reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurcze faktycznie Żonagraja miała przed sobą totalnie nowy etap....

Emol ja też nie pamiętam

Zobaczcie jakie to dziwne. Niby zupełnie obce osoby, a tak jakoś nas to forum połączyło...

Nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za wszystkie "uśpione mamuśki"

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, my dzisiaj wreszcie po szczepieniu, ważymy 7 kg i 70 cm wzrostu mamy, a ja dostawałam ochrzan za ochrzanem, że czemu jeszcze diety nie rozszerzam (3 lutego kończy córcia pół roczku) właśnie czekałam na to szczepienie i chciałam startować z rozszerzaniem. Że za mało waży, że skóra za sucha. Eh....

Moja nie jęczy przed zaśnięciem, ale jak ją tylko położę to od razu na brzuszek się przewraca. Od kiedy się nauczyła to jakaś masakra....z 15 razy ją muszę odwrócić i w końcu zaśnie. A kiedyś jak tylko na brzuszek położyłam to stękała, a teraz się pozmieniało.

Idą nam górne jedynki, pewnie lada dzień wyjdą, bo paluszkami tylko po górnych dziąsłach jeździ. A ślina jest wszędzie :)

W czwartek idziemy na szczepienie 6w1, 3 dawka, musiałyśmy przesunąć bo antybiotyk brała Zuzia. Za każdym razem mam nadzieję, że zniesie te szczepienia lepiej a i tak jest gorączka.
Czy któraś z Was planuje zaszczepić na ospę??
Lekarka mi o tym mówiła, że warto jak się planuje kolejne dziecko. A mi nawet do głowy nie przyszło że na ospę się szczepi. Zawsze uważałam że ospę trzeba przejść i tyle. Co sądzicie, sczepić czy nie?

Przyszła Mamusiaa ja planowałam rozszerzać dietę jak córcia miała 5,5 miesiąca, tak sobie wymysliłam, ale jak byłyśmy na szczepieniach jak miała 4,5 i lekarka się dowiedziała że nie rozszerzam jeszcze to się zdziwiła i mówiła, że trzeba jak na modyfikowanym jest. Więc zaczęłam rozszerzać i w sumie ok, wszystko wcina. nawet wydaje mi się że troche duża jest bo z 2 tyg temu ważyła 8kg, już się boje ile teraz waży.

Aniek, gratuluję zębów!

Przyszła Mamusia, kurcze, współczuję. Co za lekarz. Ja rozszerzam od 6 miesiąca skończonego. Mój lekarz tylko się mnie zapytał kiedy planuję i powiedział że ok. Wg niego nieistotna jest waga dziecka, a fakt że przybiera w miarę regularnie.

Beatka, mój też jak go kładę spać to od razu na brzuch się przekreca. Ale on na tym brzuchu już zasypia. W ogóle teraz przestał spać na boku, tylko na brzuchu.
Ja szczepię tylko na obowiązkowe.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też szczepię na obowiązkowe ,refundowane.
Beatka moja szefowa zaszczepiła bliźniaki na ospę i oboje mieli od mojego młodego. Jedno miało kilka kropek, a drugie było całe obsypane jak mój misiek. Nawet w buzi, w pupie i pod powiekami, masakra. tak że nie wiem po co szczepionka?

beatka582 ja starszego szczepiłam na ospę, jest to szczepionka darmowa jeśli dziecko do 3 lat uczęszcza do żłobka, wtedy trzeba wziąć zaświadczenie. Tylko że ja go właśnie przywiozłam z przedszkola czałego wysypanego, chyba ospa, jedziemy po południu do lekarza bo moja Pani doktor mówi że nie widziała jeszcze dwukrotnie szczepionego dziecka chorego na ospę więc zobaczymy. Sytuacja jest o tyle dziwna że byli dziś na basenie i jak wchodził do basenu to nic nie miał a wyszedł obsypany :( zobaczymy co powie... a jeśli nawet to ospa to na razie nie miał gorączki, plamki też są raczej małe więc zobaczymy... w ospie najgorszę są powikłania dlatego szczepionka jest dobra. Dodam jeszcze że już raz była epidemia ospy w przedszkolu i nie był chory... no zobaczymy czy to

Myślę że dużo dziewczyn nas czyta tylko nie pisze, może napiszą co u nich :)

Misia Szymek tez nie chcial pic. Troche z butelki a pozniej wszystko wylewal. Ale z tego kubka to jakos mu podeszlo.

Beatka ja kupilam z Lovi 360 ale nie wiem czy polecam bo Szymek go jeszcze nie zalapal.

Emol Szymek tez sie strasznie slini juz dawno a zebow nie widac. Ale mamy jeszcze czas.

Ola W.tak. moj czasami jeczy i widac ze zmeczony i nie umie usnac.

Przyszla Mamusia w nozke,jedno wklucie my mielismy 6w1.

My szczepimy tylko na obowiazkowe.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ja juz od miesiaca rozwazam czy szczepic starsza na ospe...ale ostatecznie decyzja podjeta ze nie. Przewazyla opinia ze szczepionka nie jest do konca sprawdzona pod wzgedem dlugosci ochrony. Poki co jest 15 lat...bo tyle jest na rynku ...wiec jakby corka byla kiedys w ciazy to nie wiadomo czy by tej ospy nie zlapala...i zeby nie ryzykowac to jakos bedzie musieli to.przejsc.

Do góry