reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova przecieraki albo kartoflaki czyli ziemniaki starte na maszynce, doprawione maka, solą, jajkiem - tak jak placki ziemniaczane tylko nie smażysz a gotujesz. Na pewno znasz tylko może pod inną nazwą :biggrin2:

reklama
Pumelova przecieraki albo kartoflaki czyli ziemniaki starte na maszynce, doprawione maka, solą, jajkiem - tak jak placki ziemniaczane tylko nie smażysz a gotujesz. Na pewno znasz tylko może pod inną nazwą :biggrin2:
To brzmi jak kluski śląskie, inaczej tarte. Składniki te same, tylko nie robimy z tego placków tylko kluski takie okrągłe z dziurką w srodku:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, właśnie czytam was i jestem na 26 lutym [emoji23]
U nas masakra, Maja była mega chora - jakiś okropny wirus przy którym brzuch boli tydzień i nie ma typowej jelitowki czyli bez wymiotów i biegunek. No i Szymek się zaraził więc trzeci tydzień już chorób... i padam.
Szymek codziennie wrzeszczy jak na kolkę i ma kupy rzadkie. No masakra.
Dostałam wyniki badań mukowiscydozy i na szczęście są negatywne! Juhuuu

Linoone a nie doczytałam czemu Ty odzwyczajasz od nocnego karmienia?
Pytam bo wszędzie piszą o tym że to błogosławieństwo. Więc nie wiem co myśleć...

Kasia moja szwagierka używa viburcol w kroplach i uważa że działają. My mamy czopki bo niechcący takie kupiłam. Ale nie widzę różnicy specjalnie. Poza tym nie wiem ostatnio czy Szymek ma ząbkowanie czy ten wirus go męczy więc nie chce mu wciskać bez sensu...

Pumelova wszystkiego najlepszego dla Agatki [emoji7][emoji7] i zdrówka!
Przestań normalnie z tym dowartościowaniem [emoji41] Szymek też nie siedzi, nie raczkuje, nie pełza, nie turla, raz tylko obrócił się z brzucha na plecy. Ostatnio głównie leży . Tak że tak [emoji41]

Przyszła mamusia Szymek też ma tylko dolne jedynki. Dostaje mini piętkę do ciumkania i siedzę przy nim i pilnuje. Ale chyba tylko raz się zakrztusił. Chrupkiem nigdy.

Cena kochane. Miłego dnia!!

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wstawianie o 5 przez zęby. Brzuch mnie boli bo Artur chce na ręce W ciągu dnia. Ale najczęściej go biorę jak siedzę to mniej obciążenia czuję.
Wczoraj na październikowych mamach jedna usłyszała ze ciąża przestała się rozwijać, z szoku poprosiła aby dzisiaj też pojsc na usg. Lekarz niechętnie się zgodził. Dzisiaj ja 3 badali bo nie wierzyli ze serce jednak bije.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol wow! Ciekawe jak to dalej się potoczy, dziewczyna się strachu najadła, nie ma co.

A morfo L jeszcze nie robiliśmy więc niestety wyników nie rozszyfruję.

L jakoś w miarę śpi, czasem coś jęczy czy zjada rękę lub gada, ale tylko gdy zaczyna się drzeć to Mąż wstaje . O dolegliwościach w zw z zębami nawet nie myślę, bo już L ich nigdy nie będzie miał:-p A K dziś miał jakąś dziwną noc, wiercił się, machał rękami, kopał, gadał i ja nie mogłam spać przez to.

Mąż zrobił buritto na obiad, ja jakąś sałatkę z grejpfruta i szpinaku zrobię do boku, pogoda skiszona, ale może i tak ojciec weźmie K na spacer. No i może wieczorem wytoczę się do sklepu, bo doła łapię już w domu ...

Uffff wreszcie was nadrobiłam. My teraz zalatani. Remont robimy , musieliśmy wyprowadzić się z wynajmowanego mieszkania a przyszłe właśnie nie gotowe do zamieszkania wiec znajomi nas przygarneli (3 osoby plus 2 psiaki ).

Zosia od 3 dni sama siada. Robi to sporadycznie, głównie wieczorem ale jednak robi wiec posuwa się ruchowo do przodu. No i zaczęła mówić "da"

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra też chcę buritto :)

Kylesa współczuję :* życzę zdrówka dla całej rodzinki :)

Zuzia dzisiaj znowu była marudna w nocy. O 4 mleko i prawie zasnęła, a tu nagle straszny płacz. Usnęła przed 6 i dokładnie 6.20 to samo. W ciągu dnia jest wszystko ok. Wychodzą nam górne i dolne dwójki, ale nie sądzę, że tylko w nocy ją boli. Jak posmaruje dentinoxem, to za chwilę znowu płacze
Brzuszek ją nie boli, bo nie zwija się. Już sama nie wiem. Nie chce jej dawać jakiegoś syropu uspokajającego. Też tak miałyście ze swoimi?

Kylesa, nie wiem czy wstawanie 4-5 razy w nocy do dziecka jest błogosławieństwem... dla mnie to przekleństwo ;) wiadomo, maluszek to co innego, ale to już 8 miesięczny chłop. W dzień ma cyca na żądanie, w nocy tylko raz. Uważam, że jak ktoś chce wstawać w nocy to niech to robi, ja bardziej cenie sobie przespaną noc :)

Emol, mojemu wychodzi górna jedynka i też miał słaba noc.. budził się z płaczem, ale na szczęście spanie z nami w łóżku pomogło ;)

My wróciliśmy z fitnessu, mój syn pełzał po całej sali i lizał lustra..... [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa współczuję choroby, mam nadzieję że szybko wrócicie do zdrowia

Linoone też tak uważam co do nocnego karmienia u nas czasem jest jedno karmienie czasem dwa w nocy więc może z czasem już zrezygnuje i z tego

Emil co za historia mam nadzieję że wszystko skończy się szczęśliwie ja znam historię koleżanki mojej sąsiadki - dwa razy jechała już na zabieg bo ciąża za mała dziś chłopczyk ma prawie dwa lata

Pumelova ja to czasem przy serialu wieczorem usnę

reklama
Pumelova nie nie, kluski śląskie robi się z ziemniaków ugotowanych a te z surowych, starych na maszynce.

Kylesa dobrze ze wyniki w porządku, zdrówka dla dzieciaczkow i dla Ciebie dużo siły.

Emol nieźle z tą dziewczyną, już sobie wyobrażam co ona czuła.

Kurcze tak piszecie o tych ząbkach że aż się boję jak to u nas będzie ale póki co nic nie widać. Pocieszenie że nie tylko moja chce na rączki, no nic nie idzie z nią zrobić w domu.

Do góry