reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia dawałam jej owsiankę z Bobovity lub gotowałam grysik.

U nas też super sprawdza się akuku z pieluszką. Babcia próbowała ją nauczyć też kosi kosi łapki, sama nie robi, ale trzyma czyjeś ręce przy tym i się jej podoba.

Ola W. moja trzyma butelkę, ale tylko wtedy kiedy ją do tego zmuszę. Potrafi to robić, ale wygodniej jej jak ja ją karmię, bo stopami może się wtedy pobawić. Kupiłam wczoraj kubek niekapek, więc zobaczymy jak z nim będzie.

Wczoraj w smyku bym popłynęła, dobrze, że jeszcze mam hamulce ;p W sumie praktycznie to co było na wyprzedaży na 80 to jej kupiłam. Sobie tylko krem do twarzy i rąk w Rossmanie.

reklama
Madzik u mnie to samo. Nie ma zmiłuj, nie powstrzymam go od stania. Musiałabym go przywiązać [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Poranna burza wydaje mi się, że jeszcze mamy czas na raczkowanie, wiec póki co nie specjalnie się tym martwię. Córka kuzynki ma już 7,5 miesiąca i nie pełza i nie raczkuje. A moja urodziła się 30 lipca, także ma jeszcze czas. Aczkolwiek już nie mogę się doczekać jak zacznie się przemieszczać. Wiem, że wtedy będę musiała mieć oczy dookoła głowy, ale to już kolejny etap :)

Ola moja trzymała butelkę ale ostatnimi czasy jej się odwidziało.Czytam jej leżąc na boku i ona się śmieje jak ruszam buzia.Ale przed chwilą czytałam jej przy stole mając ją na kolanach i chyba jest mi wygodniej:)
Emol no dziecku w tym wieku nie wytłumaczysz[emoji3]Ja też próbuje tłumaczyć różne rzeczy np że pora się zdrzemnąć bo nie wytrzymasz do 21 a i tak mi cyrki odprawia.
Moja podnosi pupę i odpycha się nogami i tym sposobem też się dostanie do każdej zabawki,śmiesznie to wygląda bo ona robi to w zawrotnym tempie, jest mega żwawa.
Agniesia a jakbyś sprobowala samą kaszkę owsiana bez innych zbóż?bo podejrzewam, że tam w bobovicie były też inne zboża... A co do grysiku to tą kaszę manną kupowałaś taką dla dorosłych? Pytam bo w tych kaszach dla dorosłych występują alergeny takie jak np sezam czy orzechy...
Emilka nastawia rączkę żeby jej piątkę przybijać:)
Dziś po raz pierwszy spałyśmy całą noc razem bo za nic wieczorem nie chciała usnąć w łóżeczku a ja byłam zbyt padnięta żeby nad nią stać.Oczywiście jak ją położyłam obok to odpłynęła w 5s...
Aha, Agniesia bo czytałam, że owies ma najmniej glutenu i żeby zaczynać od niego jakby co.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

U nas w nocy częste pobudki i przerwa w spaniu między 4 a 6... w nocy dziś chyba był jakiś dziwny bloody moon może to ma jakiś związek

My też mamy kule hule, ale jak zaczyna za daleko uciekać to młoda wybiera sobie nową zabawkę.

U nas kupy takie papkowate, sporadycznie trafi sie plastelinka.

Wit d też mamy 400, ale mój pediatra jest do dupy, przepisuje małą do innej przychodni w przyszłym tygodniu.

Ja dziś idę na trampoliny zobaczymy czy mi podpasują, muszę się gdzieś ruszyć bo sama w domu jakoś nie mogę sie zmobilizować....

My jeszcze nie wprowadziliśmy ani glutenu, ani nabiału ani mięsa i ryby.... cały czas testujemy nowe owoce i warzywka.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mały tez nie trzyma butelki, nie raczkuje (chociaż już od miesiąca potrafi się ustawić na czworakach ) za to tak kombinuje jak to z tymi nogami i rękami zrobić że od 2 dni ustawia się jak w pozycji do pompek :D wnioskuję że siły ma tylko jeszcze nie umie skumac co i jak ;) z pozycji pół lezacej siada i siedzi bez problemu, ale jest duży bardzo i z poczatku lipca wiec to pewnie dlatego.
Wybieramy się dzisiaj obejrzeć córeczkę od mojego brata, ubustwiam takie maluszki, aż szkoda że dzieciaki tak szybko rosną ;)
Miłego dnia :)

Chybra miałam tak samo. Może nie zapalenie. Ale widzę okres. No to tabsy a następnego dnia ze mnie kilka kropel zeszli i nic. Więc przestałam je brać. Są jakieś nie normalne. Powinnam mieć normalnie okres przy pierwszej paczce.

U nas na wyjeździe były problemy ze spaniem ale chyba docenił swoje łóżeczko i przesypia noce. A dzisiaj to wstał o 7, zjadł i poszedł dalej spać do 8.30 więc wszyscy wyspami (mąż miał na 13)
Obiady nam zrobiłam, jestem u mojej mamy, potem będę się uczyć, potem farbuje mojej mamie włosy i powrót do domu. Coś mnie gardło pobolewa. Miłego dnia dziewczyny.

Ps. Artur podpelz do szafy z lustrem i sie uśmiecha.
1517488866-9722a8574e82993a-aaaaaa.jpeg

Ja co do spania mojej małej to nie mogę złego słowa powiedzieć. Już od dawna jest tylko jedna pobudka w nocy, daję butlę i idzie spać. Jedyny minus to że z nami w łóżku, w swoim łóżeczku obraca się na boczek i wariuje, a z nami jest spokojna. W sumie to nawet nie wiem o której ona zasypia, bo zasypiamy przed nią :)
Jabłuszko dajecie ugotowane czy skrobane? Ja póki co gotuje jabłko i przy okazji daję małej kompocik. Ale może już pora na surowe?

beatka ja daję gotowane ale czytałam , że po kilku tyg można już dawać surowe. Moja też w łóżeczku wariuje a jak dziś ze mną spała to taka spokojna była. Teraz po południu też się przy niej położyłam jak usypiała i migiem usnęła

reklama
Dzięki za info o witaminach D. Nadal nie wiem co będę podawać [emoji23] skonsultuje się z lekarzem i razem wymyslimy.
Vigantol brałam w ciąży i chyba do niego wrócę bo wiem że dobry :)

U nas rytm narzucam ja i w weekendy trzymamy się naszej jednej dłuższej stałej drzemki bo to też moja drzemka i maz ma czas dla siebie :D godzina kąpieli spania i ćwiczeń jest święta więc generalnie czy tydzień czy weekend mamy to samo.

Też mam w planach mamy tatuaż ale jak skończę kp

Zdrówka chorym!

U nas słabo z jedzeniem nadal, rozszerzać nie mogę z powodu problemów z krwia w kupię. Ciągle tylko dynia i marchewka:/

I przemieszcza się turlajac się ale tylko na twardym lozku, na podłodze mało co się rusza.
Zwinelismy dywany :O

Wczoraj w nocy też nie spałachyba godzinę ale dziś już normalnie:)

Zauważyłam ze się do psa uśmiecha jak go widzi[emoji23]

U nas rządzi akuku

Tylko o sobie ale słaby humor mam a Was podczytuje, trzymajcie się :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry