reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia ja tez rozliczam w progrramie i jest tam opcja wpisania samodzielnie KRS rozliczam w programie edeklaracje...

Dochod po odjeciu skladek na ubezpieczenie nie moze przekraczas 112 tys by dostac ale tylko przy jednym dziecku.Jak sie ma wiecej to bezwzgledu na dochod.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej:)
U nas nocki i usypianie spoko, matko...czekaliśmy na to pół roku ale za każdym razem jak usypia w 5 min to siedzimy jak na szpilkach .... bo wydaje nam się to zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Ponad 6 miesięcy użerania się z usypianiem, rany, już miałam takie kryzysy że szok :( miałam wrażenie że już nie dam rady a tu moja panna ze 3 tyg temu postanowiła dać nam już spokój :)
Byłyśmy wczoraj u lekarza ale miałam pecha i trafiłam na idiote i ignoranta, mówiłam mu o tych owsikach ze wzgl na to, że młoda się tak drapie w szczególności w okoliocach intymnych a ten się patrzył na mnie jakbym z marsa była, myślałam, że jej jakieś badania zrobi a tu nic :( Niestety do jej lekarza nie było szans się dostać więc dostałyśmy Chińczyka. Nie mam nic przeciwko Chińczykom - nzawet jestem ZA ich podejściem holistycznym ale ten był wyjątkowo nieprzyjemny :/ Powiedział, że jak zobacze jakiegoś owsika to mam zdjęcie zrobić. Ja się nie znam na tym, to od niego oczekiwałam,żeby jakieś badania krwi zrobił czy coś. Zresztą powiedział, że nawet gdyby były to takich niemowląt nie odrobaczają, że to samo przejdzie tylko trzeba utrzymywać rygorystyczną higienę. No ok, kumam ale serio nie odrobacza się takich dzieci???

Misia tylko z serem i kiełbaska - jaka nazwa ale rzeczywiście nie wyglądają apetycznie :D Ja mam program e-deklaracje i tam samemu się wszystko wpisuje. Jest o tyle fajny że mam podgląd to wszystkich PITow jakie składalam przez ten program. No właśnie w tym roku nie wiem za bardzo jak się zabrać za rozliczenie...
Moje dziecko dzisiaj wstalo o 6:20.Masakraaa

Hej dziewczyny! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla Was z okazji dnia Kobiet. No i najlepszego dla dzieciaczków, które dziś kończą 8 miesięcy, jak moja gwiazda :)

Chybra- ja też z utęsknieniem czekam na przelew z US, ob. Naprawdę ciężko w tym miesiącu, niestety już drugi taki miesiąc z rzędu, kupiłam dziś kupona lotto, byłabym przeszczęśliwa gdybym tak chociaż ze dwie stówki wygrała.- ja wczoraj kopytka robiłam mężowi a do tego kiełbaska smażona z cebulką, był bardzo zadowolony.

Ola W- i jak tam po szczepieniach?

Kasia_831- no nieprzyjemną sytuacja z tą kartą, ja miałam sytuację odwrotną- miałam pieniądze , a nie mogłam kupić w lidlu mleka bo kasjerka powiedziała, że mi nie sprzeda bo nie ma jak wydać (swoją drogą co mnie to obchodzi, uważam że powinna spytać czy ma kto rozmienić) gdyby siostra nie zapłaciła to chyba bym chciała porozmawiać z kierownikiem.

Kylesa- współczuję chorób i bardzo się cieszę że wyniki namukowisccydozę negatywne,

Bab- gratuluję siadu- moja mówi ostatnio ciąglę- bee, bbba, i czasem nnniiieeeeee.

Beatka582- u nas Asia co noc- budzi się z płaczem o 2 i o 4, nie wiem czemu akurat zawsze w tych godzinach

JA dziś sobie pojechałam na zakupy, kupiłam sobie bluzkę (bo mąż się nie zna i nie wiedziałby jaką lubię) Asi dwie bluzki w ciuszku, na obiad zrobiłąm sobie moje ulubione risotto, a zaraz jadę na saunę z siostrą. wieczorem jeszcze peeling , później kąpanie dziecka i sobie obejrzę Przyjaciółki na zakończenie dnia :)

Ja na L nie mogę narzekać na prawdę, większość dnia uśmiecha się, je, śpi, kupcia i pierdzi buzią lub bije brawo i uwielbia bawić się na brzuchu:)

Mąż kupił mi jakiś czas temu zieloną książkę tzn z samymi zdrowymi zielonymi sałatkami, kaktajlami, przekąskami i obiadami i ostatnio tak się zajarałam tymi sałatkami, że robię prawie codziennie inną:) Dziś np była ze szpinakiem, truskawkami, grejpfrutem, jabłkiem, octem balsamicznym i miodem i oliwą, przecudowna wyszła! Jestem taka dumna z siebie, bo powoli staję się taką panią domu jaka zawsze chciałam być. A kiedyś sama bym siebie nie posądziła o takie ogarnianie sprzątania, dzieci, zabawy z Nimi, obiadów, palenie w kominku i takie tam.

Ostatnia edycja:
Pumelova, super! Noś noś, noszenie jest super. Ja to w zimie w ogóle z wózkiem nie chodzę na spacery, tylko w nosidle. [emoji173]

Kurcze, ale mam zakwasy... Wszystko mnie boli. Ale uwielbiam to, od razu czuję się chudsza :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol nie wiem jak bo nie mogę odliczyć [emoji58]

Judith ale kapa no :/ nie wiedzialam że tu też jest ograniczenie..
Nie widziałam żadnego norweskiego!

Maziajka kurcze szkoda [emoji14]

Kasia831 haha dobre. Zrób sobie selfie z owsikiem

Mmag moje dziecko budzi się o 6 codziennie bo mąż tak wstaje [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] a potem kima o 8-9 godzinę

Napolka wszystkiego dobrego [emoji173]
Ijee i znów przyjaciółki[emoji173]

Ewella, Ola W Wszystkiego dobrego dla waszych szkrabow[emoji173]

Linoone czujesz że żyjesz [emoji23][emoji23]
W zimę masz Bluzę dla dwojga czy na kurtkę zakładasz?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja bym bardzo chciała tyle zarabiać ze aż nie lapalabym się w odliczanie. A nie na rok 25000. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Raz dadzą 1000 zł becikowego i odliczysz sobie kilka 100 na dziecko to i tak pewnie nadal z tymi profitami Nie zarabiam chociaż połowy co twoja rodzina. Rozumiem że może ci szkoda ale uważam że są osoby którym bardziej są potrzebne te pieniądze i dlatego jest próg. Ja jestem studentką więc nadal nie mam "zawodu" ale wiem że pierwsze co się nasuwa na myśl to "trzeba było się uczyc"
Wiem to i właśnie jestem w trakcie.

Nie mówię tutaj o patologiach ale o normalnych ludziach co nie pracują w korporacjach tylko w handlu albo są w trakcie studiow.
Ja ci tam zazdroszczę takich zarobków :)
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Napolka wszystkiego naj dla małej!
Ewella tez!

Napolka dzięki, ze pytasz :)
Po szczepieniu ok. Tym razem nawet bez zaczerwienienia :)
Marudny straaaasnzie; ale przez zeby - czuc stwardnienie w dwóch miejscach i ślina jak z odkręconego kranu.... zreszta ma wizycie szczepienie babka mowila, ze dziąsła bardzo rozpulchnione

Pumelova dzięki!

Ale!!!!! Nie chce zapeszać ;) ale fizjo była zachwycona postępami Kuby. Powiedziała, ze siedzi tak wyprostowany, ze większość rodzicow moze nam zazdrościć. Kilk kosmetycznych rzeczy do pracy (pisałam o tym, ze w siądzie podogina jedna nóżkę , a nigdy drugiej), wiec jak to robic. O kwestii integracji sensorycznej nie wspomniała. I powiedziała, ze teraz nie widzi sensu dalszego umawiania. Żebyśmy przyszli jak Kuba zacznie chodzic, ale nie pierwsze kroki tylko jak juz zacznie sie przemieszczać troche sensowniej ;) po to, zeby sprawdzić czy robi to dobrze i ewentualnie skorygować zanim wdrukuje sobie złe nawyki. A poza tym mowila, ze zupełnie inne dziecko i ze widac efekty pracy :) i naprawde go wychwalała :)
Tak wiec jak mowie - nie chce zapeszać. Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko coraz lepiej ;) ale chyba pierwszy raz moge powiedziec tak w 100% szczerze i pewnie, ze... jestem szczesliwa :)
Pozno, bo pozno, ale poza moim doszukiwanie sie spora wina była ze strony lekarzy, którzy nastraszyli nie uspokajając, nie tłumacząc itp. Wiecie... jak usłyszałam w szpitalu po moich przeżyciach, ze „dziecko ma asymetrię ulozeniowa. Konieczny kontakt z neurologiem i rehabilitacja”, a NIKT nie powiedział, ze WARTO skonsultowac, ale ze na spokojnie, bo do 3 miesiaca to fizjologiczne, No tk wiecie... dla mnie to było jak wyrok niemalże. Sama jeszvze nie doszłam do siebie, a tu takie cos...
wiec potrzebowałam usłyszę „juz jest dobrze”, zeby uwierzyć i nareszcie moc sie W PEŁNI cieszyć macierzyństwem, a nie połowicznie.

Dzis bylismy tez w galerii handlowej po raz pierwzzy z Kuba (nie na długo, ale dluzej niz 1 sklep po odbiór rzeczy ;p) i było naprawde spoko :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry