękny głodomorek:) Emila je mało je, między 50ml-100ml a owoców to kilka łyżeczek i koniec.Czytałam, że jak dziecko w nocy budzi się nagminnie o różnych porach tzn że jest głodne co z kolei znaczy że w ciągu dnia zjada za mało kalorii.A
Beatka ja miałam obsesję na punkcie kp jak byłam w ciąży, tak o tym marzyłam.Oczywiście rzeczywistość okazała się inna i też karmiłam tylko 2m.Bardzo to przeżyłam i czasem mi tęskno bo młoda czasem automatycznie odwraca głowę do cyca a za chwilę taka mina mówiąca:Ale co ja robię?:) Ale z perspektywy czasu widzę, że chyba nie dałabym rady...za wygodna jestem.U spowiedzi byłam 3 lata temu przed chrztem mojego chrzesniaka, z musu...nie wiem kiedy będzie następny raz:)
Linoone my w poniedziałek też chcemy gdzieś na obiad wyskoczyć, chyba do tureckiej:)W ndz na śniadanie wielkanocne przyjeżdżają znajomi, ona też w ciąży także zawsze temat jest.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

To ja jestem chyba dziwna, bo uważam, że cyc to mega wygoda. Głodny, wyciagam, je chowam, nic nie grzeje, nic nie myje (tzn myje pod prysznicem :))
Choć nie powiem, myślę co tu robić, żeby jak pójdę do pracy mógł się bez niego obejsc. Ale znowu z drugiej strony, jak mu zacznę wprowadzać mm, to się boję żeby mi mleko nie zniknęło. Błędne koło.
Że sprzątaniem już załatwione, została tylko łazienka, poodkurzac i zmyć podłogi, ale to na koniec. Muszę jeszcze upiec boczek, mąż sobie zazyczyl. Sernik na zimno, babkę i chyba do teściowej zrobię karpatke. Nic więcej nie umiem a coś wypada zabrać. :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja też uważam, że to wygoda. Po prostu ilość nocnych pobudek w połączeniu z czterema jedynkami powoli mnie złości [emoji849]

Młoda wczoraj wypiła może ze 40 ml, i tak na dobranoc dobiła cycem i przy cycu zasnęła. W nocy albo sie mniej budziła albo ja byłam tak padnięta, że nie kojarzę [emoji5]
W ogóle lepiej sie jej piło z bidona niż z butli ze smokiem.
Wczoraj w ogóle cały dzień bardzo ładnie jadła.

Kasia ja też słyszałam, że jeśli dziecko mało je w ciagu dnia to później w nocy nadrabia.

Dziś przygotowałam jej mleko i w butli i w bidonie i obydwie butle obgryza. Nie jest ani odrobinę zainteresowana tym mlekiem [emoji849] Przestawienie na mm nie będzie łatwe [emoji20]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadzam sie cyc mega wygoda;D
Zawsze na miejscu cieple itp

Misia wg mnie sie cyce przyzwyczaja mleko nie zaniknie nawet jak bedzie sie karmic tylko 2 razy dziwnnie.Ja mm nie wprowadzam mam w domu bo uzywam do kaszki .Mam zamiar karmic conajmniej do roku.

Za tydzien ide do pracy bede pracowac 3-4 dni w miesiacu ale po kilkanascie godzin wtedy Jagoda dostanie procz stalych posilkow mm ona z wypicie mm na szczwscie nie ma problemu.

Napisane na LG-M160 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry