reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej,

No właśnie Aniek coś pediatra zleciła jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko dobrze z małą??? Napięcie,refluks czy podstawową morfologia chociaż?

Aha smakowicie wyglądają te bułeczki gdyby nie ten cynamon burczy mi w brzucu

Dziewczyny od wczoraj nie karmię:( piersi bolą okrutnie :((( myślicie że odciągnąć trochę??? Którąś kończyła kp jak jeszcze miała pokarm?

Emol gratuluję podwójnie
A cieszysz się??? Jak mąż zareagował?

reklama
Hej,

No właśnie Aniek coś pediatra zleciła jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko dobrze z małą??? Napięcie,refluks czy podstawową morfologia chociaż?

Aha smakowicie wyglądają te bułeczki gdyby nie ten cynamon burczy mi w brzucu

Dziewczyny od wczoraj nie karmię:( piersi bolą okrutnie :((( myślicie że odciągnąć trochę??? Którąś kończyła kp jak jeszcze miała pokarm?

Emol gratuluję podwójnie
A cieszysz się??? Jak mąż zareagował?
Odciagaj do uczucia ulgi tylko i rób chłodne okłady. W końcu stopniowo zaniknie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie [emoji3]

Zbieram się i zbieram do pisania, ale zawsze mam problem z wbiciem się po długiej przerwie, i to jeszcze nie znając historii watkowych pomiędzy ostatnim postem (zatrzymalam się na 15.01 [emoji15]). Także proszę i wyrozumiałość [emoji8]

Ale, ale.... Ciężko przeoczyć informacji o dwóch kreskach Emol!!!! [emoji3].
No Cie proszę [emoji3][emoji3][emoji3]. Gratulacje! Emol - mi tak się pokazywały testy na przełomie 5 tc [emoji6]

Aniek - biedna Ty . My też nocne Marki (Kalina najczęściej zasypia dopiero przed północą, a i to co 2-3h się przebudza, więc czasami wyjdą jej 2 a czasami 3 pobudki, tyle, że ona przy cycu w 5-10 minut usypia), ale w porównaniu z Wami, to chyba jeszcze nie jest źle, bo idzie się wyspać. Życzę Wam, aby znalazło się jakieś cudowne rozwiązanie, ja po 1 takiej nocce jestem wypompowana, a noc w noc od listopada... Nie wyobrażam tego sobie

Wyświetlają mi się tu ślimaki - zapewne wypiek Ahy, o którym Aniek wspomniała [emoji6]. To ja też poproszę o przepis, ale na wątek przepisowy, co by nie umklo [emoji6].
A widzę! Wystarczyło cofnąć się o stronę [emoji23]. Aha - czyżby MW?

Rzuciło mi się też w oczy hasło tatuaż u chybry - zaraz lecę go wyszukać [emoji3]. Powoli zaczynam myśleć o kalinkowym wzorze i rozbudowy istniejącego [emoji4]

U nas pojawiło się podejrzenie o skaze (do tej pory obstawiano AZS /LZS), od tygodnia nie jem niczego z krowim białkiem. Jutro jadę z dziewczynami do jakiejś super lekarki, bo jak widać dermatolodzy u Nas nie radzą sobie za dobrze [emoji19].

31.01 przebił się Kalince trzeci ząbek, i lada chwila będzie 4.

Madzik - dokładnie, tak jak Pumelova pisze. Ja tak "ucinalam" KP przy starszej. Trochę to trwało [emoji6]. Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!:)

Emol jejciu gratulacje!!!:):)
Zobaczysz ze wszystko sie pouklada, to jest najwspanialszy prezent jaki mogliscie dacl Arturkowi - rodzenstwo:)

Chybra piekny tatuaz!:)

Aha koniecznie wrzuc przepis na przepisowy!:)

Aniek bardzo wspolczuje Ci ciezkich nocek z malutka, moze jest wrazliwa i takbodreagowuje placzem w nocy wydarzenia z dnia?

Aga powodzenia jutro ubsuper lekarki! U nas tez podejrzenie skazy bialkowej w zwiazku z ulewaniem, przechodzilam powoli na bebilon pepti, dzis rano pierwszy raz dalam juz 100% bebilon pepti, a wlasnie mi ulala znowu, wiec to chyba nie to?

Dziewczyny, czy ktoras z Was podaje bebilon pepti ze wzgledu na ulewania? Czy to przy skazie bialkowej powinno zadzialac od razu, czyli brak podawania bialka to z automatu zero ulewan?
U nas chyba jednak jest refluks...

Aniek refluks chyba tak nie dziala ze dzieci sie budza w nocy, bo moja cora chyba to ma a spi jak zabita.

Pola - widzę, że i Wy testujecie diagnozy . Biedna Oliwia z tym ulewaniem .
Tez zglupialam z tą skaza. U Ciebie było powolne wdrażanie innego mm, a u mnie po odstawieniu produktów z białkiem krowim, skóra Małej jest jeszcze bardziej zaogniona i szorstka (na szyjce zrobiła się krostkowa obręcz, której wcześniej nie było, rączki i nóżki też bardziej czerwone ). Także liczyłam na to, że powinno być z każdym dniem lepiej a nie gorzej

Madzik powiem tak. Artur też był nie planowany. Szliśmy z twierdzeniem będzie to będzie. Z kazdymi konsekwencjami. Wiedziałam nawet kiedy zaszlam. A tutaj nic nie zaplanowane, ja szkoła, 2 dzieci, miałam pójść do pracy aby móc wziąć kredyt bo nadal wynajmujemy. A tak to wszystko poszlo sie ebac. No ale jeśli Moja mama z ojczymem sie nie wyprowadza tak gdzie on ma inwestycje na 2,5 roku to będziemy w d*pie. Bo tu gdzie jesteśmy na pewno nie chce mieszkać kolejny rok. Mąż to czy jestem czy nie to jest zadowolony. Ale ja jakoś nie umiem się z tegocieszyc. A przynajmniej nie tak jak z wieści o arturze.
Pewnie to nadal szok. Ale wiecie chciałam drugie dziecko mieć tak wyczekiwanie, a tu znowu sredniozaplanowane.

Aga km, Pola, Nie wiem jak przy mm ale przy kp na ustapienie objawów czeka się do 6-8 tygodni. My nie mamy żadnych skórnych więc mam nadzieję że to nie bmk tylko jajo. Ale okaże się za jakieś 2 tyg po prowokacji. Aga a wyeliminowałas wszystkie bialka? Masło ser mleko itd? Czasem jest w wedlinach, pieczywie, często w lekach.
Wydaje mi się że przy mm też tak od razu nie zadziała chociażby na ulewanie, bo alergen nadal jest w organizmie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol gratuluje zdanych egzaminów no i dwóch kresek ! :)

Aniek jejku wspolczuje tych nocy, idź do dobrego pediatry, czytalam że takie duże problemy ze snem mogą być przyczyną jakiejś choroby, kurcze gdzie ja to czytalam...

Aga powodzenia u lekarza :)

reklama
Pumelova - strasznie pilnuje się. Pieczywo mam z 1 źródła, więc o ile nie kłamią, to jest o.k. Za ser już teraz bym się dała pociachac. Wędline póki co kupowałam, analizując skład, ale jestem w stanie zrezygnować z niej całkowicie, bo ja nie jestem typem miesozercy.
Pozostaje mi jeszcze jajo... I jego totalna eliminacja :-(.

Czekam na tą jutrzejszą wizytę, bo nie mam pojęcia czym smarować mała. Poprzednie leki nie pomagają.

Wiem właśnie o tych 6-8 tyg i spokojnie je wytrzymam, nawet i dłużej jeżeli będzie taka potrzeba. Tylko liczyłam na to, że u Kaliny będzie jakaś poprawa, a nie takie pogorszenie :-(

Szacun ogromny dla Ciebie - Ty praktycznie od początku na pełnej restrykcji.

Do góry