reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, mój też chodzi w koszulach do pracy, ale jestem świnia i mu nie prasuje. Prasuję tylko dziecku ;)
Dobrze, że z ciążą wszystko ok. Ja pamiętam że na początku jadłam non stop spaghetti bolognese. I przecier pomidorowy i koncentrat wyjadałam łyżeczką że słoika [emoji12]

Ewella, chodzimy na gordonki, na basen i na fitness mama+dziecko, na fitnesie jest dużo dzieci, więc to dla niego mega atrakcja :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leoś ma 7 m-cy i zero zębów, zero raczkowania czy podnoszenia dupki, nic, tylko jakiś tam podpór łapie. Już siły do tego nie mam. K jakoś szybko ogarniał takie tematy, a L na liście naszych bobasów zaraz będzie ostatni ehhh, załamka mnie bierze i z drugiej str cieszy mnie to, że On głównie leży i się śmieje:-p

Tyle chociaż, że z jedzeniem, piciem i spaniem nie ma problemu.

Spaliśmy dziś w sumie dobrze, ale jestem taka słaba i do niczego, że szok. Teraz chłopaki śpią to może i ja odpocznę.

Beatka moja też nie. Ale damy radę![emoji173]

Ja polubiłam prasowanie odkąd jest Agatka :D

Emol Ewella Pola :*

Linoone super że tyle zajęć [emoji173] zazdroszczę

Abed obecnie wciskam jej królika już 4 dni z ziemniaczkami. Teraz będzie indyk. :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova- najlepszego z okazji ukończonych 8 miesięcy. Z Asią już dobrze, byliśmy na kontroli- gardło czyste, wieczorem mamy podać ostatni raz antybiotyk, kaszel jeszcze trochę męczy i Katarek, ale mówiła że do końca tygodnia powinno wszystko minąć, możemy wychodzić na spacery jak temp będzie do -5 stopni, jak będzie zimniej to mamy siedzieć w domu, ja zazwyczaj wychodziłam do -7.

Ola W- moja też mi wszystkie książeczki wyrywa, ale niektóre już znam na pamięć więc daję jej się bawić książeczką a ja jej „czytam” z pamięci.

U mnie rano było -18 na dworze z samego ranka.

Przyszła_Mamusia- ja dziś dałam małej kawałek bułki- była bardzo zadowolona ale jak jej się uda wyssać większy kawałek to nie bardzo wie jak sobie z tym poradzić, musiałam jej wyciągnąć z buzi, powoli ją będę przyzwyczajać oczywiście cały czas będę obserwować.

Moja raczkuje ale nie siedzi z wyprostowanymi pleckami tylko podpiera się jedną rączką,nie ma żadnego ząbka, a 8 marca kończy 8 miesięcy.

Poranna_burza- fajnie z tymi gordonkami, u nas niestety nie ma żadnych zajęć dla takich maluchów.

Beatk582- ja też bym chciała żeby różnica między dziećmi wyniosła około 2 lata, ale muszę pracę znaleźć bo inaczej będzie ciężko, najprędzej w przyszłym roku rozpoczniemy starania jak wszystko dobrze pójdzie, jeśli by się udało tak jak sobie życzę to chciałabym zostać marcową mamą 2020 J ja na l4 poszłam w 7 tc. Bo inaczej pewnie bez pracy bym została- miałam beznadziejną szefową, która twierdziła, że nie opłaca jej się trzymać tylu pracowników…

Ja nie mam problemów z koszulami bo mój mąż w ogóle nie chodzi w koszulach, tylko okolicznościowo jak np. wesela, komunie, chrzciny…

Emol- to dobrze że nie odczuwasz żadnych mdłości ani pogorszenia nastroju, ja pamiętam że przez pierwsze 4 miesiące to na zmianę spałam i jadłam słodycze.

Ewella mój tak prasuje koszule ze jest bardziej pogieta. Ja mu prasuje :)

Linoone koncentrat również jem :)

tb73j48a2bxk0byd.png

h44eflw1ladqrmrl.png

Pumelova najlepszego dla księżniczki [emoji171]

Chybra ja to z czułością wspominam czasy jak leżał i się śmiał, teraz normalnie osiwieje, raczkuje i wstaje przy wszystkim, oszaleje, nawet przy france [emoji21][emoji21] wiec wszystko w swoim czasie

Emol suwaczek [emoji7]

Emol fajnie,że mąż zadowolony mój mąż 5lat bez koszul, uffff kocham go za to jeszcze bardziej, bo w domu też tylko ja żelazko mam opanowane

Idę dziś do chirurgia, sprawdzić te moje mięśnie brzucha [emoji21][emoji58]

OlaW ja też z chęcią bym poszła i na fitness i na zajęcia z Mikim, wiec może Warszawianki coś polecicie?

Napolka super, że z Asia oki

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że kończymy dawać ten antybiotyk, bo chyba od niego ma biegunkę i ciągle ulewa co już jej się w ogóle nie zdarzało. :( straszna maruda teraz, jakby nam się te spacery teraz przydały....

reklama
Heh ja w 1 trym uwielbiałam takie przeciery pomidorowo- paprykowe maminej roboty , wszystko z makaronem, oliwki, pomidory suszone ymmmm❤ 2 trym należały do lodów!

Ja teraz tak mam, że co miesiąc oczekuje @ jak nie wiem co, bez kitu przerażona jestem ewentualną perspektywą kolejnej ciąży, między K, a L się nie bałam, a teraz tragedia na prawdę! Jeszcze 2 tabsy mi zostały i znowu oczekiwanie:laugh2:

Ja muszę L jakieś mięcho wprowadzić hehe bez kitu, zapomniałam o tym:laugh2:

A no i my nie wychodzimy w taki mróz, wystarczyło, że wyszliśmy w nd do kumpeli i L mróz tak zjarał policzki i czoło, że szok!

Ostatnia edycja:
Do góry