reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Każda ciąża jest inna, przy pierwszej miałam straszne mdłości i jedyne co jadłam to ryż z truskawkami, ogórki i arbuz😆
A teraz żadnych mdłości ale za to zmęczenie mam straszne, chociaż wyszła mi wysoka glukoza na czczo 113mg więc to może być powód tego zmęczenia
Poprzednio też miałaś cukrzycę ciążową? To teraz od razu już będziesz robić krzywą pewnie? Ja właśnie zazwyczaj miałam cukier ok 90-95, więc też się nastawiam że wyjdzie cukrzyca 🫣

Poprzednio też miałaś cukrzycę ciążową? To teraz od razu już będziesz robić krzywą pewnie? Ja właśnie zazwyczaj miałam cukier ok 90-95, więc też się nastawiam że wyjdzie cukrzyca 🫣
mi na ostatnich wynikach wywaliło 102 na czczo 🫣 ale to na bank z głodu, bo byłam taka głodna i jeszcze była taka kolejka, że czekałam ponad godzinę 🙈

Ja będę jakoś na dniach robić krzywą, bo moja lekarka się upiera że powinnam mimo że miałam cukier na czczo 78 🙈 a jedyne wskazanie to to że syn urodził się 4,2kg. No ale już zrobię te krzywa dla spokoju ale nie wiem jak to zniosę bo ja po słodkim to odrazu 🤢

Ja będę jakoś na dniach robić krzywą, bo moja lekarka się upiera że powinnam mimo że miałam cukier na czczo 78 🙈 a jedyne wskazanie to to że syn urodził się 4,2kg. No ale już zrobię te krzywa dla spokoju ale nie wiem jak to zniosę bo ja po słodkim to odrazu 🤢
Ja tam lubię sobie wypić tą glukozę xd biorę zawsze cytrynową. Wiem że są inne smaki ale tam coś jest nie tak w składzie i może zakłamać wynik. Panie w laboratorium robią z taką zimną wodą. Dla mnie taka glukoza byłaby idealnym popiciem wódeczki 🤣 mimo że nienawidzę pić wódki i nie piję, ale jakoś tak mi się kojarzy. Zebyscie mnie za jakąś patuske nie wzięły XD
Ja idę we wtorek zrobić krzywą. Jedyne co mnie martwi to fakt że muszę się prosić ludzi w kolejce żeby mnie wpuścili bo u nas nie ma numerków a druga sprawa to że laboratorium jest w szpitalu na korytarzu w piwnicy i nie ma tam toalety- w razie czego nie wiem gdzie pobiegnę gdyby mnie zemdliło. A druga sprawa- jak ktoś się słabo czuję to kozetka jest tam gdzie pobierają- jak byłam na krzywej poprzednio to dziewczyna się poczuła słabo i leżała na kozetce a ludzie normalnie obok wchodzili i mieli pobieraną krew 🤣

Dziewczyny, znacie jakiś magiczny sposób na wzdęcia i ból jelit? Do wizyty sporo czasu a ja już rady nie daje, zwłaszcza w pracy, dodam że mam zespół jelita drazliwego a ta ciąża to jeden wielki stres ze względu na 2 poprzednie straty

Cześć dziewczyny....
Bylam dzis na 1 wizycie u ginekologa. Badania krwi ok...
Zaczęła mnie badać. Zrobila usg dopochwowe.
*widoczne echo pecherzyka żóltkowego. Echa zarodka nie uwidoczniono*
Kazala mi przyjechac za 2 tyg bo nie widac zarodka.......
Podlamalam sie.
Czy moze być za szybko?
Ostatnią miesiączkę mialam 17.10.wspolzycie od 28.10-3.11 codziennie. Test pozytywny byl 14.11. Beta aktualnie 6300.

reklama
Cześć dziewczyny....
Bylam dzis na 1 wizycie u ginekologa. Badania krwi ok...
Zaczęła mnie badać. Zrobila usg dopochwowe.
*widoczne echo pecherzyka żóltkowego. Echa zarodka nie uwidoczniono*
Kazala mi przyjechac za 2 tyg bo nie widac zarodka.......
Podlamalam sie.
Czy moze być za szybko?
Ostatnią miesiączkę mialam 17.10.wspolzycie od 28.10-3.11 codziennie. Test pozytywny byl 14.11. Beta aktualnie 6300.
Mogło być za wcześnie. Jak jest widoczny pęcherzyk żółtkowy to zarodek może się pojawić choćby i jutro. Zawsze możesz za parę dni wrócić, albo iść do innego lekarza jeśli nie dasz rady poczekać 2 tyg :)

Do góry