reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jenny ja też uważam że pierwsze o czym powinni pomyśleć to wymaz.A może myślą tylko że kuszą ich benefity za przepisanie 30 tAkich samych antybiotyków w ciągu dnia:) kiedyś cały rok borykalam się z anginą, co 2 tyg antybiotyk.Po roku dano mi skierowanie na wymaz i okazało się że gronkowiec.Po doustnej szczepionce się uspokoił i nie atakuje od 8 lat.

Mamusia muminka ja też się bałam że się będzie krztusiła bo ona z 15 razy dziennie ot tak się krztusi ale ciumkała sobie i się to rozpuszczało.A teraz jak ma ząbki to tak fajnie słychać chrup chrup hehe i nie krztusi się. Syn mojej szwagier dopiero w 10 m zakumał o co chodzi z tym jedzeniem, wcześniej było to samo co u Ciebie.Ja bym się nie przejmowala tym co mówi lekarz.Ważne że przybiera i rośnie.Ehh te ich statystyki....:/

Beatka czego uczysz?

Poranna burza co to gordonki?

Z tą ciążą to mnie kusi ale nie...zdrowy rozsądek zwycięża;) Zresztą ważne jest dla mnie żeby skupić się tylko na Emilce póki co.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Beatka miałam podobny plan po powrocie sie staramy, ale zobaczymy jak to będzie bo trudno mi teraz ogarnąć przyszłość. Najpierw musimy kupić większe mieszkanie [emoji12]
A trzeba wziąć pod uwagę, że te opinie pisali ludzie z całej polski, próbka jakby nie było ogromna.
Ja byłam na zwolnieniu od marca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia_831 - to sa zajecia umuzykalniajace dla dzieci. U mnie sa od 0 do 36 miesiecy.

Przyszla_mamusia - Polecam ksiazke "Moje dziecko nie chce jesc". Jest to fajna lektura dla mam kp. Sporo jest informacji o siatkach, przyroscie wagi i ogolnie o rodzicach martwiacych sie, ze dzieci nie jedza.

Kasia uczę matematyki i chemii :)
Judith, rozumiem że mieszkanie ogranicza. Doskonale rozumiem, my kątem u teściów. Mamy malutki pokoik. Ale w wakacje się przeprowadzamy do naszego domu. Szkoda nam było kasy na wynajmowanie czegoś, odkładaliśmy, kredyt no i dom się buduje. Dlatego drugie dziecko jak się przeprowadzimy :)
Też muszę zacząć dawać małej takie kawałeczki. Tylko ja jakoś się boję że ugryzie kawał i się zakrztusi.
A np. paprykę, ogórka już dajecie tak w rączkę? A marchewkę surową?

Jak mój gin się zgodzi to zachodzimy- nie wiem co on na moja diete przy kp. [emoji16]
Koleżanka z pracy urodziła 28.12 rok temu i jest w 9 tyg ciąży więc nie wraca po zaległych urlopach :D

Poranna burza na gordonki? Co to? Oo brzmi ciekawie.

Judith mnie nie przeraża, żartuje sobie z tą ciąża- tzn w ciążę chce zajść ale i tak bym chciała żeby chodziła do żłobka żeby się rozwijała wśród dzieci:)

Beatka też bym chciała 2 lata[emoji173] ja byłam na L4 od 9 tyg bo wylądowałam w szpitalu z krwotokiem. To mnie przeraża w drugiej ciąży ze mogę wylądować w szpitalu. Bo byłam 3 razy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja też się boję bo to niestety nie była moja pierwsza ciąża. Poza tym mam macicę dwurożną i lekarz twierdzi że nie ma co zwlekać. Trzeba próbować i się nie poddawać :)

Abed. Dziękuję, dobrze się czuję, nie mam mdlosci, tylko trochę spać się chce. :) i jak zawsze kanapki z pasztetem jem głównie :) mąż z pracy zadowolony. Na razie jeździ zbstawa ale fajny koleś mu się trafił (który czeka na 1 dziecko które urodzi się w lipcu) i tylko 3 lata starszy od niego a nie stary dziad.do czwartku z nim jeździ a potem już sam będzie. Ale jak nigdy chodzi w koszulkach do pracy wiec nie przyzwyczajona jestem ale mu pasuje taki wyglad (tylko to prasowanie :))
Mąż dzisiaj pracuje 14-01, ale teściowa ma przywieźć mi świeżą bio cielecinke dla Artura więc może sama z nim będę z 3h.

Pumelova ja się wkrecilam dopiero w maju więc to już w ogóle późno :) wszystkiego najlepszego na 8 miesięcy :)

Przyszła mama Artur dostał chrupki i chlebek jak jeszcze zębów nie miał, po prostu sobie ciumkal.

Co do żłobków czy jakiekolwiek opinie w internecie. Mało osób pisze opinie pozytywne częściej jak coś wkurzy to się obsmarowywuje w internecie. I jest to często wyolbrzymione.

tb73j48a2bxk0byd.png

h44eflw1ladqrmrl.png

Pumelova jeszcze raz Wszystkiego dobrego dla Agatki :* dużo zdrowia :)

Linoone właśnie miałam pytać na jakie zajęcia chodzicie, muszę zobaczyć czy u nas cos w mieście jest dla takich maluchow ;)

Emol ja czytalam dużo Pozytywnych opinii Też na temat żłobków nie tylko negatywne :)
Super, ze mąż zadowolony z pracy sam prasuje koszule? bo ja nie lubię i mój zawsze sam prasuje :p

chrupki dawalam juz Idze jak nie miała zębów i razila sobie one szybko się rozpuszczają wiec nie ma co się obawiać :)

reklama
Hej hej Dziewczyny!:)

Pumelova najlepszosci dla Agatki z okazji 8 miesiecy!:) jak ten czas leci..a plan z drugim bobo jak dla mnie genialny!:)

Ewella ja nie chodze z Oliwcia jeszcze na zadne zajecia, ale ona ma starsza siostre i to sa dla niej najlelsze zajecia;) fajne dla dzieciaczkow w tym wieku sa zajecia muzyczne i basen, na wiosne pewnie zaczniemy i jedno i drugie:)A Iga juz chyba chodzi z Wami na basen z tego co pamietam?

Emol tez nie lubie prasowac koszule ale robie to dla meza;)

Buleczka moja Oliwcia juz raz sie udlawila, stanelo jej w gardle, przez kolano i poklepalam i na szczescie wylecialo.
Najlepiej wg mnie dac bulke w calosci i obserwowac oczywiscie. U mnie jadla bez zabkow, to jest takie ciumkanie.

Do góry