reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Witamy :) to wesoła gromadka się szykuje, jak dajesz radę w ciąży z dwójką maluchów? masz już kolejną wizytę zaplanowaną?
No jest wesoło, nie powiem. Synek ma teraz bunt dwulatka, dlatego cierpliwość to jedyne, czego mi teraz trzeba. Ale jak widzimy, jak się dzieciaki razem bawią i jaki mają teraz kontakt, to nie żałujemy małej różnicy wieku, chociaż lekko z nimi nie było.
Wizyta umówiona na 16.12, do tego czasu muszę zrobić badania z krwi i nie mam pojęcia jak ja dotrę do laboratorium bez śniadania...

reklama
No jest wesoło, nie powiem. Synek ma teraz bunt dwulatka, dlatego cierpliwość to jedyne, czego mi teraz trzeba. Ale jak widzimy, jak się dzieciaki razem bawią i jaki mają teraz kontakt, to nie żałujemy małej różnicy wieku, chociaż lekko z nimi nie było.
Wizyta umówiona na 16.12, do tego czasu muszę zrobić badania z krwi i nie mam pojęcia jak ja dotrę do laboratorium bez śniadania...
Ja dopiero pierwsze dziecko mam nadzieję w lipcu urodzić, ale też na ten moment chciałabym żeby potem kolejne było dość szybko żeby właśnie ta różnica wieku nie była za duża :)
Ja mam na jutro umówione pobranie krwi w luxmedzie i właśnie też się zastanawiam jak ja mam tam dotrzeć na czczo 🙈

Ja tak samo 5+5, mdłości niestety są prawie cały dzień, ciągle jestem głodna i już szczerze nie wiem co jeść, żeby chociaż na chwilę mnie to zapchało..
Podobno moja mama mną nie miała mdłości, może to i mnie ominie 😅 A tak serio to współczuję bardzo tych mdłości całodniowych, chociaż prawda jest taka że mnie też mogą zaraz zaatakować. 🫣 U Ciebie Beta chyba rosła szybciej więc może to dopiero przede mną. Lepiej się nie porównywać, jeśli chodzi o objawy bo tylko człowiek zaczyna myśleć że z nim coś nie tak 🫣

Pocieszasz ❤️ właśnie na takie relacje między dziećmi liczę. U mnie będzie jakieś 19,5 miesiąca różnicy

@Sosna108 my tu wcale nie czekamy… 🙈
Sorki dziewczyny ! Ale po ginekologu miałam internistę, później ponad godzine w korkach, szybko odebrać dziecko od dziadków i dopiero usiadłam.
Wszystko ok z dzidzią :) nie mam konkretnych pomiarów bo ta moja babeczka ma kiepski sprzęt i robi tylko szybki podgląd, ale wsyztsko wygląda ok :)
A internista to porażka, nawet mnie nie osłuchała, nie powiedziała nic o lekach jakie mogę brać, powtórzyła tylko te które już biorę. I powiedziała że mogę sobie szukać na elactacia 🙉

Też zawsze chciałam dziecko rok dwa różnicy ale teraz nie wiem jak z takimi mdłościami na początku ciąży zajmować się dzieckiem jak ja nie mam siły zająć się soba🤣

reklama
Pocieszasz ❤️ właśnie na takie relacje między dziećmi liczę. U mnie będzie jakieś 19,5 miesiąca różnicy
U mnie wychodzi 17,5 miesiąca różnicy, dla siebie oni są jakby byli zawsze razem bo córka nawet nie pamięta, że kiedyś młodszego jeszcze nie było. Super jest ten kontakt, chociaż włożyliśmy sporo wysiłku żeby uczyć dzieci szacunku do siebie bo takie maluchy nie pomyślą co czuje to drugie. Dużo pewnie zależy od charakterów, bo te moje to oboje uparte i wybuchowe. Ale widać, że wysiłek nie idzie na marne. Starsza wymyśla tematy zabaw i potrafią tak kilka godzin bawić się razem, a my jesteśmy z pokoju wypraszania bo tylko byśmy przeszkadzali 😜
Też zawsze chciałam dziecko rok dwa różnicy ale teraz nie wiem jak z takimi mdłościami na początku ciąży zajmować się dzieckiem jak ja nie mam siły zająć się soba🤣
Też tak myślałam w pierwszej ciąży a potem jakoś daliśmy radę, chociaż w ciąży z synem miałam okropne mdłości i takie osłabienie, że mnie na miesiąc wycięło. Mój mąż pracował zdalnie, więc miałam to poczucie, że jakby co to jest blisko i wesprze jakby działo się coś niespodziewanego. W końcu minęło, przyszły następne etapy i tak do przodu.

Do góry