reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola to super wieści, teraz będzie już tylko lepiej i weselej :biggrin2:
Linoone a może jakbyś taki gryzaczek wodny kupiła i do lodówki włożyła a później schłodzony przystawiac do dziąsełek???
Emol na pewno jest jakiś załącznik do PITu na którym rozlicza się dziecko.
O widzę że Maziajka już napisała. Muszę ją spróbować się rozliczyć.

reklama
Ola W- wreszcie się doczekałaś, że dobrze znosi szczepienia i że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku:), moja Asia też jak siedzi to podkula jedną nóżkę- też zawszę tę samą, no i jak stoi na stopach to jedną dziwnie na bok wygina i jak próbuję delikatnie ją wyprostować to całkowicie traci równowagę, jutro mamy wizytę u fizjo to zobaczymy co powie.

Dziś mąż obniżył łóżeczko na najniższy poziom bo jak stała przy szczebelkach to się wychylała za bardzo i strach był żeby nie wypadła. Ciężko będzie ją teraz odkładać ale bezpieczeństwo przede wszystkim.

Zrobiłam dziś obiadek Asi- zupkę jarzynową z mięsem- (marchew, dynia, ziemniak, odrobina kaszy jaglanej, kurczak i pół łyżeczki masła) wieczorem ją bardzo wysypało, krostki na rączkach, pleckach, pupie, troszkę na brzuszku no i buzia ogromnie czerwona:hmm::hmm::(, zastanawiam się co ją mogło uczulić czy bardziej kasza jaglana, czy masło- bo w sumie niedawno też dałam bułkę z masełkiem – a od pewnego czasu ma brodę w krostach i niekiedy też policzki- sama już nie wiem co to może być…. Muszę odstawić całkowicie masło, i będę obserwować.

Chybra- u nas niestety też podobne wydatki- tzn cała wypłata męża już poszła, resztki mojej zostały. Mąż sporo w naprawę samochodu musiał włożyć- bo oczywiście jak się psuje to właśnie wszystko naraz….:baffled:

Ja dałam w tym roku pity do biura rachunkowego jakoś nie mam głowy ostatnio do ważnych spraw.:oo2:

Ola W- wreszcie się doczekałaś, że dobrze znosi szczepienia i że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku:), moja Asia też jak siedzi to podkula jedną nóżkę- też zawszę tę samą, no i jak stoi na stopach to jedną dziwnie na bok wygina i jak próbuję delikatnie ją wyprostować to całkowicie traci równowagę, jutro mamy wizytę u fizjo to zobaczymy co powie.

Dziś mąż obniżył łóżeczko na najniższy poziom bo jak stała przy szczebelkach to się wychylała za bardzo i strach był żeby nie wypadła. Ciężko będzie ją teraz odkładać ale bezpieczeństwo przede wszystkim.

Zrobiłam dziś obiadek Asi- zupkę jarzynową z mięsem- (marchew, dynia, ziemniak, odrobina kaszy jaglanej, kurczak i pół łyżeczki masła) wieczorem ją bardzo wysypało, krostki na rączkach, pleckach, pupie, troszkę na brzuszku no i buzia ogromnie czerwona:hmm::hmm::(, zastanawiam się co ją mogło uczulić czy bardziej kasza jaglana, czy masło- bo w sumie niedawno też dałam bułkę z masełkiem – a od pewnego czasu ma brodę w krostach i niekiedy też policzki- sama już nie wiem co to może być…. Muszę odstawić całkowicie masło, i będę obserwować.

Chybra- u nas niestety też podobne wydatki- tzn cała wypłata męża już poszła, resztki mojej zostały. Mąż sporo w naprawę samochodu musiał włożyć- bo oczywiście jak się psuje to właśnie wszystko naraz….:baffled:

Ja dałam w tym roku pity do biura rachunkowego jakoś nie mam głowy ostatnio do ważnych spraw.:oo2:
A moze kurczak uczulil? Te sklepowe sa faszerowane antybiotykami

Napolka to daj znac co powie fizjo.

Moze faktycznie kurczak uczuliły.
Ja mu zrobiłam wczoraj pulpety. Chyba spoko.
Lewa jedynka i prawa dwójka ([emoji23][emoji23]) sa juz widoczne - białe krechy. Marudny.
Krzesełko z ikei spoko, ale Kuba jest zbyt ruchliwy... i przydałyby mu sie jednak pasy przy ramionach, bo sie schyla i tez przez zeby szoruje dziąsłami o boki krzesełka. Wiec karmienie tam jest ciężkie. Ale licze ze jak sie przebija to juz bedzie lepiej tam siedziec.

Dzis teściowie wpadają. Zobaczymy jak bedzie ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emol pięknie Ci chłopak rosnie :)
Neapolka ciężka sprawa z tymi zmianami na skórze. Ja daje Grzesiowi już prawie wszystko i mu ostatnio coś wyskoczyło na lokciach to nie mam pojęcia od czego. Obstawiam kakao bo mu do jogurtu dolozylam ciut.
Dziwna mieliśmy noc o 1 Grześ się że strasznym płaczem obudził. Nie mogłam go uspokoić. Ale potem do cycusiem o 7 ładnie spal.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W no super wiadomość :) w końcu nie będziesz się przejmować :)

Emol ładnie rośnie Artur :) jak się czujesz ?

Neapolka może być po maśle, u nas jest po jajku tzn po białku.

Misia może cos mu się przyśniło i dlatego tak płakał, Iga raz się tak obudziła to musialam męża obudzić żeby ją uspokoił ;)

Iga dzisiaj była pierwszy raz w spacerówce, wszędzie się rozgladala, podobało się :)
Jutro planujemy iść na basen a w tygodniu przejde się z nią do klubu malucha zobacze co tam się dzieje ;)
Rodzice mają remont łazienki, teściowa chora to popołudnie w domu.

Miłego weekendu :)

Heh Emol to widzę, że L taki sam klocek, tyle , że L mniej ruchawy.

No byliśmy dziś na 2 spacerach i u rodziców na obiedzie, teraz Męż zrobił chińszczyznę, dzieci się bawią , zaraz idę się myć, później jakieś piwko. A jutro rano spacer, a ok 13 jadę z kumpelą do knajpy pobojcyć. Jak wrócę jak będę w stanie to jeszcze jeden spacer zahaczymy:laugh2:

Boże Leon tak głośno krzyczy, że głowa pęka, bo robi to cały dzień, oczywiście cieszy się z tego jak głupi. W ogóle to u Niego odkryłam dopiero jakieś podgryzanie stóp czy brzuszka czy palców:-p Prześmieszne to jest, a K nie pozwalał się tak pościskać.
Pozdro!

reklama
Do góry