reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, mój też chodzi w koszulach do pracy, ale jestem świnia i mu nie prasuje. Prasuję tylko dziecku ;)
Dobrze, że z ciążą wszystko ok. Ja pamiętam że na początku jadłam non stop spaghetti bolognese. I przecier pomidorowy i koncentrat wyjadałam łyżeczką że słoika [emoji12]

Ewella, chodzimy na gordonki, na basen i na fitness mama+dziecko, na fitnesie jest dużo dzieci, więc to dla niego mega atrakcja :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leoś ma 7 m-cy i zero zębów, zero raczkowania czy podnoszenia dupki, nic, tylko jakiś tam podpór łapie. Już siły do tego nie mam. K jakoś szybko ogarniał takie tematy, a L na liście naszych bobasów zaraz będzie ostatni ehhh, załamka mnie bierze i z drugiej str cieszy mnie to, że On głównie leży i się śmieje:-p

Tyle chociaż, że z jedzeniem, piciem i spaniem nie ma problemu.

Spaliśmy dziś w sumie dobrze, ale jestem taka słaba i do niczego, że szok. Teraz chłopaki śpią to może i ja odpocznę.

Beatka moja też nie. Ale damy radę![emoji173]

Ja polubiłam prasowanie odkąd jest Agatka :D

Emol Ewella Pola :*

Linoone super że tyle zajęć [emoji173] zazdroszczę

Abed obecnie wciskam jej królika już 4 dni z ziemniaczkami. Teraz będzie indyk. :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova- najlepszego z okazji ukończonych 8 miesięcy. Z Asią już dobrze, byliśmy na kontroli- gardło czyste, wieczorem mamy podać ostatni raz antybiotyk, kaszel jeszcze trochę męczy i Katarek, ale mówiła że do końca tygodnia powinno wszystko minąć, możemy wychodzić na spacery jak temp będzie do -5 stopni, jak będzie zimniej to mamy siedzieć w domu, ja zazwyczaj wychodziłam do -7.

Ola W- moja też mi wszystkie książeczki wyrywa, ale niektóre już znam na pamięć więc daję jej się bawić książeczką a ja jej „czytam” z pamięci.

U mnie rano było -18 na dworze z samego ranka.

Przyszła_Mamusia- ja dziś dałam małej kawałek bułki- była bardzo zadowolona ale jak jej się uda wyssać większy kawałek to nie bardzo wie jak sobie z tym poradzić, musiałam jej wyciągnąć z buzi, powoli ją będę przyzwyczajać oczywiście cały czas będę obserwować.

Moja raczkuje ale nie siedzi z wyprostowanymi pleckami tylko podpiera się jedną rączką,nie ma żadnego ząbka, a 8 marca kończy 8 miesięcy.

Poranna_burza- fajnie z tymi gordonkami, u nas niestety nie ma żadnych zajęć dla takich maluchów.

Beatk582- ja też bym chciała żeby różnica między dziećmi wyniosła około 2 lata, ale muszę pracę znaleźć bo inaczej będzie ciężko, najprędzej w przyszłym roku rozpoczniemy starania jak wszystko dobrze pójdzie, jeśli by się udało tak jak sobie życzę to chciałabym zostać marcową mamą 2020 J ja na l4 poszłam w 7 tc. Bo inaczej pewnie bez pracy bym została- miałam beznadziejną szefową, która twierdziła, że nie opłaca jej się trzymać tylu pracowników…

Ja nie mam problemów z koszulami bo mój mąż w ogóle nie chodzi w koszulach, tylko okolicznościowo jak np. wesela, komunie, chrzciny…

Emol- to dobrze że nie odczuwasz żadnych mdłości ani pogorszenia nastroju, ja pamiętam że przez pierwsze 4 miesiące to na zmianę spałam i jadłam słodycze.

Ewella mój tak prasuje koszule ze jest bardziej pogieta. Ja mu prasuje :)

Linoone koncentrat również jem :)

tb73j48a2bxk0byd.png

h44eflw1ladqrmrl.png

Pumelova najlepszego dla księżniczki [emoji171]

Chybra ja to z czułością wspominam czasy jak leżał i się śmiał, teraz normalnie osiwieje, raczkuje i wstaje przy wszystkim, oszaleje, nawet przy france [emoji21][emoji21] wiec wszystko w swoim czasie

Emol suwaczek [emoji7]

Emol fajnie,że mąż zadowolony mój mąż 5lat bez koszul, uffff kocham go za to jeszcze bardziej, bo w domu też tylko ja żelazko mam opanowane

Idę dziś do chirurgia, sprawdzić te moje mięśnie brzucha [emoji21][emoji58]

OlaW ja też z chęcią bym poszła i na fitness i na zajęcia z Mikim, wiec może Warszawianki coś polecicie?

Napolka super, że z Asia oki

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że kończymy dawać ten antybiotyk, bo chyba od niego ma biegunkę i ciągle ulewa co już jej się w ogóle nie zdarzało. :( straszna maruda teraz, jakby nam się te spacery teraz przydały....

reklama
Heh ja w 1 trym uwielbiałam takie przeciery pomidorowo- paprykowe maminej roboty , wszystko z makaronem, oliwki, pomidory suszone ymmmm❤ 2 trym należały do lodów!

Ja teraz tak mam, że co miesiąc oczekuje @ jak nie wiem co, bez kitu przerażona jestem ewentualną perspektywą kolejnej ciąży, między K, a L się nie bałam, a teraz tragedia na prawdę! Jeszcze 2 tabsy mi zostały i znowu oczekiwanie:laugh2:

Ja muszę L jakieś mięcho wprowadzić hehe bez kitu, zapomniałam o tym:laugh2:

A no i my nie wychodzimy w taki mróz, wystarczyło, że wyszliśmy w nd do kumpeli i L mróz tak zjarał policzki i czoło, że szok!

Ostatnia edycja:
Do góry